podnalov.sk
dnes je utorok,  9. august 2022,  meniny má Lubomíra,  spln: 12. august 2022,  dnes východ slnka: 04:36,  dnes západ slnka: 19:07
elektronická kniha revíru

Pečené stehno z diviaka s omáčkou z kávy - recept

pridané: 12.4.2016 10:22
Pečené stehno z diviaka s omáčkou z kávy
počet zobrazení: 1 081
počet hlasov: 1
potrebujeme:
Ingrediencie

Marináda

Olej

Soľ a korenie

Cesnak

Rozmarín

Omáčka

gaštany (uvarené)
huby
cibuľu
maslo
brandy
espresso

Hlavná ingrediencia

1 ks stehno z diviaka s kosťou



postup:
Príprava :

Pripravíme si stehno z diviaky, s nožom spravíme do mäsa diery na cesnak a vetvičky rozmarínu.
Mäso dobre nasolíme a nakoreníme. Na omáčku si pripravíme uvarené gaštany, huby, na drobno
nasekanú cibuľu a jedno espresso. Do misky si nasypeme 2 hrste HICKORY štiepky a namočíme
aspoň na 15 minút.

Pripravte svoj EGG na prudké pečenie s pomocou liatinového roštu. Neskôr budeme piecť s použi-
tím keramickej vložky na nepriame pečenie, nerezového roštu, pekáča na pečenie a V roštu.

Postup :

1. Mäso sprudka opečte z každej strany. Dajte mäso na stranu.

2. Pripravte svoj EGG na pečenie (180C).

3. Vložte do EGGu pekáč s V roštom a mäsom.

4. Pečte 60 minút.

5. Teraz pridáme do pahreby namočenú štiepku a necháme zaúdiť ďalších 20-30 minút

6. Vyberte mäso z EGGu a nechajte ho na pár minút odpočinúť.


Postup pre omáčku :

1. Pripravte si svoj EGG na varenie. Odstránime vložku na nepriame pečenie a použijeme len
nerezový rošt na ktorý položíme paella panvicu.

2. Na panvicu dáme maslo a cibuľku, ktorú opražíme do hneda.

3. Následne pridáme huby, gaštany a trocha koňaku alebo brandy. Pár sekúnd o flambujeme a zalejeme
vývarom.

4. Omáčku necháme pár minút prevrieť a ku koncu pridáme kávu.

5. Ak chceme mať hladkú omáčku, na koniec ju rozmixujeme a pridáme ďalší kúsok masla na zjemnenie.
(už nevaríme)
kategória: exotické recepty
 

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov