podnalov.sk
dnes je utorok,  17. máj 2022,  meniny má Gizela,  spln: ,  dnes východ slnka: 04:07,  dnes západ slnka: 19:18
IBO

Jerki - recept

autor: off sporko1234
pridané: 21.7.2019 13:24
počet zobrazení: 967
počet hlasov: 0
potrebujeme:




postup:
RECEPT č.1

1.1 kg mäsa (stehno,karé - bravčové,hovädzie,jelenie,dančie,somár,mulica,ťava,ryba)
2. mäso nakrájať na plátky 5 - 8 mm hrubé (čiastočne primrznuté - lepšie sa krája)
3. plátky nasoliť 20 g soli (rýchlosoľ je krajšie mäso ale ....) ,5 g sójová omáčka,korenie čierne mleté,rasca mletá , pikantné všetko podľa chuti - hlavne dodržať soľ
4. premiešať v nádobe a nechať v chladničke 24 hod, 3 - 4 krát premiešať
5. plátky mäsa pokrájať na 2 - 3 cm pásiky
6. pásiky poukladať na mriežky sušičky ovocia a zeleniny min.200 W 6 - 8 hod sušiť
7. pásiky mäsa 1 x otočiť na mriežkach počas sušenia a mriežky obmeniť spodné hore a horné dole 1 x za 6 - 8 hod.

RECEPT č.2

1.1 kg mäsa (stehno,karé - bravčové,hovädzie,jelenie,dančie,somár,mulica,ťava,ryba)
2. mäso nakrájať na plátky 5 - 8 mm hrubé (čiastočne primrznuté - lepšie sa krája)
3. plátky mäsa poukladať do nádoby a zaliať sójovou omáčkou premiešať a doplniť sójovou omáčkou nech je mäso ponorené 24 hod. a pokračovať ako pri recepte č.1

dobrú chuť

nasleduje smäd náš každodenný
kategória: chuťovky
 

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov