M.K.P. AGRO služby
dnes je nedeľa,  8. jún 2025,  meniny má Medard,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:50,  dnes západ slnka: 19:41
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Bígl -pes na polovačku. - diskusia

autor: off marekcom
pridané: 5.1.2011 20:05

Je bígl dobrý pes na polovačku?

počet zobrazení: 24 048
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 175 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off dano1955, 29.3.2015 o 12:39

bigel je tvrdohlavý ako pes.ked narazí na stopu a je na voľno je problém s ovládaním.ked je na dlžci je problem s ťahaním po stope.ťahá tak sylno že si stláča pažerák a drhne sa.preto som mu po roku kúpil traky na hrudˇ.no nedal si ich založiť ani bohovi.bolo neskoro.bigel je do chotára ktorí má 500 HA kde bi sa mohol vybehať.je dobrí na dohladavku,kedˇje aj na voľo,stále hlási,to je výhoda že vieš kadiaľ ide.inak orgynál robí nadhanku vo svorkách.na to ho anglyčani višlachtili.a ešťe je strašne citliví kedˇ ho hreším alebo zvýšim naňho hlas,vie sa podla mňa uraziť.ušiel mi po stope srnčej,kedˇsi po dvoch kilometroch uvedomil že utekám za ním a zareagoval na (Zostaň) prišiel som k nemu,založil voditko,jednu som mu s ním viťal.lahol a ani sa nepohol,pokial som ho nepochvalil,Tak je dobrí,potlapkal,vtedi sa postavil a šli sme domov.inak je to najmierumilovanejší pes,žiadna agresia,a hlavne,Má veľký APETIT! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Peter10, 30.3.2015 o 13:17

dano1955 - si zabodoval ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Zigi9, 11.1.2011 o 22:26

Jednou jsem v lese potkal kamaráda s cizím bíglem. Tak jsem se ho ptal, jak by to vypadalo, kdyby ho pustil z vodítka. Odpověděl mi, že by toho psa 3 dny neviděl a že to má zakázené :-) Druhý kamarád má doma v kotci welše. Když jsem se ho ptal, jestli to s ním zkouší i v lese, tak mi řek, že by se vrátila za 3 dny :-) Prostě pes když nemá pohyb a výchovu a přitom má chuť, tak pak lítá jak blbec a člověk se ho nedovolá a nezáleží jaké je to plemeno. Je to prostě o páníčkovi. ◄ reagovať

off Edu, 30.3.2011 o 20:37

najdvrdohlavejší je muflon a hneď po ňom Marco2204 . opakujem: Edu, dnes o 15:40 mareccom moja odpoveď je ano každé poľovnícke plemeno je vhodné na poľovačku práve preto sú poľovnícke . Táto dedukcia sa volá logika !!! Nemusíš sa na každé pýtať osobitne lebo tu budeme mať stovky tém s jednou debilnou otázkou . Ušetril som ti klavesnicu . Prečítaj si svoje predchádzajúce ogare ◄ reagovať

off cita, 4.7.2011 o 15:21

Téma bígl už tady v disusi bylo, zhruba se stejnými závěry jako teď ◄ reagovať

off stevo742, 27.8.2011 o 10:31

Ja som videl robit bigla na diviaka ale len desat minut a poviem vam viac sa nedalo lebo ho museli zasivat ale to bola skor vynimka ale to bol pes viac zavrety ako vybehany a dost vyryval aj do druhych psikov a diviak ho poriesil za par minut.len tolko k diskusii ◄ reagovať

off dano1955, 31.3.2015 o 19:23

otoc. cvičím ho od šteňaťa na píšťalku.kedˇ hlada stopu tak zareaguje,ako náhle chytí stopu musím ho čo najskôr zadaunovať.ak to nestihnem a odbehne príklad 50m,už môžem pískať aj do r--i. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 20.3.2011 o 21:23

cvičí sa normálne ako medveď ma motorke v cirkuse ba oveľa menej náročne ◄ reagovať

off theCat, 2.12.2009 o 23:17

Uz davno som nevidel na polovacke bigla. Podla mna bude obtiazne zohnat dobreho bigla, teraz myslim pracovne, nie exterierovo. ◄ reagovať

off jagter, 7.12.2009 o 21:54

skôr by som sa priklonil k AJD..bígel asi nieje najlepšia voľba..nemám s ním skúsenosti,ale nehovorí sa o ňom ako o nadmerne inteligentnom..no neviem,ani ja som dávno žiadneho nevidel na poľovačke.. ◄ reagovať

off adamson, 7.12.2009 o 21:58

Podľa toho čo som o nich počul to asi nebude dobrá voľba. Nieže by si s ním ako začiatočník nevedel pracovať to teda nie ale títo psi sú strašne tvrdohlavý a ťažko sa ovládajú. Kamarát má týchto psov ale nie na poľovné účely a nehovorí o nich ako o najposlušnejších. ◄ reagovať

off findula, 8.12.2009 o 6:51

Jen si ho kup a budeš deset let nešťastný ◄ reagovať

on omik113, 12.9.2014 o 11:35

bígl a ostrosť na diviaky: vaše názory... -

chem poprosiť o radu na bígla a jeho prácu s diviakmi...hlavne jeho hlasitost a vytrvalosť.

◄ reagovať

off Hunter69, 1.12.2009 o 19:44

Bigel ako pes pre mladeho polovnika čo myslite? - prosim pani psičkary aj ty ostatny ktory mate skusenosti s tymto plemenom prosim chcem vedieť ako sa ten pes cviči myslim tym že či je to naročne alebo nie?a ake s nim mate skusenosti. DAKUJEM ◄ reagovať

off otoc30, 29.3.2015 o 15:24

Bigel je narocny na cvičenie.Ked ho naučiš na zavolanie a dosiahneš aby sa nevenoval srnčej potom sa da pokračovat v dalšom vycviku.Je to cesta na dlhe trate. ◄ reagovať

off marekcom, 6.1.2011 o 9:53

vytvori som 2 ◄ reagovať

off Rempo, 5.1.2011 o 23:10

fúú to si mohol dať do jednej témy a nie tu vytvárať 10..)) ◄ reagovať

off Zigi9, 6.1.2011 o 21:33

ano je to pravda, především když se dostane k lopatě a krumpáči, pak bude rozkopaný celý dvůr! ◄ reagovať

off Edu, 6.1.2011 o 21:33

Každé poľovnícke plemeno je vhodné na poľovačku .Bígl je durič a ako durič je výborný pes na durenie zveri. Záleží na vlohách ako i na výcviku aký to bude pes. ◄ reagovať

off marekcom, 6.1.2011 o 21:02

a je pravda že rozkope celý dvor? ◄ reagovať

off bleskj, 6.1.2011 o 23:10

Edu jediné čo si tu trafil je do akej skupiny patria. Keby si napísal že sú výborný spoločníci môže byť, ale výborný pes na durenie? Tak to som sa schuti zasmial. Toto plemeno je u nás v poľovníctve asi najmenej využívané. A ktovie asi prečo. Za posledné roky som na skúškach nestretol ani jedného, a na poľovačkách dvoch, prví sa po prvom pohone stratil, a v ten deň sa ani a neviem či sa vôbec našiel, a druhý ešte nebol skončený prvý pohon a už volala manželka poľovníkovi že pes je doma aby ho nehľadal. Tak ak takto má robiť výborný pes na durenie tak potom si ho kúpim asi aj ja. ◄ reagovať

off Edu, 6.1.2011 o 23:37

bleskj moja odpoveď mala aj druhú časť. " Záleží na vlohách ako i na výcviku aký to bude pes." To že si ho nestretol na skúškach nnemôže priamo súvisieť s kvalitou psa . Taktiež to že sa stratil nejaký domáci miláčik paničke na poľovačke . ◄ reagovať

off marekcom, 6.1.2011 o 23:39

takže bígl asi nie ◄ reagovať

off bleskj, 7.1.2011 o 7:07

Edu hafani sa stratili poľovníkom ktorí keď si ich kupovali si tiež mysleli že sú to výborný duriči, ale ostali asi nemylo prekvapený. A tie vlohy sú v dnešnej dobe tiež asi na pováženie keď s nimi skoro nik nechce robiť. Myslím že to svedčí samo o sebe a nepotrebuje to žiadne komentáre. ◄ reagovať

off Zigi9, 7.1.2011 o 9:48

Ale ono to není úplně o plemeni!!! Ono je to hlavně o té výchově,výcviku a o tom jak se tomu psovi věnuješ a kolik mu dáváš prostoru v lese. Na honění divočáků by byl podle mě nejlepší německý ovčák, ale není to lovecké plemeno, takže smůla. Jinak je nejučenlivější plemeno a kdyby se vedlo odmala polovnickým způsobem, tak si myslím, že za sebou nechá i kopovy a jemu podobné. Je to hlavně o výchově!!! ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 11:52

Súhlasím Zigi9. Osobne nezatracujem žiadne vyšlachtené poľovnícke plemeno a nemám prečo zatratiť práve bígla . S tým ovčiakom súhlasím ! bleskj koľko ľudí je skoro nikto ??? odkaz ◄ reagovať

off Ovis, 7.1.2011 o 15:25

celkovo patri plemeno bigl medzi tulakov....radi sa sami tulaju ci uz v lese alebo v dedine ◄ reagovať

off Edu, 7.1.2011 o 15:29

Mňa učili v kurze ,že medzi duričov .Teraz neviem či teda medzi tulákov alebo duričov ? odkaz ◄ reagovať

off bleskj, 7.1.2011 o 18:20

Určite nechcem bígla zatracovať ani ja, dokonca som jedného aj trochu priúčal poslušnosti ale len takého činžiakového. Psík počúva na slovo, ale len z výcvikovým obojkom. A to že sa u nás v poľovníctve využívajú minimálne mi určite dáte za pravdu, a myslím že to hovorí samé za seba. Edu ty taký sčítaný a nevieš čo znamená skoro nikto? Alebo len sa hráš na dôležitého. ◄ reagovať

off cita, 7.1.2011 o 18:23

A´t se přihlásí, kdo viděl bígla na duričských zk. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 7.1.2011 o 20:25

U nas duri pravidelne. Nikdy som ho nehladal, ale on o tom vie, ze ho hladat nebudem, tak sa podla toho sprava. Ani netusim ako vie, ze uz mu ide o krk. :o)))))) ◄ reagovať

off nils22, 7.1.2011 o 21:42

som pocul ze bigl ma zlu orientaciu a ze nevie casto najst svojho pana ale neviem ci to je pravda?? ◄ reagovať

off Blaser300VM, 7.1.2011 o 22:00

Raz som zapadol v hore. Kym som roztahoval lano z navijaku, pustil som psa von z auta. Asi 15 minut som sa vytahoval a vobec som sa o psa nezaujimal. Ked som bol uz pripraveny na odchod, nebolo ho. Pustil som sa na chatu a po par metroch som ho videl utekat za mnou v spatnom zrkadle. Velmi dobre on vie co si este moze dovolit a co uz nie. ◄ reagovať

off bleskj, 7.1.2011 o 23:08

Blaser to tu rosprávač o tompsíkovi čo ho tu máš na fotkách a volá sa Eros? ◄ reagovať

off Blaser300VM, 8.1.2011 o 7:35

Mam tu este jedneho psika na fotkach a vola sa Bery. O tom rosssspravam. Co je to podla teba nemecka doga? Eros je podla mna Hanoversky farbiar a v ten den mal nahradne volno. ◄ reagovať

off bleskj, 8.1.2011 o 10:04

Blaser a nie je to doga? Tak potom to bude asi vlkodav nie? Veď to je stará známa vec že výnimka potvrdzuje pravidlo. Dúfam že si s nim porobil všetky skúšky čo sa dá keď je taká šikula. Škoda by ho bolo nechať len pre radosť lebo bíglov ktorí za niečo v poľovníctve stoja je veľmi málo. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 8.1.2011 o 10:16

Poviem Ti male tajomstvo. Nemam ambicie chodit so psami po vystavach a skuskach, podstrkovat mu suky a kseftovat so psikmi. Preto nemusim mat ziadny papier, ktory sa da aj na pockanie ziskat. Urcite Ti nemusim vysvetlovat ako. Najlepsie vysvedcenie musi pre Teba byt, ze ho este chovam a nedostal gulu medzi oci. Asi tak. ◄ reagovať

off andy8, 8.1.2011 o 16:21

Blaser farbiara rozhodne na počkanie neuchovníš,ak rozprávaš o tomto "papieri",čo predpokladám lebo si spomenul suky a kšefty so psami.Ak si myslel získanie polovnej upotrebitelnosti tak tá sama o sebe pre získanie chovnosti tiež nestačí,i ked kúpiť sa bohužial dá,to máš pravdu.Najčastejšie o tom, že ich psovi žiaden papier zo skúšok netreba,rozprávajú tí ktorí psa vycvičiť a predviesť na skúškach nevedia.Teraz nenarážam na Teba,nepoznám ťa,ale vo všeobecnosti to tak je.Inak aby som sa držal témy,existujú lepšie duriče do našich podmienok ako bígl. ◄ reagovať

off lubooo44, 8.1.2011 o 20:24

Tak ja mam bigla je tu more moznoti preco je to uz malo viuzivanipes v polovnictve . preto lebo si ho mestania beru do domov ako maznacikov neschcem tim nikoho urazit kto je z meste ale chovaď psa v byte je len tiranie a je to moj nazor ktori mam na stope mi ide na jednotku no keby ho pustim tak ho nezavolam ani kebi co robim uz bi som urcite bigla viac nebral chcem si zakupit psa slovenskeho kopova naozaj dobrích biglov ma lenka frnčova ktora sa im venuje uz dobrich 20 rokov ◄ reagovať

off cita, 8.1.2011 o 21:55

Souhlas s andy8. Znám lesníka, který si pořídil kokra a o výcviku psů nevěděl nic. Když jsem mu na požádání ukázal zk. řád, tak v něm trochu zalistoval a řekl, že ty všestranky nebude žádný problém. Pes do konce svého života neabsolvoval zkoušky žádné a život prožil jako průměrný bouďák. Ten lesník ale naštěstí nebyl žádný spisovatel, takže myslivecká veřejnost byla ušetřena všech jeho případných mouder o lovecké kynologii. ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 175 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM