Stagstalker..pozrel som si ešte raz Tvoje príspevky a chcem sa ťa na niečo opýtať, ak teda môžem :) Po 1 za aké právo (napr. majetkové, či nemajetkové, iné) môžeme podľa Tvojho názoru považovať výkon práva poľovníctva a po 2 čo chápeš pod možnosťou rozhodovať o užívaní spoločnej veci (narážam na ust. 14 ods. 4 písm. e/ 97/2013 Z.z.). ◄ reagovať
valdo tak počkajme na rozhodnutie súdu a nešpekulujme tu.A znova sa Vás pýtam ste členmi urbáru keď ho tak kritizujete a robíte z neho pomaly zločineckú skupinu.A taká zákerná otázka ak by podpísal starému PZ tiež by ho dali na súd? ◄ reagovať
Pre menej chápavých: (napr. Namreh), to že v diskusii raz vystupujem ako vlastník poľovných pozemkov chránených vyšším stupňom ochrany, alebo vystupujem za podielnika v urbáre, NEZNAMENÁ, že som vlastník takýchto chránených pozemkov, alebo že niekto porušil moje práva, ako člena urbáru!!! Ďalej, poznám prípad, kde sa samotní urbárnici sťažujú na svojho predsedu urbáru, ktorý svojvoľne, bez toho, aby o tom hlasovalo zhromaždenie, mali niečo o výkone poľovného práva v stanovách alebo zmluve, uprednostnil na zhromaždení novo vzniknuté PZ (v novom PZ samozrejme poľuje už aj jeho synáčik) a nerešpektoval tak vôľu urbárnikov, ktorí boli zásadne proti novému PZ. Predseda urbáru argumentuje: (otázka A v diskusii) §5 ods. 2 zákona 274/2009 Z.z., len na základe § 16 zákona č. 97/2013 Z. z. JE TAKÝTO POSTUP PREDSEDU URBÁRU ZÁKONNÝ!!!! (Tento prípad je už na súde) Ani ja nemám nič proti tomu, aby vlastníkov poľovných pozemkov, ktoré sú súčasťou spoločnej nehnuteľnosti na zhromaždení vlastníkov poľovných pozemkov zastupoval štatutár napr. urbáru. Ale nech toto právo vlastníkov nikto NEZNEUŽÍVA VO SVOJ PROSPECH, bez zákonného mandátu a nech reprezentuje výhradne vôľu a záujmy vlastníkov!!!