M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  15. máj 2025,  meniny má Žofia,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:09,  dnes západ slnka: 19:16
IBO Poľovník je teraz ODIMON

Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia

autor: off Hunter69
pridané: 4.7.2010 21:48

Zdravim všetkych nadčencov prirody potreboval by som znova poradiť ohladom fotopasce ma služiť jednak na monitorovanie polovnickych zariadeni ale určiťe aj na zaznamenavanie zvery či už na vnadiskach alebo pri krmelcoch cena do ktorej by som sa rad zmestil je 300eur. Dakujem za každu užitočnu radu

počet zobrazení: 140 583
počet hlasov: 5
okruh tém: fotopasce

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jaro1, 10.5.2013 o 18:55

Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 15

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 690 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jaro1, 10.5.2013 o 18:55

Obchodnikom sa jedna o zisk do vlastnej kapsy a tak vymaslaju a vymyslaju a vymyslaju... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 15

off valdo35, 1.12.2015 o 21:36

motag, prirodzené (chlapské) by bolo, keby si priznal, že si sa mýlil... Veď to nie je hanba... Ja som len dokázal, že PIR čidlo fotopasce reaguje cez 20m. Dokonca tá čo mám doma zaregovala na vzdialenosť presne 28,5m. TY si tvrdil "Maloktora fotopasca ma dosah PIR viac ako 12m o 15m nehovoriac". Vieš, mne je to úplne jedno, test som robil len zo zvedavosti, ak by ma odfotila na 15m, bolo by 15m a dokazovať niečo by musel borza222. Ešte k Tvojim argumentom o autách - dobre som sa zasmial "Díky". To, čo vidí fotopasca na vzdialenosť 28,5m, záleží na zornom uhle fotopasce. Ak by fotopasca mala na vz. 28,5m vidieť 6x4,5m=27m, zorný uhol fotopase by musel byť 50,6°. Takže TY vieš, akú mám doma fotopascu??? Nevieš!!! Lebo keby si to vedel, verím, že by si sa takto nestrápňoval. Fotopasca Keepguard KG 870 NV má: "Horizontal View Angel=42,0°", takže na vz. 28,5m fotopasca Keepguard KG 870 NV "vidí" 21,84m, čo predstavuje 4,85 aút :-)) Ak by sa našiel ešte niekto, kto by spochybňoval môj test, tak moja výška je 1,95m, takže moju výšku na foto musí horizontálne napočítať 11,2 krát! No a ono to sedí... Záver je taký, PIR čidlo fotopasce Keepguard KG 870 NV zareagovalo 26.11.2015 o 15:12:02 na vz. 28,5m... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off borza222, 1.4.2013 o 12:38

Steyr, v tvojom prípade nebude ľahké najsť v momentálnej ponuke fotopascí kvalitnejší model ako máš ty. Vlastníš model Acorn 6210 MC ktorý patrí v cenovej relácií do 250 Eur medzi najlepšie na trhu. Ak ti môžem poradiť, počkaj na plusové teploty a budeš vidieť že sa zlepší aj kvalita snímok... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off motaq, 6.4.2017 o 19:38

uz tolko nestresujte s tym oznacovanim a verejnym miestom. pokial to nesluzi na monitorovanie pohybu osob tak to oznacene byt podla mna byt nemusi. A co sa tyka nahodneho zosnimania osoby, tu sa mozno bavit o zakone na ochranu osobnych udajov a ten hlavne pojednava o tom ako a kedy je mozne spracuvat osobne udaje. Tvar osoby mozno povazovat za osobny udaj nakolko je mozne podla tejto osobu jednoznacne identifikovat. Ale opat plati, ze do konfliktu so zakonom sa dostavame len ak tieto udaje dalej spracuvame a pouzivame. Takze pri fotopasci ak aj nahodou zachiti fotopasca osobu prechadzajucu okolo fotopasce este nic sa nedeje pokial sa tato fotka nepouzije dalej. Staci ju zmazat a je vybavene. keby platilo to co Yegi napisal, tak by sme nemohli robit ani fotky na ulici, ci pri kulturnych pamiatkach nakolko aj tu moze nastat situacia ze nechceme sa na fotke objavi aj ina osoba. Nik predsa po namestiach nechodi s tabulkou pozor fotim manzelku, dceru, syna.... Tot moj nazor na vec. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off borza222, 20.4.2017 o 18:15

Ideálne je nebrať zo stromu cudziu fotopascu a potom odpadá trápenie ohľadom odblokovania. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off borza222, 15.10.2015 o 11:22

Ach jaj Mikino...ja viem že som stupil na otlak tvojmu šefovi ked som upozornil na nezmyselné ceny fotopascí scoutguard od nemenovanej firmy a veľkosť fotopasce spromise, nehnevaj sa na mna ale na Slovensku sú len dve firmy ktoré dokážu predávať fotopasce v stovkách kusov takže viem veľmi dobre odkiaľ vietor fúka a je mi jasné že nepracuješ v Banskobystrickom poľovníctve. Ja viem welltarky sa dobre dovážajú aj je na to slušný nákup ale nemôžeme preto tajiť pred zákazníkmi že sú kazové...bohužial je to tak. Ked budeš mať čas, pristav sa u mňa v poľovníctve a zistíš že mám v ponuke cca 20 - 25 modelov od rôznych výrobcov takže skutočne nie som zameraný na dve alebo tri značky...kludne sa pristav ved nie sme ďaleko od seba. A ešte by som ta poprosil o odovodnenie prečo by ma mal admin zablokovať, nikoho neosočujem, neurážam a ked môžem tak poradím...to že to vám znižuje predaj už nie je moja starosť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off motaq, 1.12.2015 o 19:38

Valdo35 tvoj test komentovat nebudem, nebol som pri nom takze sa vyjadrovat k nemu nechcem. Poviem len tolko ze na dlzku 28,5m sa ma zmestit 6 priemernych aut za sebou (dlzka auta 4,5m). A este jedna drobnost skus urobit test v noci ci budes mat rovnaky vysledok. Napisal som svoj nazor a svoje skusenosti z praxe a za tym si stojim. ◄ reagovať

off Fehir, 26.1.2017 o 15:13

Spromise 108 je zrejme najlepšia volba v tej cene, skús pozrieť aj niečo od UO Vison konkrétne model UV 535 Panda alebo UV 565. ◄ reagovať

off 1oko, 14.9.2017 o 12:45

Najlepšie je externé napájanie fotopasce. Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off borza222, 25.5.2012 o 19:58

Ja používam odkaz a na bežné používanie bohato postačuje. Ale pokiaľ by si hľadal ešte niečo lepšie tak potom táto je vynikajúca odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off lowec, 15.5.2011 o 23:34

duso2 ,nepotrebujem zistovať kto si a úmorne hladať na nete info.,je mi to úplne jedno,pochop ,nemaš mi v čom konkurovať,nepredávam fotopasce. Pozri dusan ,maš svoju povahu ,takú akú maš, nezazlievam ti to,debata s tebou je možná aj na tech.úrovni ale takto.. asi nie.Nebaví ma vysvetlovať niečo úmorne dokazovať to, pracujem viac reálne a na realnej skúsenosti na dosiahnutom výsledku a ako píšeš ti aby človek vedel všetky pre a proti.Ak píšeš tak niekedy velmi unáhlene ,možno to myslíš dobre ,ale uberá to na podstate veci. ◄ reagovať

off Hekler, 25.3.2013 o 12:13

nasadím trochu chrobáka, komora by mala zakázať používanie fotopascí a prikázať PZ predložiť platné zmluvy s USA, RF, GB, Francúzskom, Indiou alebo Čínou o monitorovaní revírov ich satelitmi, NEPRETRŽITE o bude po problémoch (:, ale teraz vážne, ak by som mohol tak by som používanie fotopascí zakázal, poľovníci to nemajú čo používať, ak je problém v revíri treba ho oznámiť polícii a tá to môže riešiť fotopascou zákonným spôsobom, les je verejným priestranstvom presne takým istým ako námestie pred Tescom, ak tam chce mať polícia kameru tak to musí byť občanom oznámené na hranici snímaného priestoru, na to máme zákon, ak niekto používa fotokameru v lese a nie je to na hranici oznámené porušuje tento zákon, volný pohyb je zaručený a fotografovaný a filmovaný môžeme byť len určenými orgánmi štátu v súlade so zákonom, pre potreby novinárskeho spravodajstva a dosť, ináč len s našim súhlasom ◄ reagovať

off borza222, 10.5.2013 o 11:44

Skús si pozriet baterky a citlivost si daj na minimum. Máš ju v tieni alebo cely den na slnku ? ◄ reagovať

off Hekler, 10.5.2013 o 22:32

borza222,ďakujem, ale to isté si myslím aj ja o tebe, vôbec mi nevadí že sa v niektorých názoroch zhodneme až postupne alebo aj vôbec nie, So všetkým čo si napísal v poslednom príspevku súhlasím doslovne, opakujem doslovne. Veľmi správne uvádzaš že my ako polovníci nemôžme brániť ostatním aby využívali ostané spoločenské funkcie lesa - super veta, len sa pýtam, patrí do využívania spoločenskej funkcie lesa aj montáž fotopascí na monitorovanie činnosti osôb v lese bez ich vedomia ? podľa mňa určite nie ...to je podstata problému a na tom treba stavať obhajobu poľovníkov, som zvedavý ako by si zdôvodnil a obhájil montáž fotopasce v cudzom revíri, ochranu koho a akého chráneného záujmu by si uviedol ? "ak by sa im podarilo dokázať" že si ju tam namontoval ... ◄ reagovať

off borza222, 26.2.2014 o 10:58

Ked vyberáš fotopascu tak už niečo z noviniek na rok 2014 napr. odkaz Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off Slavis, 4.7.2014 o 18:55

borza: este k tym hrackam, reagoval som na to lebo som videl koment, ze vsetko pod 130€ su hracky, teda nebolo to povedane konkretne ale A5 je snad jedina fotopasca pod 130 takze inej sa to tykat ani nemohlo :) takze kvoli tomu som pisal svoju skusenost, ze A5 hracka rozhodne neni, na pozorovanie zveri si myslim ze uplne postaci ◄ reagovať

off borza222, 26.8.2014 o 16:08

paroha ešte ma napadla jedna fotopasca UV 535 panda cena cca 120 - 130 eur ale už má nevyditeľný prísvit a dost kvalitné foto Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off findula, 3.8.2015 o 16:58

Existuje nějaké vyhledávací zařízení na fotopasti? Chtěl bych si nějakou v lese koupit ◄ reagovať

off valdo35, 26.11.2015 o 16:34

duso2, motag chcem Vás upozorniť, že borza222 má PRAVDU s dosahom PIR čidla na cca 20m. Posledné dva mesiace som testoval 7 rôznych typov fotopascí. Jednalo sa o najnovšie modely, pričom každá bola od iného výrobcu. Pri testovaní na 20m ma fotopasce fotili úplne v pohode, takže táto debata medzi Vami ma celkom zaujala... Dnes som zo zvedavosti urobil test fotopasce, čo mám doma. Na fotke, ktorú prikladám, je na zemi vidieť rozmotané 20m pásmo. K fotopasci som sa postupne približoval, moja fotopasca urobila prvú fotku, keď som sa priblížil na vzdialenosť PRESNE 28,5m. Takže na túto tému je už úplne zbytočne viacej diskutovať :-)) Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off HighlanderSK, 6.12.2015 o 21:10

Chlapi vacsinou sa tu dohadujete o pir cidlach uhloch a kvalite fotiek atd... ale ved to nie je len o tom. ked vidis divocha,muflona je jedno ci ho vidis v 5mpix alebo 12mpix hlavne ze tam bol a o kolkej bol :). Mal som viacero druhov pasci a teraz sa mi to ustalilo na dvoch typoch. A kriteria? 1. Ako zeru baterky 2. Ako preziju zimu a dazde, pripadne ohryzenu antenu 3. Ake su velke / viditelne 4. kolko vydrzia lietat po aute :)... 5. Vlnova dlzka diod -doba reakcie / niektora zver ma fakt necakany rozsah videnia 6. A ano aj citlivost cidla a rozlisenie... ale to na zaver. Mal som minox moultrie bresser atd. Dnes sa mi to ustalilo na niekolkych sg880 s gprs pre miesta kde je signal a krasne jednoduche male a lahucke sg570 mimo signal. ◄ reagovať

off peterD, 24.1.2016 o 16:32

aky typ lithiovych baterii pouzivate ked mrzne? mam nove Energizer ultimate lithium,pri -8c mi nafotilo 20 fotiek a uplne vybilo baterie.doma sa zohriali, a su ako nove. ◄ reagovať

off borza222, 2.4.2016 o 8:57

Ponuka je pomerne široká a súčasné prístroje sú na približne rovnakej úrovni, rozhodujú už len maličkosti a cena. Dosť slušné parametre majú aj nové modely od UOVision UV 595 HD a UM 595 2G v mms prevedení. Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off jajoBB, 15.4.2016 o 21:08

Zdravim ludkovia, mam takuto vec som majitelom cca 6 mesacnej fotopasci sg570 a dlhsiu dobu ju mam v lese na jednom mieste a dneska som si siel vymenit v nej kartu a pridem ku nej a pozeram nieje na strome nasli sme ju cca 10 metrov od stromu a pozeram ze je dohryzena od medveda aj podledna fotka je strom vedla toho na ktorom som ju mal ja a usi medveda vid foto id: 291511 No prehryzol mi to sklicko pod ktorym su diody, moja otazka znie da sa to nejako vymenit len to sklicko ci musim menit cely predny kus ak je to mozne alebo opravit aby tam nesla voda alebo vlhkost? Ja som rozmynslal to prelepit priesvitnou paskou ale neviem ci je to dobry napad...dakujem za pomoc Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

správca admin, 4.9.2016 o 16:58

bullystafford, dnes o 12:03 -> pokiaľ to má byť fotopasca s odosielaním mms a s sms príkazmi, tak ja mám odskúšanú Fotopascu SPROMISE S128 12Mpx 940nm MMS/GPRS odkaz Mám tri a maximálna spokojnosť, momentálne jedna z najlepších na trhu ak nie najlepšia. Kvalita obrazu, dosah nočného prísvitu, výdrž bateriek, funkcia mms/sms, super. ◄ reagovať

off nemcekma, 22.11.2016 o 15:21

bullystafford, Ja použivam tieto - Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off peterD, 22.11.2016 o 16:28

tiez pouzivam ten typ,len stalo sa mi ze pri mraze pod -5c nedavaju energiu,no a ked stupne teplota nad 0c tak sa prebudia a vsetko je ok. ◄ reagovať

off dominikadominika, 26.1.2017 o 18:26

Spromis S108 používam 2 roky mám ich 5. Každá mesačne spraví cca 1200 fotiek a baterky cez leto cca 2-3 mesiace v zime o polovicu menej, samozrejme záleží aké používaš. Nabíjacie baterky v lete cca mesiac v zime max 2 týždne, sú mäkké a správajú sa tak že ak fotí viac záberov po sebe ich napätie stiahne a ak postoja sa dobijú. ◄ reagovať

off NorpetSVK, 26.1.2017 o 16:46

My pouzivame na firemne ucely (strazenie objektov) Welltar 7310, viac ako dva roky sme ich mali 8 spolu spravili tisice fotiek, polovica bola dnu a polovica von a fungovali vsetky na 100% aj v zime, prave pred par dnami sme prikupili este jednu 7330 na skusku a zatial tiez bez problemov, vyhoda je, ze sa da nastavovat na dialku cez aplikaciu ◄ reagovať

off lackor, 3.4.2017 o 15:07

Navrh vysiel od predsedu PZ, ktory argumentoval porusovanim prav na ochranu osobnosti. Ale vela uprimnosti by som v tomto jeho dovode nehladal. ◄ reagovať

off hunter2, 6.4.2017 o 16:35

lackor - ja by som to videl na strach z odhalenia pri pytliactve ! ◄ reagovať

off borza222, 21.4.2017 o 12:44

Super že sa ti pamäť vrátila... ◄ reagovať

off greenwood, 9.5.2017 o 10:20

Neviete mi poradiť prečo majú niektoré moje fotky z fotopasce cez seba čierne pásiky? Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off dominikadominika, 17.8.2017 o 12:13

SINKO Keď to rozmlátil maco s tym sa viem zmieriť a da sa s tym aj niečo spraviť napr. Treba si dokúpiť plechový box! Ale ked vam ju ukradne nejaký zavistlivec tak s tým sa už zmieriť nedokážem. ◄ reagovať

správca admin, 28.1.2020 o 13:22

Reakcia na príspevok od mirek68, 19.1.2020 o 1:10 :
SIM karta je bez PIN kodu? Ak nie, je potrebne vlozit ju do mobilu a zrusit ochranu SIM cez PIN. ◄ reagovať

správca MMasska, 13.2.2021 o 15:41

Reakcia na príspevok od Patrac22, 13.2.2021 o 9:06 :
No ako písal admin - výdrž je individuálna, ale rozoberieme si to na drobné. Kvalita fotky s fotopasce je závislá ad jedna od citlivosti snímača moja rada aspoň 30Mpx za druhe aby to malo peknú fotku aj v noci po celej snímke potrebuješ kvalitný prísvit čím viac led diód tým lepšie moja rada aspoň 40 a zasa keď ma veľký prisvit potrebuješ kapacitu bateriek nie 4 ani 8 ale čím viac čiže super je 12 ale zasa to za tých tvojich 100e sa nedá kúpiť. A čo by som poradil ja!? Trocha dosetri investuje aspoň o 39€ viac a kúp toto odkaz- foto v noci kvalitné o dennej snímke ani nehovorím prekvapí ťa to že aj kvalitné foťáky nerobila tak pekne fotky. Výdrž bateriek u mňa pri kapacite skoro 1000 snímkov mesačne tak 2 mesiace ak kúpiš externý zdroj 6V 12mAh ti to vydrží 4-5 mesiacov. Toto je môj názor s praxe. S pozdravom K. Fotopasca - výber, rady, skúsenosti, postrehy - diskusia ◄ reagovať

off Edu, 14.7.2010 o 19:55

tu maš slušnú za 237€ ked sa na mna odvolaš da Ti mladý aj zlavičku :-) odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off photoamateurcz, 24.2.2011 o 16:29

Dnes jsem dal do lesa Ltl Acorn, uvidíme jak se vybarví... ◄ reagovať

off lowec, 14.5.2011 o 15:39

Nakoľko sme sa už stretli s faktom ako je krádež foto pasce, využívame alternatívu .č.1 gps modul zabudovaný do fotopasce s externým zdrojom výdrž baterie 7 dní pre gps ,č.2 zabudovaný vysielač s dosahom 12 km ,ku ktorému je potrebné vlastniť prijímač pre zvolenú frekvenciu a následnú lokalizáciu, č.3 používali sme 2 fotopasce ktoré sa navzájom alternatívne chránily ak ukradli jednu na druhej boli fotky konkrétnej závadovej osoby tento spôsob sa ale neosvedčil nakoľko je to obtiažne zdlhavé zistiť totožnosť osoby a pod. Odporúčam všetkýn ktorý vlastnia foto pascu ,troška zapracovať do reálnej kamofláže prostredia, mi osobne to praktikujeme následovne, máme obojstranú kvalitnú lepiacu pásku ,ktorú nalepíme na foto pascu a následne na foto pascu nalepujeme ako príklad lístie s daného prostredia kamuflujeme reálne prostredie, skúšali sme možnosť ochrany aj prostredníctvom gsm modulu ,ktorý pri odcudzení foto pasce nám poslal sms správu táto aleternatíva sa nám neosvedčila ,nakolko nieje úplne dokonalá "pre nás len informačná" ,v dnešnej dobe je mnoho ponúk foto pascí ,odporúčam pozrite si na tejto skvelej doméne lovu zdar foto grafie fotopascí a snád to nechám na Vaše posúdenie a Vašu peňaženku.PS:prax nám ukázala napr. aj to ,že sme do fotopascí "do vnútra" nalepili naše údaje ako napr.mobil pri náleze ,nakoľko osoba ktorá ju "takzvane našla " sa tvárila ,že by ju aj vrátil ale nevedel komu,preto tam uvádzame min. už len mobil z upozornením pri náleze. ◄ reagovať

off photoamateurcz, 14.7.2011 o 7:29

chlapi, 300 EUR za fotopast?? Jste blázni... mám Bushnell Trail Cam 2011 za 200 USD, rozlišení 8MPix, video, samozřejmě IR blesk, a dále Acorn za podobnou cenu. Bushnell mi vydrží na jeden set baterek celou zimu nonstop. Musíte objednávat přes Ebay nebo Cabelas, v EU jsou fotopasti cca 2x dražší než v USA. Samozřejmě případná reklamace je druhá věc, ale už jsem i reklamoval přes ebay a v pohodě. Mám nějaké fotky na webu odkaz, můžete posoudit kvalitu sami. ◄ reagovať

off photoamateurcz, 24.7.2011 o 9:05

V noci to fotí obstojně, ale používám IR, ne viditelný blesk - nechci o kameru přijít. Duso2, nevím, proč by měl být Bushnell "hračkářský", dělá jedny z nejkvalitnějších fotek, srovnatelné se značkami jako Reconyx apod., ovšem má vyšší poruchovost. Pokud máte lepší kvalitu, sem s ní, ukažte nějaké výsledky a porovnáme to. Co se týče úhlu záběru, tak to je podmíněné především světelností a bezpečností. Osobně se mi nelíbí fotky od krmelců apod., mám rád když z toho trochu dýchá wildlife a bezprostřednost, tyhle úhly se mi prostě líbí. Právě proto, že některé fotky mám na netu (jak podotkl Edu), tak musím mít kameru na opuštěných místech, kam nechodí ani myslivci a lesáci. I v ČR se taková místa ještě dají najít. ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 690 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk