M.K.P. AGRO služby
dnes je utorok,  27. máj 2025,  meniny má Iveta,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:56,  dnes západ slnka: 19:30
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia

autor: off milanko12
pridané: 5.9.2008 20:32
co mi poviete o tychto zbraniach nedostatky prednosti presnost a tak dalej. za prispevky dakujem. a ak niekto vie o takej zbrani mal by som zaujem
počet zobrazení: 65 061
počet hlasov: 1
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off melechov, 17.9.2016 o 12:08

...já tu svou ZKK kupoval ro roce 1979. Trefuje, nerezaví, pojistka je tichá, náboje se nepříčí...nevím, co bych chtěl od lovecké kulovnice víc...asi jsem nějakej divnej :-)

dať hlas príspevku | počet hlasov: 13

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 287 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off melechov, 17.9.2016 o 12:08

...já tu svou ZKK kupoval ro roce 1979. Trefuje, nerezaví, pojistka je tichá, náboje se nepříčí...nevím, co bych chtěl od lovecké kulovnice víc...asi jsem nějakej divnej :-) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 13

off iboo, 7.9.2008 o 12:18

OK, ja poznám tri a to krátky, dlhý a magnum, ale veď to je jedno ;-) . dá sa taká nájsť len musíš čakať a najlepšie je mimo sezóny ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

Príspevok presunutý z diskusie Zkk 601 vas nazor (autor: rupic).

off balanda, 19.12.2013 o 8:45

Kde jsou čeští zbrojní konstruktéři, jako byli prvorepublikový Václav Holek, který přihlásil více než 75 patentů nebo v ČSSR bratři Josef a František Koučtí. Dodnes jejich jméno obsahuje mnoho typů zbraní – ZKK (zbrojovka Koucký kulovnice), ZKR (zbrojovka Koucký revolver) nebo ZKM (zbrojovka Koucký malorážka). ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off jozef, 24.2.2015 o 19:31

lanus díky za radu ale demontáž mi je jasná..Skôr mi robilo problém osadenie novej spúšte a ´´detail´´ že kolík čo držal spúšť s napinačikom som neprepchal cez otvor v spúšti bez napínačiku :) ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

off Belson, 9.5.2016 o 7:21

ruzer, na to, že si vysokoškolák (keď bakalárska práca), je tvoje vyjadrovanie dosť biedne. Mal by si byť na svojho konzultanta trocha náročnejší :-), nech ťa oboznámi aj s názvoslovnou normou STN 39 5002. Ináč, k tomu "ze vacsia raza potrebuje vacsiu iniciacnu energiu od uderniku" nie je žiaden praktický dôvod. Rozdiel v energii nábojov jednotlivých kalibrov záleží od niečoho iného ako od energie zápalníka. A pružina v závere má azda predpätie a nie "prepnutie". Good luck... ◄ reagovať

off lanus, 23.5.2022 o 7:49

Boris - V rade ZKK má 308W stúpanie 1:12 a 30-06 Spr. 1:10 . ◄ reagovať

off Durell, 1.11.2015 o 0:08

Myslím že inoomount tam sadne na rybinu a je to cvak cvak a je to dole. Treba pozreť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off mibe74, 14.11.2016 o 12:26

Daniel8, mam taku doma aj s original klucmi a vrecuskom, nikdy nepouzita, jak z vyroby....mne ju netreba...a trosku poopravim lanusa, tato spust sa nedavala standardne ku kazdej zkk. ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

off Hunter243, 21.4.2017 o 8:12

Už som to tu niekde celé opisoval, vlastníme 600, 601 a 602-ky a na všetkých sme si doma upravovali poistky čo sa týka hlučnosti chodu.Je to veľmi jednoduchá záležitosť, po rozobraní, (treba vyraziť iba kolík na poistke a je to celé vonku) za pomoci "výdiového" pilníčka zaoblíte krásne do guľata nábehové hrany ozubenia na poistke, ako aj na protikuse zárazového bežca, čo tlačí malá strunka do tohoto ozubenia. Niekto uberá aj na tlaku tej pružinky, ale netreba to. Tieto dva kusy musia do seba krásne zapadať a bez "nárazu", teda po rádiuse toho ozubenia a za pomoci vazelíny sa docieli nehlučný chod. Možno to treba aj viac krát odskúšať až do požadovaného stavu, ale budete určite spokojný..., LaLZ. ◄ reagovať

off mdok1, 1.11.2018 o 17:14

Reakcia na príspevok od jaro1, 9.1.2018 o 14:04 :
Jaro, mám ZKK 601 308W y roku 1973. Má dioptér, muška ja klasická s chráničom mušky, pažba je krásna, štíhla, lakovaná do vysokého lesku, žiaľ, v štandardnej pažbe, nie bavorskej. Spúšť je bezjazýčková, s krátkym chodom a veľmi dobre reaguje, nastavil som si ju, pretože konštrukčne je to umožnené. U mňa sú ZKK srdcovou záležitosťou. Ako som inde písal, nedocenené zbrane aj v Čechách, aj na Slovensku. ◄ reagovať

off dolfi, 18.11.2018 o 15:11

Zkk 600 8x57jsodkaz ◄ reagovať

off iboo, 6.9.2008 o 20:42

ZKK v kalibri 7x57 bola typ 600 - dlhý záverový systém. prednosti? nydpriemerná (vraj) presnosť na tú dobu, kvalita ocele, prevedenie záveru síce trochu hlučné rovnako ako aj poistka (autor J. hanák) a trochu opačný chod ako na klasických CZ , teda na ZKK dopredu zaistená,dozadu odistená (ako pri kohútikových brokovniciach, ktroé sa napínali dozadu, asi sa nechal jirka inšpirovať :D ) a nedostatky podla mňa ten záver,a le to sa dá, v tej cenovej kategórii, je to podla mňa slušná zbraň. A pažbu monte carlo mali luxky, tie staré bakule (ktoré sa aj dodnes vyrábajú ako CZ 550 standard ) mali poväčšinou čo som ja videl aj kratšiu pažbu. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off milanko12, 6.9.2008 o 22:00

je kratky stredny a dlhy a dlhy maju 300WM 375HaH a tak..no keby bola v povodnom stave bez rezby a s napinacikom taka by sa mi pacila len ci sa da taka najs ◄ reagovať

off lovecccc, 18.2.2009 o 8:06

no a ešte k tej poistke - tá je vážne hlučná a ešte aj nejak ťažšie ide -asi sa na to kuknem či sa to nebude dať nejak doštelovať. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie ZKK600 cal. 270 W alebo ČZ 550 Lux cal. 7x64 (autor: duti26).

off Blaser300VM, 21.9.2010 o 7:02

Typicka debata o nicom. 270W je americky ekvivalent 7x64. Ani super odbornik nezbada rozdiel v ucinkoch, pri rovnakom type strely. Nic neziskas ani nestratis. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie zkk 600 (autor: slakov150).

off horarik01, 25.2.2011 o 22:24

najmä v pohone v hustom poraste nezabudni často kontrolovať poistku. ◄ reagovať

off rado100, 22.10.2012 o 12:00

Vlastním ZKK601, ale kaliber 308win. Samotná zbraň je v pohode,presná a spoľahlivá. Jediné čo mi trošku vadí je hlučná poistka. Spúšťací mechanizmus má napináčik, ktorí sa nastavuje skrutkou na boku kohútika. Po nastavení je dobré túto skrutku zaistiť kvapkou laku, lebo skrutka má tendenciu sa povolovať(aspoň na mojej zbrani). Bez napináčika je spúšť dosť tvrdá. Ak má strela tipu SP viac obnažené olovo na špičke tak pri zasúvaní náboja do komory sa stáva že špička náboja sa orezáva. Strela tipu SST,Interbond,Akubond a pod.(čiže špicaté strely) sa zasúva do komory bez problémov. Na túto zbraň bude isto veľa rozdielnych názorov no ja s ňou polujem 15nasť rokov a ešte ma nesklamala. ◄ reagovať

off majko82, 22.10.2012 o 14:48

bleiker , zásah umiestňujem vždy na komoru ! aj tohtoročný jeleň bol na komoru a ten neurobil ani krok , vlaňajší odskočil 5 m , tohtoročná laň na komoru odbehla cca 8m , srnčie všetko v ohni a už som ich strelil dosť a diviaky zatial všetko zostalo aj keď netvrdím že velkého kusa strelím radšej za uško ak sa dá , ale tie čo som strelil na komoru zostali vždy do 10m od nástrelu a boli to cca 100kg kusy ◄ reagovať

off dusab, 23.10.2012 o 18:46

No kazdy ma nejake ine preferencie kde investovat a davat peniaze. Ale na druhej strane v com su nove zbrane povedzme mannlicher, alebo sauer a podobne take uzasne, ze im nesiaha ZKK, alebo CZ ani po paty? V bezchybnom technickom stave su vsetky relativne rovnako presne dostacujuce pre lov. So vsetkymi treba vediet strielat. Cize v konecnom dosledku aj ZKK aj Sauer odvedu rovnaku robotu, za rovnaky cas pri rovnakej presnosti. O vsetky sa treba starat. Ani najdrahsi Ferlach nema samonavadzanie, alebo ine vymozenosti ktore by VYRAZNE ulahcili lov zveri. Vsetko je to iba o dizajne a ergonomii, stale je to v podstate o tom istom. Inak povedane ide o prestiz a kto si na prestiz nepotrpi tak mu staci a uplne vyhovuje aj ZKK...:-) ◄ reagovať

off dusab, 24.10.2012 o 8:51

Bleiker porovnavat Sauer 200 (202) a ZKK ide. Oba su to opakovacie lovecke gulovnice. Maju zaver typu mauser, samozrejme odlisnej konstrukcie. Ale co sa tyka presnosti a ucinku tak sauer neponuka nic nove, okrem poistky a hladsieho chodu zaveru. Ano, su tam inym sposobom konstrukce riesene prvky, ale z hladiska "loveckych" charakteristik je to v podstate to iste ako ZKK. Ani vo vahe nieje bohvieaky rozdiel. Platis hlavne za znacku a kategoriu dreva. ◄ reagovať

off BLEIKER, 24.10.2012 o 13:24

Neviem,DUSAB,nejdem sa hadat,ale asi by si sa nepostavil proti strelcovi rovnakych kvalit so ZKK na par ran do terča,ak by on strielal SAUERom.Ja som napriklad nechcel verit,ked som v jeden a ten isty den strielal ZKK v 30_06a po obede s tou istou laboraciou so SAUERom.ZKK oproti SAUERu kope ako maly slon. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Kto vie poradiť ako to má byť? (autor: Lado-ska).

off Lado-ska, 30.6.2013 o 9:33

EDU tie dve strely možno ? bola náhoda, ja osobne svoju zbraň pri zmene streliva nastreľujem tiež takým spôsobom ako popisuješ Ty, k danému strelivu sa snažím zohnať balistické tabuľky umiestnim terč na vzdialenosť 50 metrov a potom sa snažím využiť dané parametre konkrétneho streliva ako napríklad tie čo sú uvedené na obrázku ktorý som pripojil . V uvedenom prípade to zašlo až tak ďaleko že krabicu o rozmeroch 30x 40 alebo 35 x40 cm to už nepamätám, umiestnili na 180 m a vyskúšali či to funguje nič viac nič menej ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Kto vie poradiť ako to má byť? (autor: Lado-ska).

off cita, 27.6.2013 o 18:55

Měl jsem ten problém na celopažbě, nová zbraň, nový značkový puškohled a problém se trefit. Už jsem to chtěl prodat, ale pak jsem zjistil, že papírek nejde protáhnout mezi předpažbím a hlavní. Dal jsem to vybrousit a flinta střílela suprově... ◄ reagovať

off Lado-ska, 28.6.2013 o 12:30

Zabudol som dopísať že sa jedná o polopažby nie o (FS)a dokladám foto. Tá Zkk 601 je v kalibri 308w a na fotke sú zásahy na vzdialenosť 180 metrov. ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

off tomi626, 19.12.2013 o 15:51

ja som mal smolu , nekupoval som ju novu ale od jedného starého pána a ten asi nevedel či je to čistenie, no a ked som ju začal ja použivať a čistiť tak sa to pekne ukazalo čo ma za sebou ◄ reagovať

off brano027, 21.12.2013 o 14:21

chlapi , potreboval by som poradiť kúpil som ZKK 601 308W od kamaráta ktorý si pred desiatimi rokmi spravil poľovnícky kurz a kúpil si tuto zbraň lenže v lese bol za tých desať rokov asi 6 krát a vystrelil z nej max. jednu krabičku streliva ( aj to som možno prehnal) puška je ako keby bola dnes kúpená z obchodu ... je na nej optika tasco a dvojdielna montáž s podhľadom a tu je ten problém mam objednaný nový puškohlad yukon craft 3-12x56 a potrebujem kvalitnú jednodielnu montáž bez podhľadu ale s montážami je na 601 problém čo navrhujete ? chcem do tej pušky vraziť nejaké tie eurá aby s nou mohli poľovať ešte moje deti ... :D ◄ reagovať

off palo3006, 21.12.2013 o 17:05

Neviem prečo sa braniš dvojdielnej montáži su takisto spolahlivé ako jednodielne. ◄ reagovať

off namreh, 21.12.2013 o 20:51

Ďakujem strašne moc.Si fajn chlap.:) ◄ reagovať

off alex, 6.12.2014 o 13:58

Nikto nema nejake poznatky? ◄ reagovať

off mateso, 17.12.2014 o 12:05

Nevie niekto s coho sa vyrabali hlavne na ZKK600 pretoze to vydrzi neskutocne mnozstvo ran. Nikde o tom nepisu jedine co viem ze ju robilo.este Poldi kladno a jeden dost znali polovnik mi povedal ze to robili este z leteckych gulometou je nieco natom praudy?? ◄ reagovať

off mibe74, 17.12.2014 o 17:26

Poldi Kladno, konkretne na hlavne isla ocel Poldi elektro. Mez klzu-N/mm2 je 141, oproti tomu ma ocel triedy 15230/pouzivana u zbrani CZ/ hodnotu 590-635. Pevnost - N/mm2 - je u poldi 736-883 a u ocele 15230 780-930. Dalej chemicke zlozenie/moze sa trochu lisit/ poldi elektro-pisem percentualne zastupenie: C-0,5 až 0,6 Mn-0,6 až 0,9 Si-0,2 až 0,45 P+S-0,07 Ocel triedy 15230: C-0,26 až 0,30 Mn-0,40 až 0,80 Si-0,17 až 0,37 P+S-max.0,02 V-0,10 až 0,20 Cr-2,10 až 2,50. Zbytok je 100%-ntne zelezo. Mn-je na zvysenie pevnosti a huzevnatosti, Cr-zlepsenie pevnosti, korozivzdornosti a odolnost voci vysokym teplotam, ni-zvysenie huzevnatosti a odolnosti voci korozii, V-zvacsenie huzevnatosti. P+S je neziaduca, lebo sposobuje krehkost. Urcite to nebolo pouzivane na hlavne gulometov...aspon co ja viem. ◄ reagovať

off uhrineki, 25.12.2014 o 11:21

Čo sa týka spoľahlivosti zbraní: Zetky,ZG47 a ZKK, tak sú to zbrane spoľahlivé a bezpečné. O hlavniach viem len to že boli preťahované a upravované,nie kované. O tom že by boli hlavne vyrábané z leteckých guľometov, tak to pochybujem. Pokiaľ ja mám vedomosti, tak Zbrojovka Brno si guľové hlavne vyrábala sama. Do Zetky a ZG47 dávali guľometné hlavne zo starých zásob v kal. 8x57JS a to len do celopažieb (dĺžka hlavne 52 cm) a ZG47 čo mali dlžku hlavne 56 cm. Ale aj ja som možno počul zle. ◄ reagovať

off mibe74, 29.12.2014 o 18:09

to uz je na tebe...za mna bud ZKK alebo ZG, pokial len z tych mal by som vyberat, tak ZKK-za mna... ◄ reagovať

off Daniel8, 9.2.2015 o 10:18

Poprosil by som nejakeho majitela ZKK 600 7x64 ci by mi neodmeral dlzku od spicu udernika po maticu na pruzinu. Malo by to byt 47mm. Neviem, ci som ju spravne nadstavil, lebo ju mam dotiahnutu az po koniec zavitu. Dakujem ◄ reagovať

off lanus, 9.2.2015 o 10:51

Daniel8 - Na ZKK 601 mám tú vzdialenosť tiež 47 mm . ◄ reagovať

off lanus, 24.2.2015 o 18:44

jozef - Vyskrutkuješ pažbové skrutky a zhodíš pažbu potom vyrazíš kolíky čo držia spúšť s napinačikom a odstrániš kompletne spúšť aj s pružinou ;je potrebné zaleštiť všetky styčné plochy a vymedziť vôle novej spúšte a následne ju nahodiť a upevníť jedným kolíkom . Potom nahodíš pažbu a overíš nastrelenie. ◄ reagovať

off motaq, 31.10.2015 o 20:13

Ondrik ja by som to riesil montazou Leupold QR. Zakladne sa daju kupit ako polotovar pre puskara, ktory ti z neho vyrobi kamene rovnake ako bolo pre klapkovu montaz a tieto vymeni. Nasledne.uz len kruzky a je to. Treba k tomu len sikovneho puskara a samozrejme predabatovat to s nim nakolko som tu montaz nevidel ale predpokladam ze je to klasika klapkova montaz ako sa pouzivala kedysi, a pri tej to ide. ◄ reagovať

off Daniel8, 6.5.2016 o 23:24

Ruzer. Js som nameral 15.1mm dlzku chodu udernika. Vypusteny 4,6mm a napnuty 19,7mm. ◄ reagovať

off agbar, 7.5.2016 o 12:07

Meral som od pevneho konca ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 287 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk