M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  27. jún 2025,  meniny má Ladislav/Ladislava,  spln: 10. júl 2025,  dnes východ slnka: 03:51,  dnes západ slnka: 19:47
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vnadenie a druh návnady pre diviačiu zver - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 21.6.2012 11:03

Máme revír, ktorý sa skladá prevažne z poľńých kultúr, takže momentálne až do skosenia kukurice, ovsa a pšenice je obtiažne poľovať na diviačiu zver.

Nemá niekto skúsenosti s nejakým vnadidlom, ktoré je možné aplikovať v mojom prípade do menších remízok a políčok.

počet zobrazení: 47 890
počet hlasov: 1
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off findula, 9.4.2018 o 18:08

Topinambura je velice dobrá.Dokud byla zelená spásali jí mufloni i dančí.Na jaře se do toho dali prasata a bylo skoro po nich.Měl jsem jich skoro hektar nasázený sazečem na brambory.Na druhý rok jsme je jenom přeorali a zavláčeli.Opět jich plno vzešlo ale další jaro už nepřežili.Prasata vybrala i tu poslední ikdyž je to stálo mnoho životů

dať hlas príspevku | počet hlasov: 17

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 113 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off findula, 9.4.2018 o 18:08

Topinambura je velice dobrá.Dokud byla zelená spásali jí mufloni i dančí.Na jaře se do toho dali prasata a bylo skoro po nich.Měl jsem jich skoro hektar nasázený sazečem na brambory.Na druhý rok jsme je jenom přeorali a zavláčeli.Opět jich plno vzešlo ale další jaro už nepřežili.Prasata vybrala i tu poslední ikdyž je to stálo mnoho životů ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 17

off Edu, 21.7.2013 o 22:29

Šrot burgyňa trocha zemiakov uvariť zabariť vodou trocha žihlavy a podávať teplé . Keď žerú domáce budú aj tie divé . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 14

off fire, 8.2.2020 o 8:29

chlapi ja len toľko ,že diviak tiež nieje sprostý,on sa totiž potrebuje aj nažrať a nielen ovoniavať nejaké hlúposti....lovu zdar ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off lantis, 25.7.2017 o 21:04

idominik: bukový decht je výborný :) Syn s tým natrel pri posede strom, diviaky sa tam neobjavili 5 mesiacov. A to sme tam celý čas mali plný zásobník s automatickým rozhadzovaním kukurice. Až keď to prestalo páchnuť , začali opäť chodiť. Keď vidím teraz z nejakou hovadinou (vnadidlom), ktoré kúpi za nekresťanské peniaze, hneď ho ženiem z hory. Vnadím len kukuricou. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Hekler, 13.4.2018 o 16:55

dnes sa topinambúr na Slovensku ešte vo väčšom množstve nedá asi zohnať, teda okrem pultového predaja, na tržnici alebo od roľníkov ale aj to len v kg množstvách, ale ak si ho aj kúpiš a zasadíš v revíri napr. na políčku, musíte si ho ohradiť, lebo nabehnú diviaky a spravia hlbokú orbu a nezostane tam ani hľuza ... pred 4 rokmi som to skúsil a dopadol som ako píšem, ale človek je tvor poučiteľný ... no a nedá mi reagovať na bukový decht ... ak ho niekto spochybňuje tak ja nechápem prečo, používame ho pri kaliskách a je to lákadlo pre diviaky, nie že sa oň len šúchajú, ale kany ho aj hryzú do výšky postoja na zadných nohách ... ◄ reagovať

off Ondrik, 2.5.2018 o 20:29

Ku-ku-ri-ca. Pravidelne v malom množstve a o zábavu je postarané. ◄ reagovať

off pepies, 21.6.2012 o 12:42

Ja vykopem jamu nahadzem tam rybi odpad,hlavy a vnutornosti a dam na vrch kamene a hrube haluze aby to nerozvlacovali.a Funguje to. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off FOXMEN, 13.8.2012 o 12:08

BUDU KOMENTOVAT POUZE STROZE : KDYBYCHOM DRAZÍ KOLEGOVÉ MĚLI PROVOZOVAT MYSLIVOST A POLOVNICTVÍ PŘESNĚ PODLE ZÁKONA KTERÝ NÁM ZÁKONODÁRCI DALI - TAK TO MŮŽEME SEDĚT DOMA....ABYCHOM NÁHODOU NEPŘIŠLI DO PRŮSERU....KAŽDÝ Z NÁS JE HOSPODÁŘ VE SVÉM REVÍRU A TAK JAK SI TAM BUDE LOVIT A HOSPODAŘIT TAK TO TAM PODLE TOHO BUDE VYPADAT.....ŽÁDNÝ ZÁKON TO NEZACHRÁNÍ ANI NEPODRAZÍ....ZÁKON JE AKORÁT OD TOHU KDYŽ UŽ DOJDE K PRŮSERU TAK ABY BYL TEN PRŮSER K ČEMU PŘIROVNAT - ALE PROVOZOVAT PŘESNĚ PODLE NĚJ MYSLIVOST A POLOVNICTVÍ - - -NO DOVOLTE TO JE K SMÍCHU!!!..VĚTŠÍ MÍRU PRO MĚ MÁ MYSLIVECKÁ ETIKA A MORÁLKA.LOVU LESU!!! ◄ reagovať

off majko82, 11.7.2013 o 12:11

ano melasa sa dá zohnať v rybárskych potrebách ale nie je problém zohnať ju aj v chovatelských potrebách , predáva sa v 5 a 10 kg vedrách ◄ reagovať

off sipik, 9.10.2017 o 21:04

K tomu bukovému dechtu by som nebol až tak skeptický. U nás sa diviak objaví 2x do roka (v piatok a v apríli- ako tu na LovuZdar raz niekto písal)... Ale natieram strom a diviaky tam chodia. Je ošúchaný, zablatený, dokonca kôra je olúpaná od zbraní. Takže jednoznačne ich to láka, len vystriehnuť ich je u nás ťažké... ◄ reagovať

off 357AS, 13.8.2012 o 13:50

Tak by som ich pozoraval tam kde ten strom majú,tam by som si postavil nejakú "lavičku"načo ich lákat na iný strom ked už nejaký v blízkosti majú,ako píše Toxi o 10:55 ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Jeger, 21.6.2012 o 13:11

Každému laikovi odpovieš takto pán poľovník? ◄ reagovať

off namor676, 9.7.2012 o 22:08

Treba doštudovať vyhlášku 125, bod 34. §37 ods. 2 sa pripája veta „V poľovných oblastiach s chovom jelenej zveri sa vnadiská zriaďujú len v čase od 16. júla do 31. decembra.“. odkaz ◄ reagovať

off Toxi, 12.7.2012 o 10:16

Nespomínal som, že sa mi jedná o lov na vnadisku... Neviem bodo čo rozviruješ takú debatu? Nikdy by som na nijakom krmení nič nestrelil. Všetky zariadenia mám schované tak, aby si tam zver v pokoji pošmákla. No práve v tedy keď tam ešte len ide cez lúku resp.odchádza to je čas na lov. ◄ reagovať

off kavee, 6.4.2013 o 21:27

a ked vysipem kukuricu na čiaru 2,3 metre ? ◄ reagovať

off jozef, 11.7.2013 o 23:44

Palo hej repkové a kukuričné pelety sú tiež dobré.. ◄ reagovať

off parohacik, 10.7.2013 o 22:20

a čo je melasa? :D ◄ reagovať

off muska83, 21.7.2013 o 12:17

pracujem v kuchyni a do mraznicky si odkladam stare olivy."vonaju"velmi intenzivnejsie...viac ako silaz...myslim si ze to zaberie ako navnada.potom vam dam vediet.. ◄ reagovať

on lanus, 9.4.2018 o 9:55

lukas01315 - Aby aj ostatní "uhádli o čo sa asi jedná" tam kuk sem : odkaz a odkaz . Podľa posledného usmernenia už nieje zaradený medzi invázne druhy !!! a môže sa teda opätovne pestovať . ◄ reagovať

off Hekler, 9.4.2018 o 10:52

Reakcia na príspevok od lanus, 9.4.2018 o 9:55 :
Áno, máš pravdu, invázne sú už len : ambrózia palinolistá, glejovka americká, pohánkovec, boľševník obrovský, netýkavka žliazkatá, zlatobyľ kanadská, zlatobyľ obrovská, pajaseň žliazkatý, beztvarec krovitý, kustovnica cudzia a javorovec jaseňolistý (topinambur tam už nie je čo je podľa mňa úplne správne a vhodné pre znižovanie škôd zverou, hľavne keď platí na celý rok 2018 zákaz používať jadrové krmivo) ◄ reagovať

off LuboT, 2.5.2018 o 10:24

Najlepšiu skúsenosť mám s bukovym dechtom, čierna sa o neho velmi rada otiera a často ho aj ohryzáva, skúšal som aj rôzne aromy napr. Slivka a kukurica ale to sa mi za tú cenu nejak neosvedcilo. ◄ reagovať

off laco11, 8.9.2020 o 21:35

Reakcia na príspevok od dolfi, 6.9.2020 o 13:51 :
...tú kukuricu treba dať do lavora a k nej dať odistený granát so špagátom uviazaným na poistke vedúcim do posedu a keď tam budú aspom dva diviaky, špagát potiahnuť. Lavor vraj zabezpečí, že črepiny budú iba v hlavách. ...Toto je recept z povojnových čias zo Svätého Jura. ... Ako som kúpil tak predávam. ◄ reagovať

off Hekler, 3.6.2023 o 15:08

Reakcia na príspevok od Ondrik, 2.6.2023 o 22:13 :
môžete mi napísať zákon a § kde je zakázané poľ. stráži usmrtiť voľne sa pohybujúcu mačku vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby ktorá nie je viditeľne označená ? ako tvrdíte na hlavnéj stránke "poľovník v júni" Ďakujem ◄ reagovať

off Jager68, 14.8.2012 o 14:34

rado 100...presne...nova vôna ich vie odradit.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Pa33ck, 15.11.2012 o 22:12

Eduoao by Vám vedel pomôcť! ◄ reagovať

off sumcar, 15.11.2012 o 22:08

kde je malo diviakov tam ich darmo vabis na slaninu , a tam kde su staci obycajna kukurica :) ◄ reagovať

off jozef, 15.11.2012 o 21:56

novic kukurica kukurica to istí :) ◄ reagovať

off marcelbyk, 21.6.2012 o 15:58

co tak spravit bahnisko? - mne to celkom dobre funguje ale je to pracne , inac ja pouzivam na vnadenie len kukuricu - staci , ale skusal som aj melasu - ta pekne vonia a raz som objednal s internetu nejaku 5l bandasku na vnadiska- dobre to vonalo ties prisli ◄ reagovať

off majko82, 21.6.2012 o 15:52

Peter a ako dlho ti tam tá rybacina vydrží , šak v týchto teplách to bude smrdieť za hodinu , či ten smrad ich láka ? no musím to vyskúšať , lebo ani našim diviakom sa moc nechce z kukurice ◄ reagovať

off FOXMEN, 22.6.2012 o 13:41

když ti nechtějí jít ven ....tak si pro ně zajdi....lov černé má neomezené možnosti.....jen se toho nebát...ale jinak ryby je fantastická věc....a frunguje to. ◄ reagovať

off Toxi, 22.6.2012 o 9:41

Ďakujem hlavne ondrejovi82, ktorý asi rovnako ako ja už nemá chuť prispievať do diskusií kôli rôznym neadekvátnym veciam ktoré tu zavesia ludia iba preto, aby sa mali s kým naťahovať, že mi odpísal a poradil v pošte. Tiež som počul o vnadení nejakou živočíšnou potravou, pretože diviak si rád pochutná aj na tom. Je známe z výskumu troch vedcov, ktorý sa zaoberali a skúmali príjem potravy jednak v žalúdkoch ulovených diviakoch a aj z pozorovania. Je naozaj obdivuhodné, že sa tam našlo väčšie percento živočíšnej potravy, ako rastlinnej. Tvorili ju rôzne chrobáky, dážďovky, myši, ale aj dokonca zbitky uhynutej zvery jej vnútornosti a kosti. Ďalší z vedcov napísal, žen bol svedkom ako dva lanštiaky zápasili o sŕnča ktoré napokom doslova roztrhli na polovicu... Takže na takomto vnadení učite niečo bude :) ◄ reagovať

off Jeger, 21.6.2012 o 11:10

Teraz chceš vnadiť keď máš okolo seba lány obilnín? si normálny? ◄ reagovať

on polovnicek80, 21.6.2012 o 12:27

Vyskúšaj ryby ◄ reagovať

off Jeger, 21.6.2012 o 12:33

Aké? Sardinky či slede? ◄ reagovať

off Toxi, 21.6.2012 o 12:42

Jeger vidno že si nepochopil pointu, tak si prečítaj ešte raz názov témy a popis pod ňou! Bude najlepšie keď svoje debilné komentáre sem nebudeš zverejňovať! Ja som chcel radu od normálneho človeka, nie od imbecila! ◄ reagovať

off Jeger, 21.6.2012 o 12:43

Čo sa ti nepaci Toxi? Som sa pekne pýtal či nie? ◄ reagovať

off Toxi, 21.6.2012 o 12:44

Ide o to, VYSVETĽUJEM PRE INDIVIDUÁ AKO JEGER, že potrebujem vytiahnúť diviakov von z poľa. Keď že je tam toho požehnane, a húštin málo sú strašne ostražité... ◄ reagovať

off kopoviar17, 22.6.2012 o 11:09

unás neni dáko diviakov ale na rybinu zabrali pekne cez zimu,ciže odporúčam vyskúšat ak maš k rybám prístup ◄ reagovať

off Jager68, 22.6.2012 o 11:47

Bukovy decht, a vsetky rybie vône(smrady)..zaberu...skor ci neskor ◄ reagovať

off rado100, 13.8.2012 o 14:34

Decht je dobrá vec, ale diviaci si naň musia zvyknúť. Nečakaj že diviak ktorí v živote decht ani nezacítil ti za ním s dôverou príde. Chce to čas. ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 113 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk