Zdravím všetkých chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti ohladom topánok na poľovačky nakolko posledná téma tu bola v roku 2010 a odvtedy sa všeličo pomenilo. Zaujímalo by ma aké topánky nosíte a ako sa vám osvečili či by sme spoločnými silami nenašli najvhodnejšiu obuv pre nás poľovníkov aj ked si za nu piplatíme...
Za účasť v diskusii dakujem
Ja som si dnes zaobstaral takúto maškrtu tak uvidíme čo to povie v teréne :)
Ja som si dnes zaobstaral takúto maškrtu tak uvidíme čo to povie v teréne :)
◄ reagovať
Leon neviem čo je na tom pravda ale počul som že na snehu strašne čvachtaju neviem je to taky neopisatelny zvuk jeden pan na turistike ich mal a vadilo by mi to ak by som ich chcel na polovačk..planiky deriem treti rok mame ich viaceri a stale funkčne len šnurky treba meniť :D ◄ reagovať
Z touto cenou by dom išiel do obuvi špeciál Bardejov. Ja odobne mám trekingove vychadzkove goretexy a na rannej zarosenej lúke som prešiel pár km ale nohavice komplet premočené a v topánkach suché ponožky. Na bazoši od policajtov, vojakov ale aj na stránkach máš veľa takže zohnať ich nieje problém. Na zimu mám sympatexy čo sú do extrémnej zimy a keď tam dam dobre ponožky tak paráda. Prikladám typ mojich: odkaz . Akurát včera mi kamarát ukazoval svoje goretexy a fajne lahunke, s podražkou vibram. Veľmi je s nimi spokojný. Cena kolo 60-70€ je si myslím vpohode. odkaz Je ale ešte viac typov. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie kvalitna obuv nie len na polovacku (autor: marcony).
k cene poviem toľko ,že 100€ za takúto obuv nepovažujem za drahú : odkaz ◄ reagovať
Najlepšie čo som doteraz vyskušal...po dvoch rokoch stale bez zmeny a to dva roky bola mna doteraz hranica použitelnosti, ◄ reagovať
Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden šuster menom Wagner. Bol synom šustra a mal 3 synov. Hansa, Lorenza a Alfreda. Keď vyrástli, dali sa na otcov a dedov chlebíček, no každý samostatne a tak vznikni značky: Hanwag, Lowa a Hochland. Hochland značku už medzi obuvou nehľadajte, ale tie dve, Hanwag a Lowa, môžu s Meindlom hrávať mariáš nielen o fazuľky. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie kvalitna obuv nie len na polovacku (autor: marcony).
Edu, nahral si mi s tymi chameleonmi. Merrelli mam rada pre to ich americke kopyto, sedi mi lepsie ako europske vacsinou. Ale co mi vadi, ze ani jedny z trekovych tenisiek alebo ako nazvat kategoriu kam chameleony patria nevydrzali dlsie ako 2 roky, posledne dokonca len rok a pol...to hovorim o takmer dennodennom noseni. Mozno keby som ich nosila len do lesa, vydrzia dlhsie, ale mne sa v nich tak dobre chodilo, ze som ich nosila aj k rifliam do mesta...skoda, sedeli na nohe vyborne. Prave dosluzuju ich nastupkyne (nie merrell), tie vydrzali rok, takze zas som pred volbou a veru...tazka volba :( ◄ reagovať
Goret myslíš klobásu ktorá sa predávala v komunistických obchodoch ? Tak tá nebola na smiech ale na vracanie to je fakt . Slaninu si môžeš vyudiť aj dnes . Rozdiel je iba v tom ,že prasa ktoré si kupiš na zakálačku nestojí 4 mesačnú mzdu ale 4 dennú mzdu . Bravčovina sa dá dokonca veľmi lacno kúpiť i v obchodoch čo sa za totáča dalo veľmi ťažko . Zohnať také karé bola práca neľahká a to ešte nehovorím o nekresťanskej cene kde si na jeden kilogram za jeden ďeň nezarobil ! Ano popradky sa pri korupcii dali zohnať za nekresťanské peniaze i v totalite . Boli to však uplne iné topánky ako sú dnes . Mali uplne inú obyčajnú podrážku zošité z bravčovej kože ktorej bolo dostatok ,lebo kto doma zakalal musel štátu odovzdať tzv . krupon to je koža z chrbta prasaťa . Morky ,kačice ,husi ,králiky ,divina,ryby sladkovodné či morské ,porcované kuracie ,sojove, a desiatky druhov mäsa v obchodoch proste neboli . Človek bol rád keď na nedelu zohnal špinavé kurča ktoré bolo ešte spolovice operené a neskutočne drahé oproti platom . preto bolo bravčovej kože dosť na bagandže kanady a či popradky :-DD boli to však topánky premokave bez menbrány a komfortu ktoré majú dnes . ◄ reagovať
Jozef islandy nie su zimné topánky, kamarát lesník používa v zime tieto odkaz a veľmi si ich pochvaľuje. ◄ reagovať
ja nosím tieto : značku Steitz Secura - OSLO Bau GORE II, sú super, je v nich teplo a majú oceľovú špičku, nevýhoda je že sú trochu ťažšie .. tu je stránka odkaz ◄ reagovať
Páni ak má niekto osobné skúsenosti podelte sa odkaz a odkaz a odkaz Díky ! ◄ reagovať
Určite sú dobré. Najlepšie je si ich ale vyskúšať. Ja mám teraz topánky lowa od ozbrojených síl a zatiaľ si ich chválim. Sú tri typy: vysoké, kotníkové a nízke. V hodnote tých čo máš link mám tri. Pre toho kto nechce drahé topánky, a ničí topánky tak ako ja tak je to super. ◄ reagovať
Zdravim vsetkych, Mam niekolko odskusanych vibramovych trekov a prispejem aj ja svojim hodnotenim aby som trosku zamotal vas vyber. Hanwag Forest asi po 4 rokoch sa mi odliepala podrazka a neskutocne vrzgaju, ked nie su navoskovane. Mam ich asi 11 rokov ale su inak pohodlne na noseniea doteraz nepretiekli. Meindl Taiga/Antarktis (6 rokov)oproti Hanwag maksia podrazka,hlavne pre moje klby :). Taigy maju nizsie olemovanie a koli tomu sa kozena spica na kamenoch odiera. Predtym som mal Garmonty (presny model uz neviem), nevydrzali dlho koli prasknutej kozi a prilis makkej podrazke, ktora sa rychlo zodrala. Dachstein mali prilis makku podrazku ale tu som vymenil za tvrdsiu a mam ich doteraz, maju asi 16 rokov. Pri vybere treba pozerat aj na to, kde je urobeny hacik pri ohybe medzi nartom a prstami. Po case presne v tom mieste koza praska a preteka cez hacik. Mali to niektore modely u znaciek ako Lowa, Asolo, Garmont, Mamut.... Pre mna zatial najlepsie su Meindl Antarktis, vysoka obuv, vyborna podrazka, olemovana aj spica. Este by som odporucil Planiky, ma ich kamarat a nevie si ich vynachvalit. Prajem stastny vyber. ◄ reagovať
Poradil by mi niekto medzi Meindl Borneo 2 MFS odkaz / Hanwag Nazcat GTX odkaz ? Ďakujem .. ◄ reagovať
Jakub nazcat som kupoval na jar topanky-hanwag-nazcat-gtx Je to dobrá pevná topánka myslím že budeš spokojný...Meindl model čo si dal ak chceš aj na zimu neodporúčam ..takéto riešenie špičky na škrupine poddá...ja som si takto odpálil tiež jedny nie moc najlacnejšie topánky :) Držím palce pri výbere ! ◄ reagovať
Reagujem na obuv Bardejov so systemom Sympatex. Ak dobre rátam, zachvílu začne 5 rok, čo ich používam. Predpokladám, že ešte minimálne 2 roky vydržia. Samozrejme ako bolo napísané sú aj v letnom a aj zimnom prevedení. Pravidelne ich po každej vychádzke čistím a ošetrujem. Ešte sa mi za ten čas nestalo, žeby mi v nich bola zima, alebo že by premokli. Jediná nevýhoda je, že sú čierne. Nevravím, že je to závada, ale zo skúsenosti viem, že každý poľovník si dáva záležať na svojom vzhľade a chce byť aj patrične farebne zladený. Čo sa týka pomeru ceny, kvality a spotrebného efektu je to veľmi dobrá varianta. Ja som ich zohnal za 80e, čo je veľmi dobrá cena s porovnaním cien obuvy iných značiek. ◄ reagovať
"soson" ako to myslíš s tou hlučnosťou. Tohto roku som doprevádzal kamaráta na jeleňa, ktorý mak obuté značkové gumáky, ja Islandy. No katastrofa!! Ja v mojich Islandoch som chodil popri ňom ako duch a on mohol robiť čo chcel, v tých gumákoch to bola, ako som už bol uviedol na začiatku - KATASTROFA!!! Len toľko. ◄ reagovať
pošli to do Restday-u, oni sú na také veci ako stvorení: restday.oprava-trekovych-a-turistickych-bot ◄ reagovať
Dávam do pozornosti odkaz. Výroba je v Bardejove, bývalý podnik JAS. Mám niekoľko druhov obuvi od nich a maximálna spokojnosť. Majú aj podnikovú predajňu v Bardejove. ◄ reagovať
Fehir budes spokojny. Nadmieru. Je to maskrta zo vsetkych najvacsia :-) ◄ reagovať
Treba vyskusat ;) Inak aj Hanwag ma svoje doplnky, ci uz voks, vlozky a aj ponozky, no dat za 1 par ponoziek 26 EUR sa mi zda uz trochu prestrelene... Ja ponozky nakupujem v Zajo a uplna spokojnost. Dokonca robia aj z Merino vlny a su paradne a teraz v akcii za 9 EUR :DDD ◄ reagovať
Meindl mozem doporucit. Manzelka ma na turistiku Islandy ja Air Revolution. Na polovacku mam na sezonu od jari do jesene Colorado na zimu Garnisch. Perfektná znacka, perfektna uzitkova hodnota. Nie su najlacnejsie, to je pravda, ale posluzia dlhu dobu. Kupil som ich vo wilde.sk. ◄ reagovať
makaraobuv Aj na slovensku vedia sit naozaj dobre topanky ,treba kupovat slovenske produkty . ◄ reagovať
Mne sa makara james klasik po cca roku odparali od podražky a vytrhol sa nit, po bezplatnej oprave vydrzali cca pol roka a vyparali sa zas, potom som to vzdal, topánky som pouzival v pohone a na postriežku. Možmo som mal len smolu, ale som si istý, že ďalsie si už nekupim ◄ reagovať
Ondro nečuduj sa, v športovych predajniach som počul rozne perly ako Gore Tex hreje, ( aj tu si to vela poľovníkov myslí ) na bunde napis ,, vodny stlpec 15000,, predavačka info, to nasiakne vodu , atď, ◄ reagovať
Rešpektuješ pri kúpe označ. tvrdosti podrážok A,B,C,D ? - kamo kúpil boty pre vysokoh. turist. a lez.po skalách, ale bude ich používať LEN na poľovačku v nízkych a max. stred. polohách s mäkkým podklad. Nebudú ho páliť päty, chodidlá, čo povieš?? ◄ reagovať
3 roky mám tieto odkaz som s nimi maximálne spokojný ale minule som si kúpil tieto odkaz počkáme do zimy a uvidíme :) chcel som nejaké do vysokého snehu :) ◄ reagovať
MMaska Ty aké boty nosíš v lete v teréne v mokrom a upršanom počasí, rozmočenej tráve, aké nosíš zavčasu ráno pri rose keď vieš, že budeš pár hodín chodiť pešo? P.s- pri poľovačke na kačice v mokradiach čo by si si obul? ◄ reagovať
ja som tiež zainvestoval u slovenského výrobcu , už len počkať do polovačiek , dúfam že budem spokojný odkaz ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.