presne tak, Stagstalker. zákon 97 jasne stanovuje, čoho sa týka. a nevidím v ňom, žeby umožňoval popieranie práv vlastníka, konkrétne práva poľovníctva. upozorňujem znovu, že toto je plne rešpektované i v zákone o poľovníctve. ak sa niekto domnieva, že moje ústavné právo možno upraviť nejakým odkazom 6), tak sa hlboko mýli a mal by späť do strednej školy. nakladanie s právami jasne definuje OZ - plnomocenstvo. je naprosto scestné a nezákonné nejakým spôsobom priraďovať právo poľovníctva k spoločenstvu a nebodaj o tom hlasovať. to by sme popreli ústavu. poviem príklad: ak budem chcieť ako vlastník vyňať svoj pozemok z poľovných pozemkov, môžem tak učiniť len a len ako vlastník! a žiadne spoločenstvo!!!!!!! spoločenstvo môže konať len v rámci zákona, a nie nejakého odkazu. a s týmto sa treba jednoducho vyrovnať a doštudovať si to. lebo ak by bola pravda to, čo tu niektorí tvrdia, tak spoločenstvo by mohlo rozhodovať aj o iných mojich právach, všakže... zákon nezakazuje spoločenstvu rozhodovať o náboženskom vyznaní svojich členov - to je dopad tu napísaných príspevkov. a čo sa týka ústavy: zacizujem i ja, aby sa čitatelia zorientovali: "Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné." a právo poľovníctva je jedným z tých práv. ........... medzitým dal Stagstalker príspevok, .... plný súhlas, akurát s tým postúpením mám trochu problém. podľa mňa moje právo môžem len plnomocenstvo :postúpiť" na niekoho iného, alebo sa vzdať jeho uplatňovania. nemožno ho na niekoho akosi "postúpiť" len tak. právo nemožno postúpiť na tretiu osobu. ale to je len zrejme len trochu nešťastne napísané, pretože najprv sa konštatuje, že to možno postúpiť len plnomocenstvo. s právom nemožno nakladať v duchu akejsi "zmluvnej voľnosti"