Poprosim všetkých o osobné skúsenosti s 270w ake používate strelivo a všetko okolo tejto ráže
Ja som ten rok presiel zo 7x64 na .270win. Tak som zvedavy. Na zaciatok som zvolil hornady IB SPF a alwrnativa je barnes ttsx. .270win je velmi zaujimavy kaliber ako po balistickej stranke tak aj vyberom streliva...nerozumiem celkom preco sa ho ludia na SK boja...posla mna je to zaujimava ekvivalent k 7x64 ale balisticky lepsi..
Ja som ten rok presiel zo 7x64 na .270win. Tak som zvedavy. Na zaciatok som zvolil hornady IB SPF a alwrnativa je barnes ttsx. .270win je velmi zaujimavy kaliber ako po balistickej stranke tak aj vyberom streliva...nerozumiem celkom preco sa ho ludia na SK boja...posla mna je to zaujimava ekvivalent k 7x64 ale balisticky lepsi.. ◄ reagovať
Hrana nábojovej komory to oreže, ale na vine je nábehová ploška nad nábojovou schránkou. Riešil som to pred dvoma týždňami na ZKK 601 puškár ju prebrúsil Dreemelom a bolo hotovo. Celá operácia netrvala dlhšie ako 5 minút. ◄ reagovať
Nepochopím niekoho, kto toto povie na Hammerhead. Totálna blbosť. Podľa mňa a 90 percent ďalších poľovníkov je sako super strelivo. Nikdy som nemal problém a myslím, že tých škatúľ som vystrieľal dosť. ◄ reagovať
suhlasim, velmi doby pomer cena/vykon. Strielam za lopatku, odbeh len maly, aj ked stalo sa mi ze to slo aj 50m. ale to bolo hodne na blizko a tam sa asi prejavuje rychlost. Naposledy z posedu lastiak tak cca do 40kg odbehol 15m a zhasol. Na spolocnej prasa, pekne velke dostalo na stych farba ako z kybla odbehlo kusocek ◄ reagovať
odkedy mam gulovnicu 270Win tak na spolocne pouzivam Sako HH a mozem potvrdit ce na diviaky je velmi dobry, ulovenych niekolko kusov od prasiat cez lanstiky az po trosku vacsie kusy a na vsetko dobry stop efekt. Na individualne polovanie ho sice nepouzivam ale nebal by som sa toho. v tej cenovej ralacii velmi dobra volba. ◄ reagovať
ved prave to pre mna je S@B spce pridrahé .Nie som taký bohatý aby som si dovolil kupovat lacné veci u streliva to platí dvojnásobne ◄ reagovať
Obe su vykonovo podobne, univerzalne kalibre do nasich podmienok. .270win- citelne prijemnejsia rana(co sa spatneho razu tyka), rychlejsie a lahsie strely, mierne lepsia balistika, americka obdoba 7x64. 308win- moznost laboracii s tazsimi strelami, subjektivne podla mna vhodnejsia na spolocne polovacky. Zalezi uz len od toho ako casto sa chystas polovat na spolocnych, aka je skladba zveri, ktoru budes lovit a na ake vzdialenosti. Ale ani jednym zo spominanych kalibrov chybu nespravis. Skusenosti mam s oboma, polujem s .270win. ◄ reagovať
BLEIKER tak to si trafil ,vidiet ze si strelec :-DDD.Ten kto striela 20ks za rok nemusi spekulovat na cene v tom pripade aj 150e za skatulku nieje vela! ale co je povecsinou najhorsie ze ty co strielaju tu pomyselnu skatuku za rok nedaju ani 40e aby si kupili nieco normalne a nie ako je S&B - PP- geko-srbske a madarske strelivo a podobne podradne znacky. Kedy toto uz pochopia ze sa im to vrati nie v hodnote penazi ale v hodnote polovnickeho zazitku a neostanu zhrozeny a sklamany nad strelenym pripadne postrelenym a nedohladanym kusom! ◄ reagovať
Nezabudajte na Federal so strelou Trophy Bonded TIP a Hornady so strelou IB... ◄ reagovať
Bleiker s tym trendom mas pravdu, a ten hprsky revir tiez...len mam skusenost ze do srncieho rieviru kde by sa podla mna 270win hodila uplne elegantne si clovek vyberie 308win....ale samozrejme je to kazdeho osobna vec, len ma trosku mrzi ze dobry kaliber je vela krat zaznavany bezdovodne.... ◄ reagovať
Ved práve,pretože 270 aj 7RM majú "málinko"inú balistiku od tých iných kalibrov nehovoriac o balistike pri monolitovh ako je TTSX,PRETO SOM NA TO UPOZORNIL.To že sa otvára aj na srnčom je fakt,avšak letí a letí dalej.Inak je to vynikajúca strela,to sa musí nechat.U mna je ideálna v teréne,kde zver stojí vo svahu a viem,že v nom aj skončí. ◄ reagovať
No přátelé mám pocit, že selier belot je tady asi sprosté slovo spolužák s nimi loví cca 20let (SP9,7g) a nemá problém neříkám, že není lepší střely, ale na naše podmínky a naši zvěř to stačí myslím, že mnozí z Vás s tímto nábojem vůbec nevystřelilo a přitom ho všichni tak dobře znáte. ◄ reagovať
Taky lovim SaB Nosler 8,4g a kombinuju to.se SAKO HH 10,1g.Jdou mi stejne na 100m takze v pohode.... ◄ reagovať
Ahoj, výborná strela strela pre tento kaliber. Výborne usmrcuje bez väčších podliatin či poškodení aj po prechode hrubšou kosťou (ramenná kosť - vysoká). Použitie hlavne na čiernu a vysokú, ale nič nepokazí ani na srnčej. Zatiaľ len dobré skúsenosti s touto strelou. ◄ reagovať
Po odskusani viacerych striel v tejto cenovej hladine sa mi sako hh 270w.javy ako strelivo s najvyrovnanejsim ucinkom a hlavne ocenujem ze po zasahu zver velmi dobre farbi a neodbieha daleko. ◄ reagovať
270 WIN. Vynikajúci kaliber...Ale nie je skonštruovaný pre streely 10g a podobne. Táto lahôdka ma rada strely okolo 8g....Keď chcete strieľať tzv ťažké strely,kúpte si iný kal....Na spoločnej by som to ešte bral...Ale neberte to všetko dobré čo ma 270win strelívom 10,1G.... ◄ reagovať
Sako preto laboruje HH 10,1g v 270 win,lebo v severských krajinách je na lov losa zo zákona možné použiť min kaliber 6,5x52 carcano a min 10g projektil. Preto carcano od Normy má 10g (čo si myslím že viac by mo prospelo 8,2g) a tiež strely od tejto spomenutej značky raz 6,5x55 má tiež 10g projektil. Lapua detto. ◄ reagovať
Zdravím, min. týždeň som bol robil prekladateľa na poľovačke, kde dvaja zahraničný lovci lovili puškami v kalibri .270 Win. Jeden strieľal Geco Plus (150 grainov), druhý Nosler Partition Trophy Grade so 130 grainovou strelou. V oboch prípadoch sa odlovili so zbraňami 3 kusy lanštiakov vo vzdialenostiach od 50 do 170 metrov. ||||| - Geco Plus vo všetkých prípadoch priestrely, vrátane lanštiaka na 160+ metrov. Pri kuse strelenom na najkratšiu vzdialenosť - cca 50 metrov, po zásahu na lopatku podliatina na vstrele, približne veľkosť dlane, znehodnotenie zveriny malé, diviak ostal v ohni. U zvyšných dvoch odbehlo po zásahu do oblasti komory (priamo srdca) prasa do 10 metrov. ||||| Nosler Partition Trophy Grade - Veľmi podobné výsledky ako u Geco Plus, akurát pri zásahu na kratšiu vzdialenosť bolo poškodenie o trošku väčšie (žiadna katastrofa, vyrezané do 500 gramov mäsa), čo môže byť spôsobené najmä vyššou dopadovou rýchlosťou. Pozitívom však bolo zhasnutie v ohni u kusa na 60 aj cca 90+ metrov pri zásahu do oblasti komory. Na cca 170 metrov kus po zásahu na srdce odbehol asi 5 metrov a padol. Bez poškodenia, priestrel prítomný u všetkých troch kusov.. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Mizo270, 31.12.2018 o 14:55 :
Jednotku Iž 270 treba zapichnúť ku paradajke a uviazať ako oporu v záhradke.To je nenastreliteľná flinta.Teraz kúpiš karabinu ZKK za pár euro a môžeš nastrelovať aké chceš náboje a držia ti ranu.AJa som si kúpil Cz 550 a som veľmi spokojný teraz.Používam norma vulkan 10,1 g a som veľmi spokojný. ◄ reagovať
Na 270 som prešiel od tejto sezóny. Zatiaľ 9 lanštiakov, strelivo Federal Fusion 150grs (7ks)a Geco Express 130grs (2ks).Potvrdzujem vynikajúci účinok a malé poškodenie zveriny. Uvidíme však, čo to urobí pri horších ranách a väčšej zveri,nechcem to vopred prechváliť. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od bojk, 15.7.2019 o 10:31 :
Z Federál fusion 9,7g mám ulovených 23 kusov diviaca srncia a najviac jelenej
vysoká spokojnosť nemaj obavy u veľkých kusoch funguje ukážkovo iba dvakrát som nemal prestrel a to u kancoch cez lopatky lovu ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Jager68, 11.7.2019 o 13:54 :
Jager 68- nemáš pravdu z W 270 ,za 25 rokov už mám tretiu guľovnicu tohto kalibru,a len tri roky používam náboje norma vulkán,i norma oryx-9,7 gr.a nevidím tam problém s oboma strelami.Ver že po vulk nemusíš dohľadávať.Pól kila vyrežeš pre psíka a kus neodchádza i pri horšie umiestnenej rane.W 270 používam len na individuálne poľovačky na posed.A 30-06 mám,tú používam na spoločné poľovačky na diviačiu zver. Len toľko ku tvojmu príspevku. ◄ reagovať
Přesnost super....posílám 3 rány na 70m.Cz 537 270win Pard 008
◄ reagovať
no neviem mozno trosku mate aj pravdu , no zatial som spokojny s nabojom S B 9.7 g pri dobrom pocasi liska na 170 metrov neujde , srnca som som na 130 m na krk ,, mozno stastie , aspon . ale tu normu asi vyskusam , a spolocne to u nas malo , diviaky setrime nemame ,, akurat vlky ti e potvory , rano idem ◄ reagovať
Danielo648 aj ja som trafil na veľke vzdialenosti lišku a S&B ale to neni smerodatné . Taktiež netvrdím že S&B je nepoužiteľné :)) Možno som len detailista :)) Tak ako pri fotkách si potrpím na technickú kvalitu podobnú uchylku mam aj na strelivo :) Nejde len o presnosť . Je to súhra balistických hodnôt podkalibrena strela TUG alebo TIG od RWS jej testovanie presná kalibracia 100% spolahlivosť ranivosť,priebojnosť a sústavne vylepšovanie atď . ma doviedlo k strelám RWS . ◄ reagovať
Edu - skadial si vytiahol že TUG a TIG su podkaliberné strely ???? ◄ reagovať
Toto som vygoogloval...."Podkaliberná strela" za druhej svetovej vojny bola niečo iné, ako dnes. Dnes je to skoro automaticky "aerodynamicky stabilizovaná šípová strela s oddeliteľnými vodiacimi časťami", vtedy to bola "plnokalibrová strela s podkalibrovým priebojným jadrom".....Foto ale neviem najst žiadne. ◄ reagovať
Edu - dúfam že si po druhom kole kapustnice ako ja takto neskoro v noci keď máš čas vypisovať :)))). To čo spomína Finist je podkaliberná strela, ktorá po opustení hlavne stráca tie vodiace plasty, a letí dalej bez plastov. Ďalším príkladom podkalibernej strely je HORNADY SLUG SST , kde sa jedná o strelu SST, ktorá je osadená do brokového náboja za pomoci vymedzovacích plastov. Funguje to podobne. Niečo podobné vymysleli svojho času aj rusi. To čo sa popísalo v Hubertlove nemá páru, to mi ver. Aj pán Lihocký dokonale kopíruje nemecké časopisy, niekedy ani nevie čo píše sám ( príklad streliva do 223Rem od výrobcu SB, strela Teilmantel. Ktorý český výrobca vyrába strelu "teilmantel" a navyše keď ju chcem prezentovať v slov. časopise, tak napíšem "poloplášť" a podobne....) . Tá drážka, krúžok a kde čo na jeho štýl je "podkalibrový", pretože jeho priemer nedosahuje priemeru kalibra náboja. Nemôžme však hovoriť o to, že strela ako celok je podkalibrová....Dobrá diskusia na čas vianočný, ale tuším menej citlivá ako vnímanie maskáčov našej verejnosti (ľudovej) ;-) ◄ reagovať
Chalani,dobre Vám píše iboo čo sú podkaliberné strely,s plastovým kontajnerom a ešte v 270 WIN sa TIG a TUG nevyrába,a držte sa témi 270 WIN !!!! ◄ reagovať
nepochopim toto nikdy...ked uz nemas peniaze na nieco lepsie tak si kup aspon GECO, presnost 100nasobne lepsia a ucinok na zverinu minimalne 5 krat lepsi ako tie ceske sracky S&B, a co ej pre teba podstatne, cena je rovnaka ◄ reagovať
Takze Barnes TTSX v kal. .270Win. uspesne odskusane, zatial na 2 kusoch srncov. Mozem povedat, ze som viac ako spokojny. Pridal som aj foto jedneho ulovku odkaz. Oba kusy strelene na vzdialenost do 60m, prvy zhasol v ohni, druhy po rane padol na mieste, nasledne sa zdvihol a chcel odskocit ale urobil len jeden.dva kroky a zhasol. Prvy bol streleny z pravej strany za lopatku a strela pokracovala sikmo dopredu cez lavu lopatku von. Druhy bol streleny z lavej strany rovnako za lopatku, strela pokracovala sikmo dozadu a vystrel bol na slabinach. Zial z druheho nemam fotky k poskodeniu diviny, ale co som si stiho pozriet tak vstrel bol velmi podobny ako pri prvom strelcovi, vystrel len diera v slabinach, samozrejme ine poskodenie vnutornych organov (traviaceho traktu). V kazdom pripade strelivo urobilo velmi dobru pracu... ◄ reagovať
Spickove strelivo v .270Win je Sako Hammerhead 10.1g. Je to vynikajuca strela a Ti co ju skusili, vacsinou s nou strielaju dodnes. Vynikajuci stop ucinok po zasahu, a ak zver odbehne tak len zopar metrov aj to za asistencie vyborneho farbenia a velmi setrny k zverine. A pritom cena u nas v Secovciach v polovnictve je cca 38 eur. Niet tu o com diskutovat. Ja som vzal Superhammerheady. Daj si do googlu Sako Hammerhead ,,zkusěnosti,, a vyhodi Ti zopar ceskych for, kde ich velmi chvalia. ◄ reagovať
DO 270Win je kvantum vyborneho streliva. Konecne. Aj Federal tam ma dost kvalitnych striel. Partition,Trophy Bonded Tip-4100J,Hornady Superformance,Norma tiež a RWS tiež. Taky H Mantel Od RWS v 270Win...super kombinacia. Neviem preco do tohto kal.,ktory je primarne konstruaovany na rychlejsie strely stale hladate ťažke strely...Ideal v 270Win je 8,42g strela.Este je tusim 9,1g od Hornadyho..ale nic tažsie by som tam uz nedaval.Potom to uz ,,nie je" 270Win ◄ reagovať
Soft point nekupuj!!! Viem, že cena je lákavá, taktiež presnosť vynikajúca, ALE táto strela je veľmi tvrdá aj napriek tomu, že je to klasický poloplášť. Zver po pekných komorových ranách dosť odbieha(viac ako 100 m). Farba vždy začínala, až po cca. 30-50 m... Je to tvrdá strela a správa sa ako celoplášť, pokiaľ nechytíš ramenný k1b, tak potrebuješ psíka(záleží od okolností-terénu). Mňa dosť sklamal a prestrelil som si to na S&B Nosler partition - zatiaľ spokojnosť. Presnosť super a s účinkom aj devastáciou veľká spokojnosť-uvidíme... ◄ reagovať
pocujte pani uz vela krat som to pisal vsetko zo vsetkym suvisi ja sa nechcem chvalit ale dovolim si tvrdit ze keby mi to legislativa dovolila tak vsetky vystreli co vy vystrelite na zver svojimi kalibrami ja odpolujem a odstrielam 223 r a nemusel by som dohladavat nic a nieje to len bohapusty kec ale skutocnost lebo niekedy sa to dalo a aj som to skusal. rok 2012 som dostreloval len jedneho jelena spicaka len zato ze som nechcel cakat kedy spadne a nepostrielal som nic a nic som ani nemusel dohladavat zo psikom, proste spik si pri mne neskrtne a to som strelil hodne cez sto kusov a mam aj 300WM ale nerad ju pouzivam ja'si to vychutnavam ja nepotrebujem drvic odpadkov :-) :-) :-) :-) ◄ reagovať
Uz sa to zacina tu blizit k polovnickej latine. V roku 2012 si MM snad nepoloval 223-kou ci ano? A tomu srncovi Chico si kolko nad chrbat mieril na 412 metrov? Viac ako meter? Skoda reci. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.