Bezmesačné noci treba tráviť pri žene, či milenke a tam zažívať orgazmus a nie pozeranim kancovi na strapec cez nejakú rúrku. A za mesačnej noci stačí dobrý dalekohlad.
Bezmesačné noci treba tráviť pri žene, či milenke a tam zažívať orgazmus a nie pozeranim kancovi na strapec cez nejakú rúrku. A za mesačnej noci stačí dobrý dalekohlad. ◄ reagovať
Prepáčte páni, ale tu píšete také veci, že bez komentára ,aspoň vieme ktorý z nás tu na fóre sú tí, ktorí za poľovníka nech sa ani nepovažujú, len za moderného pytliaka, česť výnimkám, kto si myslí že sa ho to netýka, nech to nebere na seba. Ale jedna otázka, páni poľovníci : Loviť líšky s nočákom? Ešte to aj napíšete? No nemám slov. A tie vaše "POZOROVÁKY" ktoré ste tu pekne popísali, ako pulsar a dedal,,pýtam sa Vás ,ktoré pozorováky majú červenú bodku s krížikom? Dovidenia a Lovu Zdar ◄ reagovať
Chlapi to všetci chodíte poľovať do Maďarska? To už na Slovensku naozaj nie je zver? Tak potom nechápem načo ministerstvo každý rok dáva v januári výnimky. ◄ reagovať
Duso2 ako najštudovanejší iste vieš, že infra prísvity sa vyrábajú s rôznymi vlnovými dĺžkami. Verím, že ak tým najlepším prístrojom chceš vidieť strapec v tmavom lese a prisvietiš si prísvitom o vlnovej dĺžke 780 - 850nm, tak ho ten diviak zbadá. Nemôžeš poprieť, že ani Gen 3 v lese pri bezmesačnej zamračenej noci bez prísvitu nevidí. Určite nie strapec. Niekto iný s digitálnou hračkou za pár 100 eur si prisvieti 940nm prísvitom a zver ho neuvidí. Uvidí tak možno jeho nočákom osvetlený ksicht, ak ho zapne skôr než si ho priloží k oku. Takže aj najlepší pasívny nočák má limity. Česi s nočákmi môžu aj loviť, takže majú bohaté skúsenosti aj so strieľaním s prísvitom. A práve o prísvite je táto téma. Ja som v štádiu rozhodovania špekuloval a pritom som skúšal rôzne prísvity (780, 805, 940). Mal som 2 jelene pred posedom, svietil som s 940nm a kľudne sa pásli. Zapol som prísvit 780nm a akoby do nich šľahol blesk, dvihli hlavy a uprene ma začali pozorovať. Vypol som ho, čumeli chvíľu ďalej a potom pokračovali v pasení. Svietil som ďalej tou 940kou a absolútne si to nevšímali. Vypínal, zapínal som ju, ani nepozreli mojím smerom. Po opätovnom zapnutí 780ky opäť okamžitá reakcia. Potom som tú 940ku skúšal opakovane na zajace, líšky, jazvece, srnčiu, vysokú a diviačiu. Nie že im nevadí, ale ani po jej zapnutí nepozrú mojím smerom, teda nereagujú žiadnou zmenou správania, pohľadom... Viac ľudí to tu už písalo, že túto vlnovú dĺžku zver nevníma. Ja nehovorím, že Gen 3 je zlé alebo digitál je lepší.Problém je v tom, že neexistuje dokonalý nočák, ktorý by videl vždy a všade, ostro, detailne, jasne a ak by bolo treba, spolupracoval by aj s neviditeľným prísvitom. Každý má iné nároky a potreby, len už to preboha nežeň do absurdnosti, že tým nočákom by pomaly malo byť vidno lepšie ako kvalitným Zeissom za jasného dňa. Ale ako to vidím, budeš si mlieť stále to svoje. Ja z tohoto kolotoča vystupujem. ◄ reagovať
steattila: Jednoznacne Laserluchs 50mW PRO IR Laser 905nm Mk 2 tu zver nereaguje vobec ked sa pozries na zver oci im svetia ako neonky je drahsi ale je super. ◄ reagovať
zver moze citit akurat ked si tak prdnes. Pouzivam 950 nm prisvit a este som nikdy nezaregistroval, aby sa nejaka zver zavrtela, ked ju pozorujem. Chcel by som vidiet infra prisvit napajany 3v bateriou, aby mal taky vykon, ze by bolo citit teplo z neho vyzarovane na bezne pozorovacie vzdialenosti ◄ reagovať
Duso2 a co je to pre teba nočné videnie vyššej generácie ? To je ako keby si doporučoval...nekupujte si lacnejšie pušky lebo tam je počuť poistku, ale kupujte vyššie generácie. Nemôžu mať všetci špičkové prístroje za 3000 Eur a viac...to je čistý nezmysel. ◄ reagovať
Podľa mňa je to takto,850nm prísvit zver dokáže vidieť, ale zver sa nebojí prísvitu ako takého ak ho všetci v lokalite používajú výlučne len na pozorovanie. Logicky mi vychádza, že ak si tento vnem zver nespojí s nebezpečenstvom, tak ani nemá prečo byť nepokojná. Iné je to, keď po rozsvietení červenej bodky nasleduje výstrel... neprezentujem to ako fakt! Je to len moja domnienka, ale zatiaľ sa mi to potvrdzuje. Inak ak chcete kvalitný neviditeľný prísvit výborný je tak ako už spomínal nižšie MartinHudak tento ako na mojom obrázku ale pre Gen. II a vyššie. Pri kúpe „extra neviditeľného“ prísvitu treba dať pozor aj na to či nie je až tak neviditeľný, že ho nebude vidieť ani vaše nočné videnie :-).
◄ reagovať
810,850 je k nicomu. Ako mi potvrdzujete zver to vidi. Neviditelnych 940nm je vyuzitelnych len s digitalom a digital zrni. Na klasicny nocak nema. Peter68,ten laserluchs 905nm je dobry. Reaguje na to nocak a nevidno ho az tak. Peter68 kupil si ho? Je dost masny,okolo 600 euro.Peter no odpises ake mas skusenosti s tym laserom? ◄ reagovať
Ir prísvit zver vníma na niektorý reaguje viac na iný menej všetko záleží aké má s tým skúsenosti a kde sa zver nachádza. V lese a na lúkach na prísvit zareaguje a spozornie ale neuteká na krmovisku kde sa na ňu už strieľalo tak odskočí. Každopádne každé prisvietenie keď sa jej zalesknú oči, znamená, že sa jej svetlo odrazilo od svietnice a aj ho mozog zaregistroval ako vnem. Či nastane odskok je len na tom aké má s tým skúsenosti. ◄ reagovať
Ja som skusal porovnavat prisvit pulsar 808 /asi 780 nm/cca 100 eur a dipol nejaky laserovy prisvit 850 nm cca 350 eur /ten co je v zadani temy na fotke/ a to tak, ze som sa zo vzdialenosti 85 m pozeral do prisvitu. Tu 808 som vnimal ako mensiu baterku s cervenym filtrom. No ten dipol som mal problem zaregistrovat. Videl som len ako keby prerusovanu jemnu kruznicu a pre mna fakt a absolutne viditelny rozdiel. Zver na pozorovaku s dipolom neporovnatelne kludnejdia. S digitalom som skusal pozorovat s pulsar 940 a tam na 99 percent bez reakcii. Tolko moja skusenost. ◄ reagovať
sipík stotožňujem sa s tým čo si napísal . ale dusko ti to za momentík vyvráti :) ešte jeden postreh pridám od pár predajcov , jedna novinka Yukon photon sa začala predávať ako teplé rožky a zrazu sa každý sťažoval že in zver uteká , lebo zabudovaný prísvit je tuším len 870 , nato jeden slušný predajca zareagoval tým že začal k nočákom grátis pridávať externý prísvit pulsar 940 a tým vyriešil celí problém , a chýr o dostačujúcom nočáku s ktorým celkom slušne vidieť a zver neodskakuje na prísvit mu zabezpečil to že každý mesiac predá cca 20 tých prístrojov . a spokojný je on a samozrejme aj zákazník lebo za nejakých 500-600 eur si krásne zver na sto metrov prečíta a to je pre normálneho polovníka dostačujúce . a nemusí vysoliť cez 3 tisícky za slávnu tretiu generáciu na ktorú síce prísvit nepotrebuje ale za totálnej tmi vidí prd makový a ešte nejaké drobné :)sipik a tak ako ty opúšťam túto diskusiu , necháme priestor duskovi ◄ reagovať
Prísvit je pre zver (hlavne jeleniu) viditeľný každý aj 940 NM, záleží to už len od konkrétnej lokality ako zver reaguje. Vidieť to môžme aj na fotopascia ktoré majú od 870 do 940 nm. Majko k Yukon photon môžem povedať len toľko že teň slušný predajca musí byť veľmi odvážny človek. Inak súhlasím že túto tému bude najlepšie uzavrieť...napísané už bolo asi všetko čo bežný smrteľník potrebuje vedieť o nočnom videní. ◄ reagovať
Jasne,oplati a este napis ze to chces len na pozorovanie zveri a bude to ok. :D ◄ reagovať
Niekto tu odporúčal Nayvis 850. Údajne je veľmi dobrý a je lacnejší. Ale dá sa kúpiť len v Čechách. ◄ reagovať
850nm nie je neviditelne,este vidno slabe cervenanie. Dobre nocne vyssej ako 2plus generacie nepotrebuje prisvit.Prisvitom dohanaju neseriozni predajcovia necitlivost menicov v noktovizoroch. Zver citi IR. ◄ reagovať
ANo zver reaguje na infra,je nekludna vrti sa.Moja osobna skusenost. Infra ma tepelny efekt minimalne.Najlepsie je nocne videnie vyssej generacie,ktora nepotrebuje infra prisvit. ◄ reagovať
ja používam nayris 850 a tiež mi zver na to nereaguje a to s tým môžem aj pohybovať a svietiť priamo do očí ◄ reagovať
Neviem preco maju niektorí pocit ze sa tu stale bavíme zameriavačoch ?? možno sa budete tomu čudovat ale nočnym videním sa da skutočne aj pozorovat ◄ reagovať
To spito270: Este mi povedz s akym nocnym pristrojom pouzivas 950 nanometrovy laser,ked nocne videnie vidi do 900nm? To all: Mne reagovala zver na infra,odvtedy ho nepouzivam. To borza: Poriadne nocne je tretia generacia, ta nepotreuje prisvit funguje aj pri hviezdach. To steattila: 810 nm vidno volnym okom (aj 850nm),je to nafigu, vidno cervenanie. Treba kupit noktovizor,ktory nepotrebuje prisvit. To apple: Bavime sa o pozorovacich noktovizoroch,tak tu prosimta nevykrikuj. ◄ reagovať
duso2, nepoučuj ma prosím, o zákone. máš dojem, že po tebe kričím? a ešte aj od veci? kazím kšeft? ◄ reagovať
Peter presne ako vravis,treba prisvit,aby ho este nocne videlo. Ako som povedal,nocne videnia reaguju na vlnove dlzky 900nanometrov a nizsie,cize 890,880... 880 nano uz vidno volnym okom ako temne cervenanie. Vsak si pozrite kamery pri cestach,tam su tiez IR prisvity a clovek to vidi z auta ked sa k tomu priblizuje.Infra neni neviditelne ako sa vravi.Jedine vlnove dlzky 940nm,980nm ktore ako opakujem niekolkokrat uz nevidia noktovizory ziadnej generacie!!! Cize nadpis prispevku IR nevidelny laser 850nm je blbost ako voda v kosi!!! 850 nm vidno volnym okom bezpecne (aspon 80% ludi to vidi) ◄ reagovať
Tak mi to tu potvrdzujes,ze zver na to skace. Najlepsie mat kvalitne nocne vyssej generacie,ktore nepotrebuje prisvit a bodka,vymalovano... ◄ reagovať
Čítam toto vlákno, a nedá mi nezareagovať. duso2 veľmi odsudzuje digitálne NV, a podľa mňa neprávom. Mám yukon photon 6,5x50S a prídavné prísvity 940nm a aj 915nm od Pulsaru. S 940 kou je obraz krásne hladučký a v pohode sa dá loviť (líšky) do 150m. S 915 kou je obraz ako by zrnitejší, ale to robí to, že je to laser, a vidno to trblietanie. Zase má oveľa väčší dosvit. Mal som možnosť vyskúšať niekoľko krát aj binokulár Dipol 206D 2+ a musím Vám povedať, že obraz má navonok krajší, ale líšku na cca 300m, čo som spozoroval s yukonom + 915 kou, tak s Dipolom som nevedel násjť. Odlesky očí zveri oveľa lepšie vidí digitál ako 2+. To sú moje skúsenosti a nie úvahy. ◄ reagovať
steattila - aby som odpovadal aj na tvoju otázku. Na 850nm prísvit zver reaguje. Od 900 hore je skutočne neviditeľné. S 940 kou som blikal na srnčiu, ktorá bola asi 15 m od posedu a vôbec žiadne reakcie. Doporučujem. ( Pulsar IR 940 ) ◄ reagovať
ak sa ti to nezdá tak si to vyskúšaj , potom sa ti to bude zdať . a netreba tvrdiť niečo čo nemáš odskúšané len si to myslíš :) ◄ reagovať
tak to som sa aj ja dobre pobavil , ak nevie hospodár čo má v obore a potrebuje na to nočák tak by asi nemal toho hospodára robiť :) ◄ reagovať
No a čo sa týka osvetľoavčov alebo po vašom prísvitov a ich viditelnosti a neviditelnosti a ktorý je dobrý pre osvetľovanie s akým prístrojom akej Generácie tak to je zase trošku inak ako sa to medzi ľudmi bežne hovorí. A nezáleží len na vlnovej dlžke prísvitu ale aj na spínanej frekvencii ak je to laser. Lebo každý a to podotýkam každý laser pracuje v impulznom režime čiže inak povedané bliká, to že ho mi nevidíme to je naša ľudská nedokonalosť ale zver túto nedokonalosť nemá. Ona spínaciu frekvenciu rádu cca100hz to je frekvencia spínania laseru lacných ruských alebo čínskych laserov registruje. Ak už chceme dobrý prísvit tak isto len a len vlnovú dlžku cca. 850nm. a frekveciu spínania laseru na urovni MHz. Táto rýchlosť spínania laseru aj zver vidí ako trvalé svetlo. a prečo tých 850nm?? no práve preto že kozmické žiarenie má to max. spektra vlnovej dlžky na cca. 850nm. zver tu s tým žiarením miliony rokov žije a každú noc ho registruje a zrejme na yáklade tejto vlnovej dlžky aj vidí. čiže inak povedaná je to pre ňu známa vlnová dlžka ktorú úpozná a ptreto na ňu nereaguje. ale nie je pravda že ju nevidí. ◄ reagovať
Zaver je jasny.Ziadny laser,osvecovanie. Infra zver rusi. Zainvestovat a kupit nocak aspon 2 plus generacie,alebo najlepsie 3 a ziadny infra nepouzivat!!! Ze majko neoplati sa zgrlit? ◄ reagovať
Včera som TESTOVAL IR 915 ,IR 780, a termo FLIR 24, pri strazeni poln.plod. Vlnová dĺžka IR: 915 nm . zver reaguje ale nieje nejak nervózna , ir 780 zver reaguje a kontroluje smer je DOST nervózna a kontroluje smer častejšie ir 940 som neskúšal zatiaľ len objednal. a k termu nieje čo dodat NEMA CHYBU . pozorovacia vzdialenost S IR od 10 m do 300 cca TERMO OD YX m cca 500 m ◄ reagovať
Páni, vážime si vaše odborné komentáre, ale prosíme vás aby ste sa neopakovali v príspevkoch. To čo tu už bolo napísané nie je potrebné písať dookola 100krát. ◄ reagovať
duško tá tvoja fráza o tých ,,hospodároch čo chcú mať prehlad,, je už legendárna . ale stále sa na nej náramne pobavím :) ◄ reagovať
Jeleniu tak do 400- 500 m a Danciu samčiu tak 500-600 ale na streľbu treba počítať zo spozdením pozorovacieho pristroja podľa typu u NVS 4 K PRO je to asi 2 sec. Ja na také vzdialenosti nestrieľam mne stačí na m. 100-150 ◄ reagovať
Mám binokulárne nočné videnie D212 s objektívom F120 so 6x zväčšením. K tomu potrebujem taky prisvit, na ktory nereaguje zver vobec. Más aj nejaké skusenosti ? ◄ reagovať
Tak darmo nemusis komentovat! Ked nevies o tom nic, takto mi nepomozes vobec. ◄ reagovať
Povedzte mi niekto, prisvit co je na obrázku ( Dipol 85nm) , dá sa to vidiet luce? Vidi to, reaguje na to zver??? ◄ reagovať
Presne ako pise spito270 nad 915nm a nereaguje vobec,jedine nato prdnutie :ä ◄ reagovať
Takze 850 nm bude dobre pre mna? nebudu odskocit diviaky? Mal som 810 nm a v tom momente odskocili, kedy som dal laser na nich. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.