...já tu svou ZKK kupoval ro roce 1979. Trefuje, nerezaví, pojistka je tichá, náboje se nepříčí...nevím, co bych chtěl od lovecké kulovnice víc...asi jsem nějakej divnej :-)
Ja nevlastnim tuto gulovnicu. Rozmery potrebujem do bakalarskej prace, v ktorej pocitam iniciacnu energiu od roznych zbrani. ◄ reagovať
Názor na ZKK - Dobrý deň chcel by som sa spýtať na váš názor na guľovnice typu ZKK-600 prípadne ZKK-601,ZKK-602 a ešte bližšie ráž 30-06 ale hlavne sa pýtam ohľadom tej guľovnice vaše skúsenosti názory poznatky každý hovorí inak tak som zvedaví čo si o tom myslíte vy! Ďakujem za odpovede... ◄ reagovať
Pred 20-timi rokmi som zakúpil moju 1.guľovnicu ZKK-600 7x64 (18600 sk).Nikdy som nemal ani najmenší problém,nikdy sa mi nespriečil náboj.nesekal sa záver.presná,nikdy nechytila hrdzu.brunýr mi odišiel len na mieste,kde som sa dotkol krvavou rukou.Jednoducho vydarená ,nemenil by som ju. ◄ reagovať
zdravim kolegovia, potrebujem pomoc,vytočil som šrubky zo spodu pusky a posledna šrubka od pazby mi nechce ist späť(chytit zavit) aj ked som ju pred 5 minutami vytočil normalne ..co to moze byt? neviete mi poradit? ◄ reagovať
mám dve zkk, 222rem a 243win, presné, skvelý napináčik, snáď troch až príliš jemný, nunto doladiť, na jednej musím upraviť trochu predpažbie, lebo trojuholník mi nevyhovuje, aj nový brunýr, inak sú bez hrdze,lacný servis ◄ reagovať
ZKK sú dosť podceňované zbrane. Možno aj kvôli množstvu vyrobených kusov. Každopádne prišli po ZG 47, ktorá je považovaná za vynikajúcu zbraň. Konštrukčne je ZKK veľmi jednoduchá, spoľahlivá zbraň z kvalitných materiálov.Drvivá väčšina mala hlaveň z Poldi, púzdro záveru z jedného kusa ocele, náročné na výrobu, teda aj drahé. V bavorskej lícnici s celkom príjemným spätnám nárazom, v štandarde dosť kopala a kope. Nevýhoda bola v hlučnej poistke, čo sa dá zvládnuť. Pre kratšie prsty bola spúšť s jazýčkom dosť vpredu, preto sa oplatí ju vymeniť a chod vyladiť s malou skrutkou pri poistke. Vtedy je tá spúšť vynikajúca, aj ergonomicky. Každopádne ide o ozaj výbornú zbraň. ◄ reagovať
sniper30-06 - Vyhadzovač môže spomaľovať špina,hrdza alebo opotrebovaná pružina. Takže vypažbiť ,skontrolovať ,očistiť ak treba vymeniť pružinu . ◄ reagovať
zdravím lovci chcel by som len dodať k tej hlučnej poistke, netreba ju ani používať stačí keď dáte záver do prvej polohy (zbraň nevystrelí, čiže bezpečné) a keď sa ukáže zver záver sa dá potichu zavrieť a môžete strieľať ine je to pri spoločných poľovačkách alebo pri pohone, treba rychlo reagovať ale údajne sa niekedy stáva že dokáže aj nejaký konárik alebo čo odistiť zbraň (pri pohone) to už záleží či sa tlačíte do krovia alebo to obchádzate (ako sa to nemá) a vtedy nastáva nebezpečie kedy mi môže zbran vystrelit za pomoci nejakeho chybneho dotyku spúšte či už prstami alebo spomínaného nejakého konárika ........LOVU ZDAR ◄ reagovať
pažba ZKK 600-601 - Zdravim,neviete mi poradiť či pažba zo ZKK 601 bude sedieť na ZKK 600?ďakujem ◄ reagovať
sergej82 - Je to stará dobrá bezproblémová klasika v príjemnom kalibre ; je dobré dať pár kontrolných rán na zistenie rozptylu (ak je bez puškohľadu tak cez mech. mieridlá), skontrolovať mieru opotrebenia a dobre poprezerať aj pažbu či nieje náhodou prasknutá !!! ◄ reagovať
Mal som zkk 601 308win,kupilnsom to komplet aj s montazou+puskohlad stary niko stirling a aj s vymennou spustou bez napinaka za 350eu.pan snou poloval 20r v tejto zostave.umna sama spokojnost a bez problemov.nedavno som ju predal za tu istu cenu mlademu polovnikovi a kupil tikku.Za mna palec hore za zkk-cky ◄ reagovať
Pane kolego, 8/57 S v ZKK 600, to je jako paní Colombová...nikdo ji nikdy naživo neviděl, byť se tato ráže v prospektech uvádí. Resp. jednu jsem viděl, ale pak se ukázalo, že je přelaufovaná. To spíš seženete 8/64 S, zejména na Slovensku. ◄ reagovať
Môj poľovnícky kolega mal ZKK 600 v kalibri 8x64S a niekedy v 80 - tých rokoch skončil s poľovaním a predal ju. Mal som ju osobne v rukách, takže ju CZUB ozaj vyrábala. ◄ reagovať
Jo, pane kolego, ale o 8/64 Brenneke v ZKK se nebavíme, těch běhá celkem dost, zejména na Slovensku. Bavíme se o 8/57 S Mauser...já ji sháním třicet let, jsem taky pan doktor a je mně to pendrek platný:-)V prospektech které sbírám ze sedmdesátých let uvádí 8/57 S standardně, leč v realitě tak jak jsem psal níže... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od traper1, 15.7.2020 o 9:27 :
Sekcia inzercia je blokovaná ? ◄ reagovať
kaliber, sposob lovu, druh zveri, vzdialenosti na ktore budes lovit, rozpocet ? pukohlad ti odporucam variabilne zvacsenie ako 3-12x56 alebo 4-20x50 resp ine. kriz ti odporucat nebudem. kazdemu sa paci iny styl, svietiaca bodka/kriz/osnova su dnes uz vacsinou standard. ako sa hovori, nie som taky bohaty aby som kupoval lacne veci. kadejake puskohlady za 200-400euro by som vylucil a pozrel sa aspon na modely strednej rady od povedzme Vortexu, Leupoldu, Meopty, Zeiss, Steineru, Delty ci GPO. to znamena 500-1500euro montaz najdes fabricku na webe 70-300euro, kadejake kozapy a podobne. ale najlepsie popytat sa po okoli, ci niekto nepozna sikovneho strojara/zbrojara, co robi montaze a nechat si urobit na mieru podla optiky. vacsinou taky majster pyta 150-200euro max. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Zdarlovu, 8.7.2024 o 22:10 :
no vidis a uz sa niekam dostavame. mam cz550 v 308win. polujem prevazne na diviaky + vysoku, srncie vynimocne. pouzivam Geco plus 11g - paradna presnost mojej flinte chutia a doslova to ide diera do diery. relativne setrne k divine. co porovnavam s kolegami v zdruzeni co pouzivaju od SB, RWS, Winchester, Sako, Nosler tak Geco podlieva snad najmenej. pred tym som pouzival aj SB, aj Remington, aj Federal ale SB zacal nejak moc podlievat/rozbijat, Remington podobny ucinok ako SB a horsia presnost, a Federal 9,7g asi najhorsia presnost a isli len do papiera na strelnici. ked som zacianl tiez som si myslel ze budem strielat na 200m-300m setrene na krk, ale realne strielam na 70-120metrov na komoru. polujem v kopcovitom reviry a nebolo by bezpecne strielat na dlhsie vzdialenosti. 1000Euro je ok rozpocet na optiku. mam 3-12x56 Victory Varipoint od Zeissu, uz sa nevyraba. Za skoro 15rokov pouzivania ma este nesklamal. drzi nastrel, svetelnost dobra, klasicky kriz so svietiacou bodkou s nastavitelnou intenzitou. pri 1000Euro sa dostanes na modelove rady Meopta optika6, GPO Spectra6, Steiner Ranger4, Vortex Viper, a mozno ked pohladas aj Zeiss Conquest V4. vsetky pouzivaju kolegovia v zdruzeni. plus minus su spokojny, akurat si pamatam, ze kolega reklamoval Meoptu 2x a dalsi reklamoval Zeissa. Vortex ma kriz skor vhodny na "military, alebo sportovu strelbu". najviac ma zaujal GPO a Steiner ale zasa kazdemu vyhovuje nieco ine. v kazdom pripade, odporucam popytat sa v zdruzeni co kto ma za puskohlady nazivo "ochytat". rovnako ked si kupis puskohlad, nahodis na flintu, nastrelis odporucam kupit neoprenove ochranne puzdro na puskohlad. najme ak nemas problem liezt na spartansky posed na strome...keby som nad tym rozmyslal za mladsich cias, usetril by som si par skrabancov na puskohlade. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie ZKK 601 (autor: foksi25).
Skus si zistit v niektorej pol. predajni kolko stoji nova lebo podla mna je to dost vela dat za staru pušku 25tis. aj ked je tam možno nova hlaven a aj montaž ma nejaku hodnotu a tak tiež puškohlad ale určite nebudeš mat zaruku že križ na puškohlade drži.Možno vystreliš 10 ran a budeš ju musiet znovu nastrelit. Podla mna je určite rozumnejšie kupit novu zbran a novu optiku zo zarukov aj ked to bude o niečo drakšie ale nova je nova. ◄ reagovať
Mám ZKK 601 kal. ,308 W. Mám ju 7 rokov a mne sedí. Neviem aký tam budeš mať puškohľad ale podľa tej ceny by mal byť kvalitný - od renomovaného výrobcu. Ak to tak nie je, tak si radšej za tie peniaze kúp novú pušku, ktorá Ti bude sedieť (možno CZ 550 .- ale na trhu je viacero zbraní do 30000). Budeš mať záruku, môžeš si vybrať kal., vzhľad ... a postupne si dokúpiš optiku podľa vlastného výberu ◄ reagovať
hej pani ale jedna vec je pravda a to tu enspominate. Ze ZKK ma oproti CZ kvalitnejsiu ocel, nie povrchovu upravu ale kvalita ! Nova CZ 550 v 30-06 teraz stoji 22950 v NR. Mohol by to byt dobry kseft, navyse s nemeckou optikou, hmmm ◄ reagovať
iboo ma pravdu ze cz nema tak kvalitnu ocel ako zkk oproti zkk je cz blato myslim ocel. ◄ reagovať
vlado:podla mna je 25000 vela aj ked suhlasim že zkk ma lepšiu hlaven ako cz neviem na aku zver budete polovať ale ja by som za tie peniaze dal prednosť 8-57 je to výborná zbran na všetko budete sa smiať ale dá sa s nou strielať na kuny, ◄ reagovať
ZKK kulovnice jsou dobré zbraně,ale ta cena mě trošku zaráží.chtělo by napsat co tam je za tu optiku.osobně bych takovou cenu za tuhle zbran nedal.Píšeš že je to ZKK 601,ale bude to určitě ZKK 600,protožě šestsetjednička má kratší pouzdro závěru i závěr
pro ráž 243w,a 308w.Ale to už je detail.Píšeš že je tam už daná nová hlaven,to už nebude ta stará dobrá ocel jak bývala. Rozhodně bych radši koupil novou zbran .ahoj Lukáš ◄ reagovať
pani, ja som v lete volal na inzerat, predaval Z 8x64S, optikazeiss 4x32 plus dve krabicky nabojov SB. ked som sa pana opytal, nakolko je opotrebovana zbran, skratka ako vyzera odpovedal : je tam nova hlaven, drevo- no ako keby ste ju vcera kupili v obchode. chcel za to 20 litrov. uz len kvoli tej oceli je to super cena. Tieto nase nove "kutáče" CZ 550 a podobne to je uz amerika, je to o inom :-( ◄ reagovať
zkk 600 7x64 je samo o sebe vyborna zbran.Sam som jej dal prednost pred CZ mam s nou skvele skusenosti. ja som ju kupil ako dlho použivanu mam ju sedem rokov a kam som primieril tam som trafil. ale 25000 je vela. ◄ reagovať
Cena je prehnaná....ale predávsjúci môžno len skúša a keď zistí,že mu nikto nenaletí pôjde isto nižšie.. ◄ reagovať
Je to výborná a presná guľovnica.Mal ju otec,z druhej ruky.Ten nebožtík si ju vedel vynachváliť... R.výroby 1966. Bolo mi veľmi ľúto,keď ju predal.Čo sa týka ceny? Ťažko povedať.Nová hlaveň-12 až 15 000.,optika s montážou-12000.,(stredná kvalita).Treba vyskúšať aspoň na 150 m. ◄ reagovať
Zaléží,aký je tam puškohlad,novu hlaven na 30-06 som kupoval pred 2 rokmy,aj z robotou a tlakovkami ma to vyšlo na 10tis.Vyrezavanie na starších zbraniach z tej doby sa nejak špecialne necení.Takže tazko povedat.Zisti aky je puskohlad a montaž ◄ reagovať
neviem či si ju už kúpil,ale mam ZKK 600 od svojho otca r.v, 1969 už asi 7 rokov, nastrieľala toho dosť ale nieje opotrebovaná,dal som jej urobiť repas, nová perfektná pažba s gravírmi 5.000, čiernenie 700. sk a chcem nový puškohľad s montážou možno okolo 12.000 t.j. dokopy 18.000 sk, super stav,záleží či tam nieje iný dovod predaja,20.000 by bola lepšia cena moj názor... ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Zkk 601 vas nazor (autor: rupic).
vlastním ju v 243W , spolahlivá , presná , nemám problém s napináčikom ako píše rado , vlastním ju 7 rokov a už som s ňou strelil dosť srncov , aj diviaky aj jelene a žiadny problém , strielam 6.5 gram Prvého partizána a všetko zostáva v ohni max odskočí do 10m . jediná vec čo sa jej dá vytknúť je že spolu s ocelovou montážou a puškohladom 2.5-10x56 je trošku ťažká , ale mne osobne to skôr vyhovuje . toď môj názor , flinta ma tak isto nikdy nesklamala ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Zkk 601 vas nazor (autor: rupic).
majko82-smiem sa spytat kam umiestnuješ zasah,že ti aj diviaky i jelenia zver neodbehnu viac ako 10m?Nieže by som neveril,len sapytam. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Hodnota zbrani (autor: lilysk).
Samozrejme i medzi inzerciou môže byť snívajúci predávajúci ,ktorý chce predať niečo za nezmyselnú cenu . Keby som si mal kúpiť starú bazarovú guľovnicu bez montáže a bez optiky v cal 222 volil by som račej za 400€ guľovnicu novú americkú s puškohľadom i montážou ktorá je presná a hlavne nová v kalibroch použiteľných na všetkú raticovú zver kalibrov .30-06 Spr. .308 Win .243 Win .270 Win odkaz Kto však chce českú nie americkú s drevennou pažbou je to jeho voľba . ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Hodnota zbrani (autor: lilysk).
cz527, 222rem by som za tych 200 eur zobral ak to je zachovale. Ale odporucam pozret inzerciu :-) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.