huntingland.sk termovizia pixfra
dnes je pondelok,  15. december 2025,  meniny má Ivica,  spln: 5. december 2025,  dnes východ slnka: 07:35,  dnes západ slnka: 15:47
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia

autor: off Hunter69
pridané: 4.7.2010 21:48

Zdravim všetkych nadčencov prirody potreboval by som znova poradiť ohladom fotopasce ma služiť jednak na monitorovanie polovnickych zariadeni ale určiťe aj na zaznamenavanie zvery či už na vnadiskach alebo pri krmelcoch cena do ktorej by som sa rad zmestil je 300eur. Dakujem za každu užitočnu radu

počet zobrazení: 146 572
počet hlasov: 5
okruh tém: fotopasce

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jaro1, 10.5.2013 o 18:55

Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 15

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 561-600 z 690 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off duso2, 25.3.2013 o 11:14

Steyr dnes nie je problem kupit kvalitny housing z gumickami z ABS plastu,v ktorom to moze byt zabudovane. Bateria je problem tato analyza pohybu na scene nieco zerie,musi byt neustale zapnuty foto senzor aj ked je display uspaty,zozerie to viac..avsak ja mam Lion baterii velkosti dvoch cigaretovych krabiciek ktore maju 70Ah takze neni problem.Vyzdrzi to nejaky ten tyzden,ono keby sme neboli na slovensku tak tam dam solarny panel,ale ten by to prezradil. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off borza222, 25.3.2013 o 11:11

ideálne umiestnenie je cca 50 - 70 cm najlepšie do výšky 1 meter. Na slabý prísvit ma vplyv hlavne otvorený priestor napr. lúka alebo aj les v zime bez listov kde sa blesk rozpylnie do okolitého prostredia a nemá dostatočný účinok ◄ reagovať

off steyr, 25.3.2013 o 10:58

čo sa kompaktu týka, musíš to mať riadne ochránené proti vplyvom počasia, teda ak vôbec máš nejaký v teréne, čo sa týka výdrže betérie, tak to by som chcel vedieť ako dlho ti to v zime vydrží, resp. ako riešiš napájanie? ◄ reagovať

off duso2, 25.3.2013 o 10:48

preboha borza pri zonach a detekcii pohybu si naklikam obtiahnem mysou zonu,kde ma pohyb spustat zaznam. Na tomto obrazku odkaz vidis,ze ako si elegantne vyrezem len ram dveri a pohyb tienov na osvetlenej chodbe mi nebude rusit spustanie...toto je iny komfort ako chodit ako trtko ku fotopasci,ci uz bola spravne nastelovana po mesiaci laborovania. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off duso2, 25.3.2013 o 10:40

Nech je kompakt zlepenec,ale da vyrazne lepsie vysledky.Dorobil som tam navyse inteligenciu,kedy sa da spustat zaznam roznymi podmienkami.Ono foto na cca 50m sa nedaju porovnat s klasickou fotopascou. Achilova pata fotopasce je PIR senzor,ktory neprestreli viac ako 15m. Na vacsiu vzdalenost treba detekciu pohybu v zonach,kde si to viem nastavit v stvorcovej matici na scene. Toto ale nezvladne hardware fotopasce,analyzovat obraz ako celok a vyhodnotit pohyb. Navyse fotpasca ma slaby IR blesk,cize tych 15m je strop. Steyr mal by si poznat freshnelove zony PIR senzoru,to ti ale nikto nepovie..takze musis laborovat z natacanim,presuvanim aby nastal prienik z zonou PIR a tam kde je vysoka pravepodobnost ze sa tam objavi z ver.Z tohto pohladu je fotopasca primitivna. ◄ reagovať

off steyr, 25.3.2013 o 10:37

a aká je optimálny výška umiestnenia? v rovinatom teréne to nie je problém ju umietniť, čo sa týka výšky, no v kopcoch a vo svahu to už nie je jednoduché... ◄ reagovať

off borza222, 25.3.2013 o 10:33

Na prísvit fotopasce má vplyv aj zimné obdobie, na celkové hodnotenie prísvitu fotopasce si nechaj dlhšie obdobie ako dva týždne, pretože to nie je objektívne. Na to aby si mohol objektívne ohodnotiť fotopascu a jej prísvit resp. vlastnosti postrebuješ vystriedať viacej lokalít, výšku umiestnenia, rôzne ročné obdobia a podobne. ◄ reagovať

off steyr, 25.3.2013 o 9:46

duso2 - kritizovať sa dá všetko a ľahko. Akú fotopascu odporúčaš? Dúfam, že nie nejaký zlepenec z kompaktu... ◄ reagovať

off duso2, 25.3.2013 o 9:41

Steyr a co si ocakaval za 250 evri,z ktorych ked odratas marze predajcov ostanu ti cca 80 euro?? vyrobne naklady.Na vacsi dostrel treba inu technologiu,kvalitnejsi objektiv,silnejsi IR zdroj atd.Ale niekto tu povedal,stacia aj kontury,nekvalitnejsie zasumene foto,staci vediet,ze tam nieco vobec bolo,haha ◄ reagovať

off steyr, 25.3.2013 o 8:48

tak po ďalšom 2-týždňovom teste musím konštatovať, že informácie deklarujúce dosvit nočného infra prísvitu až 15m nie sú reálne... aj 10m sa mi zdá moc... ◄ reagovať

off MG42, 19.3.2013 o 17:52

Tak to vidím, že sa definitívne končia časy keď sa v lese dalo aj pokojne vyčurať... Každé zviera bude mať meno, hodnosť a číslo. A bude zapísané do cestovného poriadku kedy prichádza ku kŕmeniu. Už nás v lese neprekvapí nič o čom by sme nevedeli. Ale chcel by som byť dovozca toho čínskeho odpadu na Slovensko. Kus za 300 EUR.Šikovný ťah.Ale nie. Nechcel. Žartoval som. Mimochodom, práve toľko mesačne zarába predavačka v potravinách v Snine.Ta tak. ◄ reagovať

off borza222, 19.3.2013 o 8:28

Pri umiestňovaní fotopascí treba byť max. opatrný hlavne teraz a v zimnom období, ľahko vás môže niekto stopovať po snehu a navyše sa teraz motá po hore množstvo zhodárov ktorí majú dobré oči... ◄ reagovať

off steyr, 19.3.2013 o 8:08

súhlasím s motaqom, čo sa týka nastavovania napr. ISO, clona, exp. čas, to by sa muselo aj tak diať automaticky, inak by to nemalo význam, vzhľadom na fakt, že svetelné podmienky sa neustále menia, takže ak by to malo fungovať museli by sa všetky hodnoty nastavovať automaticky, potom by sa už asi ani nedalo hovoriť o fotopasci ako monitorovacom zariadení...myslím, že kvalitné fotopasce svoj účel úspešne plnia, o čom svedčí stále rastúci záujem o ich používanie v praxi, Každopádne, čím viac stojí zariadenie(fotopasca atď.), ktoré si niekto zakúpi či akokoľvek zostrojí tým viac bude vytočený, keď ho pôjde skontrolovať a už ho tam nenájde... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Vladenko, 19.3.2013 o 7:48

súhlasím s motaq. Aj nekvalitná, ale čitateľná fotka, pokiaľ rozoznám druh zveri ktorý tam je, splnila svoj účel, lebo mi povedala čo sa tam , povedzme na vnadisku v danej hodine nachádzalo. ◄ reagovať

off motaq, 19.3.2013 o 7:35

duso2, neboj nist ja uz som videl vselico....tu ide o to, ze tvoje informacie su sice teoreticky realizovatelne, ale pre bezneho uzivatela fotopasce absolutne nepodstatne nakolko na ich realizaciu nema ani cas a ani podmienky. jednoduchsie si je kupit nieco vymyslene a poskladana, co bude fungovat a sluzit ako vymyslat, skladat a experimentovat a este k tomu za niekolkonasobnu cenu. a k tomu nastavovaniu.... fotopasca nema nahradit fotografa a fotolov, fotopasca primarne sluzi na monitoring, cize na to aby si videl zhruba co sa kde deja a pohybuje, tak podla mna pridavanie funkcii ako moznost nastavit ISO, a pod nie je az take dolezite, a hlavne nie ak to niekolkonasobne predrazi fotopascu. ◄ reagovať

off duso2, 19.3.2013 o 0:53

MOtaq ak zakvitnes na stredne sk,tak ti taku fotopascu z kvalitneho kompaktu ukazem a budes cucat.Problem je opat cena,ze taketo upravy nezaplati jednotlivec,ale skor organizacia.Len operacia odstranenie IR filtra stalo 100 USD plus postovne,ale ide to,lenze ludia su nastaveni do 250 Evri.Borza ak budes mat moznost na "fotpasci"si nastelovat veci ako clonu a ISO,expozicny cas,dosiahnes vyrazne lepsi vysledok! ◄ reagovať

off borza222, 18.3.2013 o 11:50

Páni toto sú pre bežného úživateľa uplne nepodstatné veci. Ludia ktorí premýšlajú nad fotopascou alebo už ju majú potrebujú poznať základné veci z praxe ako napr. odkaz ◄ reagovať

off motaq, 18.3.2013 o 11:37

duso2 zase riesis, keby bolo keby...teoria je pekna, v praxi pre bezneho uzivatela nepouzitelna a dokonca zavadzajuca. bezny uzivatel ju nedokaze vyuzit a realizovat... ◄ reagovať

dať hlas príspevku |