huntingland.sk termovizia pixfra
dnes je nedeľa,  14. december 2025,  meniny má Branislava/Bronislava,  spln: 5. december 2025,  dnes východ slnka: 07:35,  dnes západ slnka: 15:47
ODIMON

Haenel Jaeger 9 10 - diskusia

autor: off upchavac
pridané: 25.3.2012 13:18

Zdravím vás, chcel by som sa spítat co hovoríte na túto jednoranovku. Máte niekto skúsenosti s touto zbranou? Mala by byt dost kvalitná lebo to robí Merkel, že vraj.. Dik za príspevky.

počet zobrazení: 47 923
počet hlasov: 1
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 94 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jager030, 2.2.2016 o 20:31

Haenel Jaeger 10 skúsenosti???? - Aké skúsenosti máte s touto zbraňou? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off tibor112, 16.8.2016 o 19:51

...mne sa to hýbe ako je to na fotografii,zaver ak je vybitý ale aj ak je s nábojom.Vôľa záveru v puzdre záveru zbrane nie je. Haenel Jaeger 9 10 - diskusia ◄ reagovať

off borgeo, 16.1.2019 o 20:01

Dnes som si v predajni pozrel a pochytal Haenel Jaeger 10 v prevedeni Standard v cene 998 Eur. Mali aj v pevedeni Timber, ale mne osobne sa viac pacil Standard. Matna olejovana orechova pazba, matny brunyr. Bol krasny. Takisto celkove detailne spracovanie na slusnej urovni. Ticha poistka. Na flinte boli svetlovodne mieridla a svetlovodna muska, ktore boli naozaj super. Uz som bol skoro rozhodnuty... Ale! Kua!.... Ten chod zaveru! Ten zaver viac nesiel ako siel. Pohyb zaveru dopredu dozadu bol celkom fyzicky namahavy. A ked bol zaver uz konecne v prednej polohe, tak pri pohybe klukou zaveru smerom dole to takisto islo velmi tazko. Najskor ma to hodilo do prvej "medzipolohy" a az potom do final uzazvretia zaveru, co si vyzadovalo celkom silu. A naspat pri otvarani rovnako tazko. Bohuzial alebo vlastne nastastie bola vedla v skrini vylozena Tikka T3X v prevedeni Hunter aktualne v akciovej cene 1090 Eur, kde spracovanie detailov a celkovy dojem bol vyborny, lepsi ako pri Haenelke. A ten chod zaveru pri Tikke na zamilovanie ☺ Pre mna Tikka! ◄ reagovať

off whitenigga, 13.4.2012 o 22:56

Ahojte holz1 je to nízkotlakový náboj záleží od strely aku tam dám je to starý kaliber a čo sa týka spetného ráz strelba je plynulá , ale nie kopavá tuto info mám od predajcu ktorý už páru kalibrov vyskušal a čo sa týka tej váhy z kozlice 8x75 RS strielam bez problémov a je tam tiež ranu citit a zbran je tažšia o 0,5kg lenže ja sa pri strelbe na zver nesustredím na ranu , ale na ciel takže mne je to jedno aký spetný ráz má zbraň nemci maju vyvážené zbrane nie ako napr, u ruskej Iž , že 30-06 rozbila kamošovi obočie tak tá kopala lebo nebola absolutne vyvážená Lovu Zdar. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

Príspevok presunutý z diskusie Má niekto skúsenost zo zbranou Haenel Jaeger 10??? (autor: Lisiak73).

off BLEIKER, 5.10.2012 o 21:01

Ja ti to želam,len...Ide o to,že dnes marketing a reklama zohravaju svoju ulohu a to táto zbran u nas nema.Ale to plarí napr. aj o značke ANSCHUTZ,i ked to je iný level-aj cenovo.Ale BMW nekupiš za cenu škodovky.Na LOVECTVI.CZ ma 1 maník jednušku Haenel . DAL TAM NA NU RECENZIU-SEKCIA GULOVE ZBRANE-tak skus počítat,možno si nejaký ten obraz utvoríš. ◄ reagovať

off fanda, 11.5.2015 o 15:14

haenel má na můj vkus špatně řešenou pojistku taková překlápěcí s dlouhým chodem a navíc dost hlučná ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Má niekto skúsenost zo zbranou Haenel Jaeger 10??? (autor: Lisiak73).

off patrickf, 20.4.2014 o 23:06

Zdravím. Mam haenel jaeger 10 už asi rok. V minulosti som mal len čz a ak to mam porovnať tak je to veľký rozdiel. V podstate haenel je ľahší, lepšie sa nosí aj drží pri streľbe. Ako negatívum by som určil tvrdosť spúšte ktorú nieje možné nastaviť. Jedine dlžku ťahu spúšte pokiaľ spústi uderník. Tiež by som spomenul že je potrebné pravidelne po daždivej poľovačke dôkladne vyčistenie kvôli slabšej povrchovej úprave hlavne. Rozhodne pokiaľ by som si mal vyberať teraz pušku v takéjto cenovej kategorii tak by som si vybral haenel. ◄ reagovať

off matus66, 28.4.2014 o 20:25

lisiak73, ale skús to prosím tak, že dáš do zásobníka 3 náboje a potom daj zásobník do zbrane a skús pootočiť zbraň. Ak Ti to nebude hrkať tak je asi chyba u mňa..a budem to riešiť :) ale minule som to skúšal náhodne v poľovníctve na jednej inej zbrani (ale tie%z kal. 7*64) a pri 3 nábojoch hrkalo..tak neviem ◄ reagovať

off pavelb, 11.10.2015 o 20:50

HAENEL poloautomat - Máte niekto skúsenosti s poloautomatom povedzme v ráži 7 x 64 od fy HAENEL? ◄ reagovať

off patrickf, 15.10.2015 o 22:26

Ahojte, ja mam na haenel jaeger 10 montáž od suhl otočnú dvojdielnu. stála cca 200e. teraz uvažujem o zmene puškohľadu ale kamene už meniť nebudem. váha a spôsob montáže mi vyhovuje. Ide v podstate o ERA recknagel. odporúčam jednodielnu alebo so šinou. pripajam link po uprave mojej Haenel-ky odkaz zdar ◄ reagovať

off martin1530, 20.11.2015 o 23:31

Zdravím chcem kúpiť guľovnicu a neviem sa rozhodnuť medzi Haenel , TIKA a Rossler viete poradiť ? Chcem investovat okolo 1000 eur. ◄ reagovať

off polovnicek96, 13.12.2015 o 16:24

Chcel by som sa spýtať či sa dá na jaeger 10 zohnať samotný zásobnik alebo väčši zasobnik ako štandard. ◄ reagovať

off MartinHudak, 12.2.2016 o 20:56

Ja to poviem tak 7x64 nekope vôbec. ◄ reagovať

off borza222, 13.2.2016 o 16:16

Kopanie nie je o kalibri, ale o zbrani... ◄ reagovať

off tanak, 1.3.2016 o 9:35

IBO ZVOLEN ◄ reagovať

off semjan, 6.5.2016 o 0:20

Olegxx, vo vt po dohode kdekolvek. ◄ reagovať

off petjan, 16.8.2016 o 8:51

A to se ti hýbe i s patronou v komoře, nebo prázdná? ◄ reagovať

off petjan, 19.8.2016 o 22:32

Chlapi, jak sundaám dolu železo u HJ 10? Musí se povolit i ty šroubky s těma dvěma dirkama? ◄ reagovať

off Lisiak73, 19.8.2016 o 22:41

Nemusíš.Stačí tie dva pri zásobníku.Potom si môžeš krásne doladiť spúšť. ◄ reagovať

off petjan, 20.8.2016 o 11:11

Ten druhý šroub je pod tou páčkou na otevření zásobníku. Když tam strčím klíč, tak je šikmo, mám obavu, že poškodim ten šestihran. Je na to nějaký fígl? ◄ reagovať

off majorec, 26.5.2017 o 2:21

HAENEL JAGER 10 - HAENEL JAGER 10 SKUSENOSTI ◄ reagovať

off holz1, 13.4.2012 o 8:05

whitenigga neviem kto Ti povedal že 9,3x74R je nízkotlakový náboj, lebo cca 3400 barov nie je málo a sila pôsobiaca na záver cca 3,8 tony, pri zbrani 2,3kg hm neviem či bude pravé orechové. Sám vlastním jednoušku v tomto kalibri cca o 1kg ťažšiu a poviem Ti ranu je cítiť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off sumavak, 13.5.2012 o 11:25

Vlastním tuto zbraň v 8x57JRS. Je to velice lehká a příjemná zbraň. Vlastnil jsem ještě IŽ ale to jsou naprosto dvě nesrovnatelné zbraně. Osadil jsem ji Meoptou 3-9x 42 a váhově je to naprostý luxus. ◄ reagovať

off pandur1, 12.4.2012 o 21:21

a skúšal si z nej aj strieľať v tej ráži? ◄ reagovať

off whitenigga, 12.4.2012 o 21:20

Ahoj ja som si objednal tuto zbran v kalibri 9,3 x 74R okolo 20 by mi mala príst tak sa teším ohmatal som si ju v Budapešti ináč je to solídna jednoranovka nižšia trieda merkla , ale uplne stáčí je tam duralová baskula zámok je taký istý ako u merkla alebo blasera v zlamovačkách má handspanung napína sa na krčku pažby ten istý systém ako u blasera zbran má 2,3 kíl zámok trikrát uzamiká takže super v tom kalibri je plynulá rana nekope velmi je to nízkotlakový náboj montáž stojí 250 a zbraň 1350 Eur ked ju budem mat doma a odskušanu sa ozvem z bližšími informáciami. Nerobí to merkel ,ale oni kupili tu firmu Haenel takže tak Lovu Zdar. ◄ reagovať

off whitenigga, 22.4.2012 o 13:34

Ahojte dneska sme boli nastrelit Heanel v kalibri 9,3x74 R tak pocitit to v pleci , ale je to sila zvyku dá sa s tým pekne strielat takže som nad mieru spokojný . ◄ reagovať

off pepies, 13.4.2012 o 22:26

Whitenigga vidim ze si ides kupovat dalsiu pusku po ktorej mi srdce pisti najprv 8x75 RS a teraz tu Henelku.Inac Holz1 ma pravdu ze spatny ráz bude citelny pri takejto puske ja som rozmyslal o prevedeni bud 300wm alebo skorej 30R Blaser budem cakat na tvoje skusenosti s touto zbranou. ◄ reagovať

off holz1, 13.4.2012 o 23:17

Asi si mýliš 9,3x72R kt. má komorový tlak cca 2000 barov a 9,3x74R kt. má tlak 3400 barov a môžem Ti zodpovedne prehlásiť že to je ten podstatný rozdiel a 9,3x74R NIE JE NIZKOTLAKÝ náboj. A ja samozrejme nehovorím o IŽ pri spätnom ráze, mám jednoušky v oboch kalibroch okrem iných a tak viem trošku posúdiť ten rozdiel. Sám som veľkým zástancom jednoušiek, mám ich podstatne viac od viacerých výrobcov a v rôznych kalibroch. Ale k téme jaeger 9 je vynikajúca voľba v tejto cenovej hladine, poctivý nizkorozpočtový nemec nižšej strednej triedy, ale s jednou podstatnou výhodou a to handspanugom alebo po slovensky s ručným naťahovaním úderníka pred výstrelom. ◄ reagovať

off motaq, 13.4.2012 o 23:45

k tejto zbrani viem povedat len tolko, na IWE som ju mal moznost drzat v ruke a mozem povedat, ze je to celkom slusna zbran, v tejto cenovej hladine na prvy dojem dobra volba, ked ju porovnam s brno effect co je cenovo podobna zbran tak by som jednoznacne zobral haenel ◄ reagovať

off namor676, 14.4.2012 o 9:54

Motaq jednoznačná pravda, effectu vlastním z jaegra 9 som strieľal, ceny zrovnateľné zbrane nie, haenel má jednoznačne navrch jak v technickom, estetickom tak aj kvalitatívnom spracovaní. Ale na druhú stranu netreba od nej očakávať to čo od K1. Hoci Haenel patrí pod Merkel nedá sa zrovnavať s K1 alebo K2, veď ako by k tomu prišli majitelia merklov keď za svoju zbraň vysolili niekoľko násobné sumy. Mne osobne vadí na tejto zbrani jediná vec a to duralová baskula, ale to je vec vkusu. ◄ reagovať

off whitenigga, 14.4.2012 o 17:56

holz1 áno máš pravdu je to podstatný rozdiel , ale ja sa nebojím bude snou viac polovat otec a on je aj iná váha ako ja ja polujem z tou 8x75RS a nestažujem si ten kaliber sme si vybrali lebo 8x57 JRS sme už nechceli a vlastnili sme už 9,3x62 , ale opakovačku a to prave orechove su zlamovacie zbrane takže kvoli tomu to bude tá 9,3 dufam , že budeme spokojný ráž je super dá sa s tým polovat na všetko a skour na vysoku a diaviačiu polujeme takže super a za ten peniaz nekupime kvalitnejšiu zbraň brno efect je ku nej neporovnatelná čo sa týka systému natahovania a záveru ved ty to dobre poznáš Lovu Zdar. ◄ reagovať

off holz1, 15.4.2012 o 15:23

O tom že 9,3x74R veľmi dobrý kaliber ani trochu nepochybujem, mám v tomto kalibri niekoľko zbraní, len som Ťa chcel upozorniť aby si potom nebol zaskočený, na druhú stranu to nie je žiaden problém, keď Ti bude sedieť pažba výstrel je bezproblémový. ◄ reagovať

off lubos2, 2.5.2012 o 18:17

Zdravím potreboval by som informáciu ohľadom tejto puštičky. A to či je možné po jednoduchej úprave otvárať-zlamovať Haenel-ku pohybom temennej páky do ĽAVA-left hand?! Teda nie štandardne do pravej strany. ◄ reagovať

off Lisiak73, 6.10.2012 o 7:39

Ďakuejm za typ.Asi si myslel túto didskusiu odkaz .Príjemné čítanie.Aj ked mňa zaujimal hlavne Haenel 10 .Zlamovacia jadnotka je Haenel 9.Ale vyzerá to krásne. ◄ reagovať

off polovnicek96, 28.5.2015 o 13:12

zdravím, chcem sa spýtať akú montaž by ste odporučili na haenel jaeger 10, aby sa dala dať dole a po nahodení držal nástrel. Za odpovede vopred ďakujem. ◄ reagovať

off Lisiak73, 5.10.2012 o 19:44

Naozaj nikto?Čakal som že aspon niekto.Myslel som že je dôslednym konkurentom Tikky alebo Rosslera! ◄ reagovať

off BLEIKER, 5.10.2012 o 20:19

To je tažké,lebo tá zbran sa tu dlho nepredava,takže ak ju aj niekto ma a podelil by sa s tebou,budu to len take prvé dojmy.Ak zbran používaš aspon 7-8rokov/ale nie par ran do roka,ako niektorí ostrostrelci/tak sa už da hovorit o skusenostiach. ◄ reagovať

off Lisiak73, 5.10.2012 o 20:39

To je uplna pravda.Len predpokladam že by tu na fóre mohol byt aj nejaký majitel tejto zbrane a bol by ochotný sa podelit aspon o prvé dojmi s tejto zbrane.Nemusela by to byt zlá voľba.... ◄ reagovať

off BLEIKER, 6.10.2012 o 8:50

ano presne tu,macher že si to našiel po takej blbej navigácii.Fakt dobre čítanie,preto,lebo je to priamy popis praktických prvých skuseností.To je to,čo tomuto foru chýba.Ale už som O.T.. ◄ reagovať

off Leon, 6.10.2012 o 13:17

desítku má jeden člen fora a zkušenost k nezaplacení :-)) odkaz odkaz ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 94 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama