podnalov.sk
dnes je štvrtok,  30. jún 2022,  meniny má Melánia,  spln: ,  dnes východ slnka: 03:53,  dnes západ slnka: 19:47
elektronická kniha revíru

Plnený jelení zvitok - recept

autor: off tibor112
pridané: 29.6.2014 21:23
Plnený jelení zvitok
počet zobrazení: 2 161
počet hlasov: 3
potrebujeme:
1/2 jednej strany rebier(jelenica,jeleň,teľa)cca 1kg brav.pliecka-môže byť aj mastnejšie(príp.z diviaka)soľ,mlete čierne korenie,sladká+štiplavá paprika,4-5 strúčikov cesnaku,3 ks uvarených vajec na tvrdo,kápia,kyslá uhorka,slaninka

postup:
Pomelieme brav.mäso na mlynčeku a pridáme soľ,papriku-sladkú,pálivú, mlete čierne korenie, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame. Zmes necháme cca 1-2hod. odležať v chlade. Obal tohto závitku (vyzerá to ako plát cesta), si vykostime rebro po rebre,plát si osolime,okorenime.Plát naplníme zmesou,do stredu pridáme 3ks varenych vajec na tvrdo,kys.uhorku,kápiu,slaninku.Zrolujeme to,previažeme šnúrkou,aby sa to nerozpadlo podlejeme vriacou vodou a v rure upečieme pri 225 stupňoch.Sem tam polejeme výpekom.K tomu ako príloha kyslá dusená kapusta a nové zemiaky s vňaťou petrušky.
kategória: jelenia zver
 

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov