zubna ambulancia klinika
dnes je štvrtok,  1. máj 2025,  meniny má ,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:29,  dnes západ slnka: 18:57
IBO Poľovník je teraz ODIMON

RWS strelivo - diskusia

autor: off MSmarian
pridané: 7.2.2011 16:38
Aké máte skúsenosti so strelivom RWS?
počet zobrazení: 65 360
počet hlasov: 1
okruh tém: strelivo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off lantis, 8.1.2017 o 13:13

Napriek nie práve najlepším referenciám som sa rozhodol vyskúšať náboje HIT pre kal. 8x57 JS. Po novom roku som s ním strelil v Maďarsku :1 ks kanček cca 100kg, zadná komora, odbehnutie 50m , prasiatko 30kg , nízka komora odbehnutie 15m, prasiatko 30kg , zadná komora odbehnutie 80m,prasiatko 30kg tesne za lopatku , odbehnutie 30m. 2 ks srnčiat za lopatku , zostali na mieste. Poškodenie diviny minimálne až na jedno srnča,ktoré bolo veľmi malé a ktoré som strielal na 30m. V tomto prípade bol účinok devastačný.Farbenie pri každom zásahu vynikajúce.V 8x57 JS som prvý krát použil monolit a som s tým veľmi spokojný.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 25

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 266 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lantis, 8.1.2017 o 13:13

Napriek nie práve najlepším referenciám som sa rozhodol vyskúšať náboje HIT pre kal. 8x57 JS. Po novom roku som s ním strelil v Maďarsku :1 ks kanček cca 100kg, zadná komora, odbehnutie 50m , prasiatko 30kg , nízka komora odbehnutie 15m, prasiatko 30kg , zadná komora odbehnutie 80m,prasiatko 30kg tesne za lopatku , odbehnutie 30m. 2 ks srnčiat za lopatku , zostali na mieste. Poškodenie diviny minimálne až na jedno srnča,ktoré bolo veľmi malé a ktoré som strielal na 30m. V tomto prípade bol účinok devastačný.Farbenie pri každom zásahu vynikajúce.V 8x57 JS som prvý krát použil monolit a som s tým veľmi spokojný. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 25

správca MMasska, 2.4.2018 o 1:22

Reakcia na príspevok od Schmid, 1.4.2018 o 12:32 :
Ahoj a čo by si chcel vedieť? Skúsim ti napísať môj postreh a skúsenosti s touto strelou. 7x65R používam rád a často a skúšal som aj KS . KS je torpédová strela s celkom slušným BC, plášť strely je v prednej časti tenší a postupne hrúbka narastá ma prelisovany krúžok ktorý má strelu spojiť a udržať kompaktnú . Strela sa zdeformuje po náraze na kožu a na svalové vlákna a aj po zásahu kosti sa roluje po prelis. Ja osobne mám rád strelu s dlhým telom pre jej dobre vedenie v drážkach. Keď to nazvem v úvodzovkách tak je to podobná strela ako TOG lebo Vulkán ale ten ma ešte rýchlejšiu reakciu. Toto je čo sa týka strely čo sa týka účinku mám zdokumentovane všetko aj podložené fotkami. Čo konkrétne chceš o tejto strele vedieť? Na čo chceš primárne polvať, na ake vzdialenosti? Mne sa konkrétne 8g zdá pre bežnú streľbu do 150-200m zbytočne nadupané ak si dobre pamätám tak cez 900m/s robili to síce celkom slušný stop efekt ale do 100m to bolo veľmi podbehnuté a veľké hematomi nielen na povrchu ale aj vo vnútri v svalovích vlaknach. Na karatke vzdialenosti je lepšia voľba KS 10,5g ale osobné sa mi viac páčil TOG 9,7g mal kultivovaný a vyrovnaný výkon a na koži nechával pekne vykrojený otvor a skoro stále dosahoval priestrel. Preto je veľmi dôležité vedieť na čo chceš polovať, na ake vzdialenosti, v akom teréne, aká zbraň, a čo od strely očakávaš, ja stále rád 7x65R strieľal Vulkán aj keď aj ten ma svoje muchy ale ... . Neviem či som ti napísal čo si chcel vedieť ak nie uprestni to a možno ti budem vedieť odpovedať presnejšie nie len takto všeobecné. S pozdravom Karol ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off Oliver86, 17.11.2016 o 13:56

Este ku spito270 - ano aj moja liska vyzerala o hite presne rovnako ale ...lisku uz len ten tlak roztrhne predsa...bavme sa vazne o raticovej zveri a nie skodnej.Motaq...ale do 270 w.sa robi HIT 8,4 gramovy predsa ...jasne ze sa viac deformuje a odovzdava energiu preboha. Pevne verim,ze aj do 30 06 by bola tato laboracia ovela ucinnejsia a lepsia. Toto je presne to o com som posal v predch.prispevku...nie je este odskusane ako tazka strela je optimalna v akom kalibri...je to novinka a ja sa nepotrebujem ucit na vlastnych chybach. V neposlednom rade - lovime zivu zver,ta si predsa zasluzi aby bola usmrtena rychlo a bez utrap...ci ? Myslim, ze na toto sa nejak zabuda ked sa tu riesi o jedno ci dve kila vyhodenej diviny naviac...Ruku na srdce..vsetci strielame ako Robin Hood a zarucene trafime komoru...vzdy...nikto nikdy nechybil ani nepostrielal...Prave v tychto situaciach ide o to, aby nas strela "podrzala"...minimalne tym, ze sposobi farbenie.Zda sa Vam naozaj ok ze ta muflonka o kt.som pisal vobec nefarbila ? Ze jelen sika po rane na vysoku komoru vobec nefarbil ??? Naozaj vas prosim.. pisme si tu postrehy podobne ako mysho22...to je prispevok, ktory nam da vsetkym naozaj ovela viac rozumu ako " toto tvrdenie povazujem za absolutnu hlupost" - ok,odovodnit, rozpisat sa, a nie kritizovat.Motaq ulovil 2 ks a uplne rozdielnou gramazou strely a uz tu pisem z krajiny rozpravok...presne toto je dovod preco som doteraz na slovenske fora ziadny prispevok nikdy nedal a vela polovnikov,ktori maju naozaj bohate skusenosti s roznymi strelami sem nikdy ziadny prispevok ani nedaju...ved kto by dal aj ked si precita tie "utoky" jeden na druheho. V zahranicnych forach admin take prispevky bez pardonu maze ale vela prace nema lebo tam sa snazia vymienat si postrehy kultivovanejsie a PORADIT si ...nie zhovadit jeden druheho. Lesu a lovu pani.Motaq ked uz si z toho Skleneho...pozdrav Tomasa Durdika...bol.to moj spoluziak z lesnickej ;-)+.. Vsetko co som chcel. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off janosamo, 22.10.2017 o 15:56

Zdravím vás, poľujem s kalibrom 30 06 už viac ako 20 rokov,preto si dovolím tvrdiť, že pri tejto ráži a energii je srdečne jedno aký názov je napísaný na krabičke nábojov. Je ale pravda, že na väčšie vzdialenosti ako 100 m, je treba hmotnosť strely viac ako 10 g. Rozhodujúce je dobre umiestniť ranu a ešte dôležitejšie je ovládať umenie nevystreliť, ak nie som istý perfektným zásahom. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Jager68, 11.2.2011 o 21:42

Ale tema je EWO.......kamos ho istu dobu pozival v 7x64..už ho vymenil. (Nie kôli cene.) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

Príspevok presunutý z diskusie Strela RWS H-Mantel v kalibry 7x64 a podobne (7x57,R, 308Win, 30-06Sprg) (autor: Eriann).

off Eriann, 18.11.2012 o 11:50

Je pravda, ze do .270Win su zrejme velmi rychle, ved maju hmotnost ak sa nemylim, 8,4g a to moze naozaj robit velku paseku. ◄ reagovať

off michal89, 12.11.2015 o 8:56

RWS robí všetky strely v podstate na tom istom princípe, predná časť strely sa v tele zveri triešti a rozpadá, zadný valček by mal preletieť von(DK,H-mantel, HIT, Green,Uni classic, ID..) aj EVO je v podstate H-mantel s bondingom, nič prevratné nám za tie nekresťanské peniaze co pýytaju za strelivo nepriniesli, je to všetko len o reklame a marketingu. Ranivosť však s týmto princípom striel dosahuju dost dobrú takže rozhodne som nechcel povedať že sú to strely zlé, len proste sa tvária že vymýšľajú stále niečo nové a prevratné aj ked v postate nič nevymysleli.. aj klasické strely ako UNI a ID sú od Brenneke.. ◄ reagovať

off motaq, 14.11.2016 o 22:55

Tribecman, ja som skor myslel na to ze podla toho ci pocut zasah alebo nie urcovat ako sa strela deformovala je tvrdenie z krajiny rozpravok... ◄ reagovať

správca MMasska, 6.4.2018 o 1:21

Reakcia na príspevok od Schmid, 4.4.2018 o 8:27 :
Do správy sa fotky nedajú dať, buď ich pridám tu do komentára alebo do sekcie účinkov odkaz ◄ reagovať

správca MMasska, 2.11.2019 o 22:23

Reakcia na príspevok od sailormoon81, 2.11.2019 o 17:28 :
RWS UNI professional je na trhu od 2013 mal to byť taký modifikovaný classic, mal mať lepšiu balistiku a plochejšiu dráhu letu ale nemal. Mal mať lepšiu BC ale nemal. Dno strely upravené pre lepšiu stabilitu a vyššiu rýchlosť ale aj to bola blbosť , vylepšenia boli jen propaganda ale tá strela sa neoesvedčila. Mne sa UNI celkovo nepáči a že prečo? Mne konkrétne vadí že táto strela je konštruovaná tak že nikdy sa nedeformuje do tvaru hrýbu. Predné jadro sa triešti do malých fragmentov , tie síce spravia v tele mnoho sekundárných trhlín ale chýba veľký primárny výstrel ostáva len veľkosť strely. Preto ak už UNI tak od 8mm hore čo je taký minimálny pri otvor pri výstrele čo zaručí dobré farbenie ;). Stačí ti to takto? ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Strela RWS H-Mantel v kalibry 7x64 a podobne (7x57,R, 308Win, 30-06Sprg) (autor: Eriann).

off stefa, 18.11.2012 o 17:18

Mám ho odskúšaný v .308 Win. a 8x57IS a môžem potvrdiť, že je to veľmi presné a účinné strelivo s vinikajúcim stop-efektom a sto percentným priestrelom. Ale. Strela je primárne určená na odstrel nebezpečnej a útočiacej zveri, preto sa pri jej konstrukcii veľmi nehľadelo na poškodenie zveriny. Preto by som jej konštrukciu nehodnotil ako nič moc, ba práve naopak, na ten účel, na čo bola skonštruovaná je špičková a v čase uvedenia na trh bola aj nadčasová. Z toho aj vyplýva, že na odstrel srnčej a inej zveri jemnej konštrukcie je absolútne nevhodná naopak na diviačiu zver ju používam dodnes a nevymenil by som ju za žiadnu cenu za dnes veľmi populárne EVO. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

Príspevok presunutý z diskusie RWS EVO 7X64 - názor (autor: sebrik).

off Jager68, 11.11.2012 o 20:45

Pani..v 300Win.Mag je o.k. v 7x64 sa kamosovi tiez ,,neosvedcilo"..presiel na Normu so strelou Accubond a vybavene.Marketing tam urcite je ale je tam aj kvalita. Skor to bude vhodnejsia strela do tzv. magnum kalibrov. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie RWS kegelspitz a RWS ID (autor: michal89).

off Jager68, 20.11.2012 o 22:36

V kalib.co pouzivam to diviaky prestrelovalo...dosť farby....vymenil som za CDP ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie 30-06 RWS EVO- green 8,8 g (autor: polovnik223).

off motaq, 3.12.2013 o 22:14

Richard99 odkaz som daval kvoli diskusii nie balistickym udajom. Ale je pravda ze sa objavili dve verzie udajov u 8x57js. Dokonca aj na krabickach. Prve serie mali na krabicke nespravne udaje. Nepamatam si ich na spamat takze ti nepoviem ci tie tvoje su spravne ale na stranke RWS su uz spravne udaje. ◄ reagovať

off steyr, 10.12.2014 o 11:50

Dávam do pozornosti novú strelu/strelivo RWS HIT jedná sa o monilit, zatiaľ len v kalibroch .308Win, .30-06 a .300Win Mag odkaz RWS strelivo - diskusia ◄ reagovať

off millos, 14.12.2014 o 19:07

Jozonov: Na matrice pre túto ráž si priprav okolo 200eur s poštovným, na moje počudovanie ich Nemci majú na sklade. Nábojnice, to bude problém...ak nejaké máš,tak sa môžeš radovať. Ale myslím si, že by sa niečo dalo "vytvoriť". Ak máš túto pušku, tak radšej predaj ženu ako túto zbraň, je to veľmi hľadaný artikel. Mimochodom vedel si, že túto ráž najviac obľuboval na svojich afrických lovoch E.Hemingway? ◄ reagovať

off hunter8, 29.10.2015 o 12:47

to.borsuck speedtipom mam odstrielane dve sezony v 308 winchester,vystrelených vyše 60 nábojov,v našej loveckej partii ho využívame traja aktivne poľujúci,bližšie info telefonicky máš ho v sukromnej správe. ◄ reagovať

off Schmid, 10.8.2016 o 8:57

Pre pavol68 - hlavne netreba miesat hrusky s jablkami. Poprosim radsej prestudovat a potom napisat. Projektil H mantel je uplne diametralne odlisnej konstrukcie a deformacie ako EVO. To len aby ste inych polovnikov nedomylili tymito komentmi. ◄ reagovať

off Oliver86, 13.11.2016 o 22:21

Pretoze je to ad 1.monolyt a monolyty su vo vseobecnosti tvrdsie ako strely s obsahom olova a teraz konkretne - strelil som muflonku na 140 m tak, ze pocas behu som jasne videl ako jej "planta"noha - pri vystrele gula chytila lopatkovy klb.Odbeh 100 m, ziadna farba, ked som sebaisto siel po "zhasnutu" ovcu tak zacala predomnou utekat a bol som rad, ze som ju so stastim dosttelil. Mal som pripad itaky, ze som nasiel muflonku po 50 m a ta farbila ale to som zasiahol plne pluca. Pri tej "odbehovej" strela sla teochu viac dopredu ale pluca zasiahnute - i ked okrajovo boli. Som presvedceny,ze pri olovenej strele by po tomto zasahu kalibrom 30 - 06 muflonka nezila a do 100 m by lezala zhasnuta...proste neodovzdava energiu a to sa moze vypomstit hlavne pri horsich zasahoch kde je potreba farbenia a zvysenej ranivosti. Dalsie negativum co som postrehol je, ze malokedy pocut zasah projektilu na tele zveri ale to je dosledok slabej deformacie ... ◄ reagovať

off Mysho22, 15.11.2016 o 9:12

Páni tak prispejem aj ja svojou troškou nakoľko strielam monolity Barnes TTSX 9,7g v 308w a Hitmi od RWS sú totožne čo sa tyka typu aj deformácie skôr by som povedal ,že sú okopčené alebo RWS ich kupuje od Barnesu. Ale naspať k problematike. Mám s nimi strelené už okolo 20ks raticovej a 5ks škodnej a od novej sezony už ich radšej nechávam v trezore. Ako uviedol dole Oliver takmer nikdy som nepočul zasahovku teda som nevedel na čom som o to horšie keď som hladať nástrel trebars na pooranom poli kde bolo všetko rovnaké to že zver po dobrej komorovej rane odbehla od 20m do 100 m bolo normálne dokonca laň strelená na stred plúc spravila 200m. Srnec 2vkt nižšia komora strielane z vysokého posedu vystrel vyšklbnuté 2 rebra cez ktoré vytiahlo pečienku a kus čriev odbehol cez 80m. A takto by som mohol pokračovať s ďalšími prípadmi. Zase všetky kusy prestrelené a dobrým farbením pokial sa neupchal vystrelový otvor. respekt jediný prípad muflona 3vkt kedy nefarbil ale možno zohral úlohu faktor že sa dal bežat do strmého kopca a po 70m barana vykotilo. Zase musím potvrdiť veľkú šetrnosť k divine kedy aj pri ranách na klb respekt stavce boli minimálne podliatiny nepamatam že by som musel vyhadzovať viac ako kilo masa. Neviem ako ostatný ,ale pri kombinácii týchto faktorov a radšej budem voliť strelu s oloveným jadrom a dobrým akustickým znakom zásahu pre pocit istoty a trošku vačšieho poškodenia ako nervy a doťahovačky s dohľadavkou. ◄ reagovať

off bojk, 17.11.2016 o 21:07

RWS má marketing prémiovej značky. Keď si kúpim niečo prémiové za prémiovú cenu očakávam prémiový úžitok.A nie stres z toho, že pri horšej rane vytrénujem farbiarov z pol kraja. Osobné s Hitom žiadna skusenost, ale vďaka niektorým referenciám z tohto fóra po nej ani netúžim. Tak ako netúžim kúpiť si bavorák, o ktorom som počul že mi občas nenastartuje ◄ reagovať

správca MMasska, 3.4.2018 o 22:50

Reakcia na príspevok od Schmid, 2.4.2018 o 13:02 :
Trojča som niekedy chcel aj ja ale nenašiel som žiadne ktoré by spĺňalo moje požiadavky na sústrel. Čo sa týka KS 8g ako som ti písal je to dobrá strela a zver padla rýchlejšie ako po 10,5g aj keď poškodenie bolo zavše väčšie, veď keby si chcel pridám ti pár fotiek. Tu je napr fotka ako vyzerajú pľúca po zásahu na 50m, kde je krásne vidieť ako to funguje. RWS strelivo - diskusia ◄ reagovať

off rogi, 1.6.2018 o 15:50

Strielam s EVO Green v kal. 300 WM uz 5 rokov. Puska Sauer 202. Myslim ze je to jedna z najlepsich konstrukcii naboja. Vynimocna ranivost a zver skoro vzdy zostava v ohni. Vrele doporucujem. Pri spravnom nastreleni od 50 do 300m vynimocna presnost. ◄ reagovať

off BLEIKER, 18.11.2012 o 11:35

Nie zrovna v 7x64 ale v 270 s ním mam skusenosti-a nie su moc pozitívne.V tomto kalibri neviem ,či to bolo konštrukciou,alebo rýchlostou-do 170m velke hematomy.Hornady INTERBOND,Trophy Bonded Bear Clow resp.CDP boli ulne ina kava.Je pravda,že stop efekt bol výborný,aj farbenie,poškodenie však pre mna už neprijatelné-vzorka 9 kusov od srnčej po vysokú,vratane diviakov. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

on 243WIN, 19.3.2015 o 12:05

V této ráži používám RWS TM 4,1g. Do 200m nepotřebuješ téměř žádnou korekci a zvěřina ze srnčího nemá modřiny. ◄ reagovať

off jofik70, 21.1.2012 o 19:44

ved uvydim ako sa budu tie RWS spravat na zverine ◄ reagovať

off alvin, 17.1.2012 o 18:10

súhlas so sako80 , ale ani 11,7 mi nepodlievala, ale zver odbiehala. zaujímavé naposledy kanec 100 m 120mkg cez porast, trafil som ho dosť vysoko kôli tomu odbehol cca.20 m a ani kvapka farby, poškodenie zveriny minimálne ale čo je zaujímavé nedošlo k priestrelu. ◄ reagovať

off Eriann, 12.3.2012 o 11:50

Momentálne som si zaobstaral Winchester XP3, s ktorou má veľmi málo kolegov skúsenosti, ale kamarát strieľal 11,7 g TUG v 30-06 a správalo sa to veľmi dobre, či už na menšej zveri, alebo ťažkej. Aj pri horšom zásahu bolo vždy dostatok farby na dohľadávku, no je otázne či sa odbehnutie do 20-30m dá dohľadávkou nazvať :-))) ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie RWS EVO 7X64 - názor (autor: sebrik).

Príspevok presunutý z diskusie RWS Evolution v 30-06 (autor: Peter333).

off Edu, 19.1.2013 o 10:32

glen s poľutovaním musím konštatovať ,že tvoja informácia je nepravdivá. žiadnych 80 + 80 € sa nekoná . Balík do usa 1kg stojí u Slovenskej pošty 17,50 € prvou triedou. Cestu nazad platí predajca . Treba sa držať reality . Bývaš toď kúsok odomňa vidím Ti do okien môžeme to prebrať . Laik vážim si tvojich príspevkov sú uplne realne a presné . Nie vždy to tak funguje . Napríklad RWS Ammunition 3006SUNI, 30-06 Springfield, Torpedo Extra Penetration, 180 GR stojí v v USA 24€ odkaz nás je to 57€ odkaz./ To je iba jeden príklad . Zaujímavé je to pri strelive sellier&Bellot kde stojí krabička Sellier & Bellot 7mmX57mm 14 € odkaz ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie RWS 8x57 JS EVO Green 9,0g (autor: orim).

off motaq, 24.11.2013 o 19:40

Marian, ved preto ma to prekvapilo, a o tom, ze by bola chyba v tebe som ani neuvazoval. o to viac ma to prekvapilo lebo co viem co to chalani brali do 8x57 tak nastrel super, u mna z CZ tiez bez problemov, chalanisko co to bral v 9,3x62 zbran Sauer 202 tiez spokojnost. neviem ako Vlado s Blasera ci to uz skusal..... ◄ reagovať

off m98, 11.2.2015 o 11:57

pochyba - kamarát ju používa v 8x57 JS a iné nechce. Fy RWS je H-mantel odporúčaná na na lov čiernej. Princ F-A ju použňival v S202 270 W., teraz v Helixe 7x64 a určite vie prečo to robí. Taktiež, prečo v týchto kalibroch v pohonoch. ◄ reagovať

off Turbiak, 11.2.2015 o 12:17

Nabojnica 9x57 sa da urobit z 8x57 JS - roztiahnutim krcka na pozadovany priemer , vsetky ostatne rozmery oboch nabojnic su totozne. ◄ reagovať

off mauser857, 25.9.2015 o 14:48

viem ze vela RWS pozityvnych ma tu zozerezaziva ale ja rws uz nikdy!!!saspametajme!!!vzskusane mam evo aj evo gren aj id clasic v 8x57 v 9,3x62.nechcem to ani vydiet!uz nikdy viac!strelil som do kopi s tym co som vysie uviedol oklo 40kusov vo vecsine diviak a vysoka.odbeh pri komorovych ranach aj 200m.poskodenie divyny na zvracanie.sako hamerhead alebo exergy od vlasimu su oproti rwssam mercedesom medzi nabojmi.cena o40 percent menej zver v 95percent pripadoch v ohni poskodenie divyny oproti rws je take akoby zver zomrela na zlaknutie sa rany ktoru pocula.nienazasah gulou.tolko rws.kto chcedarujem 2krabice id ciek do osmy. ◄ reagovať

off pavol68, 25.9.2015 o 17:40

Myslím, že netreba vidieť veci čierno - bielo. Keďže mám odskúšané kalibre od tenkých cez stredné až po 9,3, moja skúsenosť je, že rovnaký typ strely neúčinkuje rovnako pri rôznych kalibroch. Asi vieme prečo a dosť sa toho tu popísalo. Treba si nájsť vhodnú strelu pre svoju " kamošku", niekto hľadá a niekto si dá poradiť. LaL. ◄ reagovať

off borza222, 25.9.2015 o 21:27

Bohužial musím potvrdiť že EVO v 8x57 JS funguje veľmi zle ale naopak v 300 WM ma veľmi milo prekvapilo. ◄ reagovať

off Durell, 26.9.2015 o 9:28

S tým sa dá súhlasiť Fanda, obecne platí tvrdá strela si pýta rýchlosť, aby sa deformovala a mala ranivý účinok, alebo zásah kostí .Je to dosť zložité na to aby sa dali povedať jednoduché pravidlá na volbu strely. Dôležitých je vela faktorov , Vzdialenosť, velkosť zvery, požiadavky na divinu ........ Hotová veda - súhrn objektívnych praktických skúseností je najlepší podklad pre výber. Na to je treba ochota testovať a nelutovať peniaze. A keď 10 ludí potvrdí rámcovo rovnaké účinky na veľkej vzorke je to OK. Dôležité sú požiadavky strelca - u mausra857 sú nekompatibilné s účinkom. Skúsenosť je dosť stručne popísaná, ale je to skúsenosť. ◄ reagovať

on 308Winchester, 12.11.2015 o 10:24

michal89 - HIT je monolit a nepatrí medzi strely, ktoré sa trieštia. Viď moje foto. ◄ reagovať

off jakub113, 2.8.2016 o 9:58

dakujem za info ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 266 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM