podnalov.sk
dnes je streda,  6. júl 2022,  meniny má Patrik/Patrícia,  spln: ,  dnes východ slnka: 03:57,  dnes západ slnka: 19:45
elektronická kniha revíru

jelenie minútky - recept

autor: off IvanPB
pridané: 12.1.2012 22:19
počet zobrazení: 14 310
počet hlasov: 8
potrebujeme:
Jeleniu sviečkovú alebo karmenádlu, olej, horčicu, brusnicový džem, cesnak, sójovú omáčku, čierne mleté korenie, rascu, soľ, korenie na divinu, mletú papriku

postup:
Jelenie mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Vyklepané mäsko poslíme, pokoreníme, posipeme rascou, červenou paprikou a korením na divinu. Potom mäso potrieme horčicou, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme troška cesnaku. Na koniec na každý plátok pridáme malú lyžičku brusnicového džemu. Mäsko takto uložíme do sklennej nádoby pokvapkáme olejom a necháme 24 hodín oddychovať. Potom prichádza to najlepššie, smaženie na panvici a degustácia. Mňam!!!
Prajem dobrú chuť!!!!!!
kategória: jelenia zver
 

komentáre

off robi74 , 14.4.2013 o 20:52

Vyskúšané!!! Jednoducho:SUPER!!!!

off IvanPB , 25.4.2012 o 19:28

Ja viem:-)) a to ešte nevieš, čo dokážem:-))

off adelka , 20.4.2012 o 10:54

sa nezdáš ...

off Edu , 8.3.2012 o 10:36

Ja len ,že jeleň nemá karmenádlu ale zrejme si myslel roštenku . Inak recept fajn. S tým pokvapkaním oleja by som nešetril olejom . Osmahutie na prudkom ohni aby si mäso zachovalo šťavnatosť a následné podusenie by bol, možno lepší koniec .

off lesnik27 , 29.2.2012 o 6:27

tak tento recept určite vyskušam.

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov