Jelenie zhody srncie zhody kde hľadať ako kedy. Vase skusenosti s praxe
Si robíš srandu s 15 toráka ešte napíš že si ho našiel na zástavke v Bratislave. ◄ reagovať
dobre dobre ďakujeme za vysvetlenie ale táto téma je o 15-torákovi ktorý chodí spiatočkou :D takže matros hľadaj možno sa do neho ešte myši nepustili :D ◄ reagovať
Vôbec nie je dôležité koľko km jeleň z druhým parohom prešiel mohol prejsť meter kilometer ba i 10 km . Ak ho durili zberači mohol kilometre prejsť i za pár minut . Avšak druhý zhod môže byť nedaľeko a nemusíš ho vôbec nájsť . ◄ reagovať
Jelenie zhody - Dobrý ďeň..môžu jelene zhadzovat aj v zime v novembri alebo v decembri? ◄ reagovať
no kubik asi tak :D a matros ty maš dobre počítanie :D ale keď má ta výsada 2cm tak to nebude 15 torak :D:D ◄ reagovať
Edu to bolo ešte za komunistov. Stalo sa to môjmu bratrancovi keď išli zo zábavy. (svedectvo z druhej ruky) Vtedy chodili policajti do dedín dva krát do roka, teraz sú tu každy den :D :D takže je to možné, netvrdím že je to sto pro pravda lebo ja som vtedy ešte plával :D ale možné to je keďže sa vyhovorili na citujem: "vodiča ktorý pred 10 sekundami utiekol" :D ◄ reagovať
No tak na tu basu to asi nie je :D To by bolo väzňov :D Podla tohoto odkaz je to len na velmi mastnú pokutu :D ◄ reagovať
Fekix12, to o tom homóne si niekde čítal, či si ešte zo školy niečo pamätáš? ◄ reagovať
Re:hawk3, alebo ešte skôr zhodárku, "ktorá sa už v kategórii parohov vyzná". Ak sa zhodnú budem im držať palce, aby im to čo najdlhšie vydržalo. Ten vytúžený párový paroh už v skutočnosti ten jeleň 100% nenosí. Výnimka, kedy k zhodeniu parožia nedochádza, je porucha jeho regulácie rastu vyvolaná testosterónom, čo sa dá experimentálne dosiahnuť vykastrovaním. Takýto samec sa stáva tzv. parochniarom. Parožie stále rastie, je deformované, prerastá cez oči a jedinec po vychudnutí uhynie. Paroženie je viazané i na gény. Veľkosť a hmotnosť parohov je výraznejšie dedené cez matku, ako otca a bude jeho vývoj i tvar podobný u potomstva. Takže, by som taký paroh po roku hľadal v pôvodnej lokalite. Je to už vo zverniciach overené. ◄ reagovať
ja obyčajne nájdem zhod na červenej turistickej značke a to tak že on zakopnem alebo sa ak visí zo stromu tak doň narazím nosom ◄ reagovať
Ked chod sleduj zakrmuj a pozoruj kde sa zrdžiava celý rok si ju sleduj a najviac cez zimu mesiac dva pred zhodením ale zakrmuj ja to tak robím aj ked nič nenájdem ale ket vidím aspoň jeleniu zver alebo hocijakú inú tak ma to poteší . Pozri moje fotky a uvidíš . Ale veľa nachodíš za zverou a hlavne bud trpezlivý . ◄ reagovať
mirek68....pomaly treba začat monitorovat nelegalnych zberačov v e magazíne lovec je teraz zaujímavý članok ako nakladat s tými čo budú v honbe za zhodami durit zverhlava nehlav a to je jedno č s povoenkou aleo bez ...nie je sneh tak to zver aspon nema take komplikovane a može migrovat kade tade je však otazne čo bude za mesiac... ◄ reagovať
Treba im vynalozit ale tým ktorí chodia do lesa zo zalubou a nažia sa pomoct prikrmovat alebo do zdruzenia pomahat ale nie bezhlavo zbierať a neviem ci wolfhunter narazas na mňa ? ◄ reagovať
cestou k ležovisku si videl kvapky po snehu ? Ak je na ležovisku krv,treba sa pozriet po spiatočnej stope.Ale nemusí to byť vždy krv po zhodení,môže to byť iné poranenie,drobné. ◄ reagovať
vieš kubik856 take úvahy že to trestný čin je neni si nechaj do krčmy až budeš veľky . V tom článku sa jedná o dospelé osoby . Keď niekomu zoberú vodičské oprávnenie a následne ho polícia zadrží znova šoférovať . Jedna sa o marenie úradného rozhodnutia a podmienka je na 99% nepravdepodobná . Čiže vhupne rovno na tvrdo do kriminálu . Pri vedení motorového vozidla dieťaťom tam môže cestovať rovno i osoba ktorá mu vozidlo zverila . Tiež môže byť obvinená z iných trestných činov ako je všeobecné ohrozenie a mnohé iné . Takže tvojej naivite never otvor si trestný zákon a dozvieš sa o tarifách. Samozrejme pokuta 40 000 sk bude ešte k tomu bonus. ◄ reagovať
tak 15teráci, ti chodí ještě cca 1,5 km s tím dalším parohem ... ◄ reagovať
preto som to tak napisal, lebo je to inac 16 torák, len jednu vysadu ma zlomenu na poly :D :D ja ho beriem za 15 toraka :D :D ◄ reagovať
pätnástorák chodí 15 km .Niekdy nie viac ani menej :-D Takže od 1 m do 15 km typnem. Ak ti poradli že je to spiatočník ten čo určil ,že je to 15 torak tak to neber veľmi vážne ◄ reagovať
chlapi, veď sa neondite, kde to ten pätnástorák chodí? veruže by som ho chcel vidieť ◄ reagovať
To myslíš s tým pätnásťtorákom vážne alebo si robíš srandu, ale pokiaľ si sa zmýlil v číslach, tak ti poviem, že z uvedenou váhou paroha druhý by nemal byť ďaleko ale nie je tomu vždy tak, to hovorím z vlastnej skúsenosti a veľmi záleží aj od toho či bol jeleň pohnutý ◄ reagovať
mno povedal by som že 2,3 kila je veľmi málo na dospelého jeleňa.... ◄ reagovať
16 -torák,3,5kg jeden paroh zhodil,druhý tá istá váha, nosil ešte celý týžden.Ale pozerat som ho chodil len z dialky,potom ho zhodil lem pár metrov dalej ako ten prvý.Tiež jelen z 1.parohom a pekný,keby som nevedel že má len 1. druhý by som márne hladal.Už počas ruje chodil len s 1.parohom. Ale 15-torák , to je svetová rarita,aj ked máš len 1 :-) ◄ reagovať
podľa mňa bude ten jeleň tak raritný, že aj chodí pospiatočky...tak ho ľahko všetci spoznáme :-)) ◄ reagovať
myslim to vazne, s tym akoze 15 torakom, inac je to 16 torak.....len jednu vysadu ma zlomenu na poly, hawk...pekný úlovok..gratulujem, no ja som tu druhu paru hladal 5km doookola ale smola, musel s nim zajst dalej.. ◄ reagovať
rudy: no aj ja som si to myslel , ze bude niekde po blizku, presiel som dookolpla cca 5 km a nic...siel som aj po prechode odkial vysoka chodi no smolla ◄ reagovať
matros a myslíš že na zhody si sám....čo keď ten druhý zhod našiel niekto iný? ◄ reagovať
Kto vie koľko krát si už po ňom postúpal,alebo ho tesne minul:-) ◄ reagovať
Fakt je ,že matros129 písal ,že to bol spiatočník . Jáááá Evička tak už viem čo je to ten spiatočník konečne :-DDD aj 15 torák nalomený ako víno :-D ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.