Poľovníctvo IBO
dnes je utorok,  29. november 2022,  meniny má Vratko,  spln: 8. december 2022,  dnes východ slnka: 07:18,  dnes západ slnka: 15:51
Sady nožov Roy.sk

Lanšmít z diviaka - recept

autor: off zazrak
pridané: 29.6.2014 13:40
Lanšmít z diviaka
počet zobrazení: 11 988
počet hlasov: 14
potrebujeme:
5kg div.mäsa,1kg bravčových koží,300ml lečo,200g zaváranej červenej kápie,100g rýchlosoli,1-pl vegety,1-hlavička cesnaku,5-vajíčok a korenie podla chuti (čierne,nové,rasca mletá)

postup:
Mäso pokrájame na kocky a posolíme 100g rychlosoli odložíme na 2-3hodiny do chladničky. Kože zalejeme vodou ochutíme 1-pl vegety a varíme prikryté do mäkka. Po 2-3 hodinách mäso pomelieme na 8mm dierkach a kože,lečo,kápiu pomelieme na 4mm dierkach. Všetko dáme do hrnca v ktorom to premiešame pridáme pretlačený cesnak vajíčka a koreniny podla chuti. Zalejeme vývarom z koží a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a na plníme do pohárov. Po naplnení sterilizujeme cca 2,5 hodiny. Ja to robím v 60l kotli a to tak že na dno dám rošt aby poháre nesedeli na dne zalejem po vrch vodou a varím. Čas počítam až od vtedy ako mi voda zovrie, snažím sa udržovať pri malom vare 2,5hodiny a nechám vychladnúť do druhého dňa. Potom povyberám poutieram a je hotovo. Prajem dobrú chuť.
kategória: diviačia zver
 

komentáre

off mcocho , 21.8.2017 o 14:25

zdravim, skusil som recept, vsetko sa podarilo paradne a uvarilo sa. Iba jedina vec, po uvareni to maso dost stratilo v pohari objem, cca 30% sa zmensilo. Je na to nejaka finta alebo je to prirodzene? Vopred dakujem

off rado77 , 27.5.2016 o 6:06

Je to mňamka.Kamarát mi dal včera ochutnať.

off kana216 , 16.2.2016 o 16:59

Skúsil som je tofajnotka.

off semo444 , 15.3.2015 o 22:11

Odporucam je to fakt dobre a robil som to podla receptu pochutil spm si .

off Herri , 26.2.2015 o 9:16

je to presne ako do konzervy akurát menej roboty .

off gabrielSO , 8.2.2015 o 18:02

Vyskúšané podľa tohto receptu z malou obmenou nedal som vajíčka aj bez nich je to fajnotka z dobrým čerstvým chlebíkom.Mäso sa 100 % uvarí a zakonzervuje potom to treba uskladniť na tmavé a chladne miesto.

off tymy , 3.1.2015 o 15:39

a to maso sa uvari v tych poharoch?

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk