podnalov.sk
dnes je utorok,  16. august 2022,  meniny má Leonard,  spln: 12. august 2022,  dnes východ slnka: 04:46,  dnes západ slnka: 18:55
IBO vystava Nitra

Srnčie rezne v marináde - recept

autor: off Ricci
pridané: 20.7.2011 14:29
počet zobrazení: 3 814
počet hlasov: 1
potrebujeme:
500 g mladého srnčieho mäsa, 0,1 l oleja, 0,05 l bieleho vína, soľ, mleté čierne a nové korenie, 50g cibule, estragón, mätu piepornú, 50 g masti.



postup:
Dobre odležané mäso umyjeme, odblaníme, osušíme obrúskom a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme.
V oleji rozmiešame víno, soľ, mleté čierne korenie a nové korenie, postrúhanú cibuľu, estragón a mätu piepornú.
Touto zmesou naklepané rezne natierame a ukladáme na seba. V marináde ich necháme stáť do druhého dňa. Potom ich vyberieme a na panvici v rozpálenej masti opečieme do zlata.
Opečené rezne upravíme na misu a podávame s vypraženými tyčinkami a tatárskou omáčkou.


kategória: srnčia zver
 

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk