zubna ambulancia klinika
dnes je štvrtok,  1. máj 2025,  meniny má ,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:29,  dnes západ slnka: 18:57
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Meopta Meostar R1 alebo R2 - diskusia

autor: off aro97
pridané: 19.6.2014 18:43

Čo poviete na novinku od Meopty.

počet zobrazení: 46 129
počet hlasov: 3

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 493 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Puškohľad Meopta 4x32 (autor: michmich).

off agbar, 26.5.2013 o 13:27

A co ti tam nie je jasne? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

Príspevok presunutý z diskusie Puškohľad Meopta 4x32 (autor: michmich).

Príspevok presunutý z diskusie Meopta (autor: vladik153).

off traper1, 31.3.2013 o 8:08

...a všetko sa robí v Číne, len málo kto to prizná. Ale zas i v Číne je kvalít viac, lebo ak niekto lieta do vesmíru tak technika a kvalita má určitú úroveň a s ňou spojený výskum atď... Možno i Meopta expanduje na východ a je tu trieda Meostar. ◄ reagovať

off fanda, 30.3.2013 o 12:56

Taky něco přidám. S meoptou mám myslím zkušeností až až. Původně jsem měl 7x50 bez bodu - perfektní optika bez jakýhkoli problémů, další byl meostar r1 3-12x56RD tak s tím jsem si užil 3xreklamace uznání reklamace až na po 3 (nesvítil bod, kříž nereagoval na korekci), ale zase jsem z něho měl radost dvakrát, jednou když jsem ho oupil a po druhé když jsem ho prodal. Mám ještě artemis 2100 3-12x50 ten je naprosto bez problémový funguje již 8 let. akorát povrchovka nic moc. Ještě bych dodal, že na noc Vám nepomůže žádný super puškohled, buď je vidět a nebo není, ale obrovský rozdíl je v mechanice, meopta vydrží ale nesmíte s ní moc klikat a často zapínat bod apod. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off ForestSK, 30.3.2013 o 7:57

ja len kratko k tejto podla mna dost dôležitej teme akou vyber optiky je , pri kupe novej zbrane pred 6 rokmi u nemenovaného predajcu som riešil podobnu dilemu s optikou a síce značky Meopta, Nikon, Leupold. Predajca priznal že u variabilu radšej odporúča japonca ktorý má kvalitnejšiu mechaniku. Na gulovnicu 8x57 mi teda namontoval Leupold VX 3 3,5-10 x 50 IR a som absolútne spokojný. Vlani som menil optiku na starej GV 8x64 a tu som kúpil Meostar 7x56 RD a musím pochváliť - drží nástrel a výborná svetelnosť, sám som zvedavý čo bude za pár rokov lebo po 20 ranách ešte nemôžem hodnotiť. Píšem to preto že aj ten nemenovaný predajca mi vtedy poradil že ak meoptu tak radšej s pevným zvašením, sklo je super ale mechanika u variabilu moc nie. Zdar ◄ reagovať

off jan2222, 29.3.2013 o 23:00

Chcel som kúpiť Meoptu MeoStar R1r3-12x56, aj napriek tomu, že som už jednu Artemis3000 reklamoval. No po tom všetkom, čo som sa tu dočítal, tak asi pôjdem do nejakého Leupolda VX-3 ... ◄ reagovať

off pancier, 29.3.2013 o 11:45

Zdravim,na uvod len poviem,ze nemam osobne skusenost s konkretnym puskohladom,ale u Meopty je vlajkovou lodou optika oznacena Meostar R1-puskohlady a Meostar B1 dalekohlady,ktore su dost vysoko hodnotene vo svete,ale aj cenovo.Pre tak vysoké triedy produktu Meopta Meostar B1;RI má príliš veľa nedostatkov. Medzi nimi môžete počítať chromatické aberácie v pomerne velkej úrovni,preto este zjavne Meopta zaostava za fir.Leica,Zeiss,Swarovski,Nikon,Fujinon..atd(i ked "dakto" ju posunul dost vysoko podla mojho nazoru).Chromatická aberácia alebo chromatická chyba,je farebná chyba šošovky spôsobená závislosťou ohniskovej vzdialenosti šošoviek na vlnovej dĺžke svetla,Chyba vznika tym, ze rozne farebne zlozky svetla sa lamu pod roznymi uhlami (pricip optickeho hranolu), preto sa tento fyzikalny jav musi korigovant tvarom sosoviek (APO) a celkovou konstrukciou opt. sustavy.tak nasi "bratia" toto este nevedia zosuladit,oproti uz spomenutym firmam.Drzim palce pri vybere,ja osobne Meoptu nemusim.Dakujem za pochopenie ◄ reagovať

off Eriann, 28.3.2013 o 20:12

Meostar o ktorom sa pise uz naozaj vyzera na solidnu optiku.... ALE.... Ja osobne som lokalpatriot k cesko-slovenskym znackam (okrem S&B) aj ked ich nezatracujem a ani neohovaram. Meostar na trhu nie je rok ani dva. Takze da zdravy rozum, ze ak sa aj nasli nejake prvotne vyrobne muchy, tak ,,dufame,, ze sa casom stricek SAM udrel po keseni a investova nejaky dolar do vyvoja a upgrade tohoto puskohladu, ktory by mal byt vlajkovou lodou Meopty. Ja osobne som mal 7x56 RD. Mne nerobil ziadne problemy, po svetelnej stranke bol naozaj oproti beznej konkurencii nedostizny. Ale casom som ho predal, a clovek ktory ho teraz vlastni ma s nim problemy. Vraj nedzri nastrel. Tak ho ide reklamovat. Neviem, ja osobne nepoznam iny puskohlad, pri ktoreho nazve by sa mi v hlave virilo tolko nejasnosti a pochybnosti. Pritom kamos ma klasicky Artemis 7x50 RD a nema s nim najmensi problem. Ja osobne by som nevycvakal v kamennom obchode cca 850-900 eur za meostara. Ak strednu triedu tak jednoznacne Docter, Nikon, resp. Zeiss Diatal. Ak nizsiu, tak mozno Deltu titanium. Ale zbytocne sa tu hasterit... Kazdy nech si kupi to co sa mu paci, resp. co mu vrecko dovoli. Meostar vyzera sice solidne, po optickej stranke mozno fajn, ale mechanika to je jeho slabina... ◄ reagovať

off majko82, 27.3.2013 o 10:16

Ďakujem tempus ale ja ti túto tému prenechám , svoj názor som si povedal . ty by si ešte niečo mohol pridať o tom aký je meostar skvelý a aké má neskutočné sklá a mechaniku :))a sekol si sa , v skrini mám dve flinty :) ◄ reagovať

off tempus, 27.3.2013 o 9:12

Majko vševedko, jedna flinta v skrini, na tom hodena delta, kopec kamosov, čo chybajuce rozumy dodajú, aj pikosky čo v krčme započuli, pripadne keď ich predajcovia na topky nabrnkavali......celkom slusna zbierka skuseností vo výsledku. Tak Majko, tema je uz len tvoja, z nadhladom sa budem už len ďalej pozerať, ako tu tlacite kaleraby....vela naivných citateľov želám. LaL zdar ◄ reagovať

off majko82, 26.3.2013 o 22:17

tempus trupka si tu jedine ty , hlevne že ty máš obrovský nadhľad , vidíme to všetci :)asi si ma nepochopil o čom som písal ale raz to hádam príde aj do tvojej hlavičky :) Pekný večer ti prajem ◄ reagovať

off tempus, 26.3.2013 o 22:04

Majko82,ty si fakt kus trubky ako ta tvoja delta. Ked si prebehnes prispevky, tak najobjektivnejsie ti o meopte napisali ti,co sa v optike posunuli ma vyssie rady optik ale cez meopty nieco zrejme napozerali. A najlepsie na tom je, ze nepotrebuju vychvalovat vlastnu optiku, tak ako to nepotrebujem robit ani ja...bohuzial,tebe ten nadhlad zjavne chyba ◄ reagovať

off majko82, 25.3.2013 o 19:12

kua 3006sprg nepredávam ich určite :)ja meoptu nehaním , rada artemis je super len pár mudrcov si tu nechce dať vysvetliť že rada meostar je jednoducho omyl inžinierov z meopty , trošku ju odflákli ! a ešte raz sa budem opakovať treba si zistiť u predajcov kolko reklamácií majú na meostar a kolko na deltu titanium a hneď ste v obraze ! a za ďalšie mudrlant ktorý tu bude ospevovať kvalitu meostaru a aké má úžasné sklá atď. a haniť deltu že je to šrot a nikdy ich nemal vonku v reále a neporovnal si ich tak tie jeho príspevky sú na zamyslenie a na smiech :)Pekný večer prajem priateľia