Poľovníctvo IBO
dnes je utorok,  29. november 2022,  meniny má Vratko,  spln: 8. december 2022,  dnes východ slnka: 07:18,  dnes západ slnka: 15:51
Sady nožov Roy.sk

diviači jágerek - recept

autor: off Jardo-TO
pridané: 20.2.2014 21:06
počet zobrazení: 3 022
počet hlasov: 5
potrebujeme:
Diviačiu pečeň,srdce,jazyk a mäsové odrezky(čo najjemnejšie),oravskú alebo domácu slaninu,cibuľu,cesnak,masť,soľ,čierne mleté korenie,vegetu,papriku,
víno.

postup:
Očistené vnútornosti narežeme na tenké pásiky.Jazyk zbavíme kože.Na panvicu dáme rozpáliť masť,/odporúčam diviačiu/ a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu.Na pripravenú cibuľu
dáme najskôr srdce a jazyk neskôr mäso.Za stáleho miešania
smažíme.Pridáme na jemno nakrájaný cesnak.Potom podlejeme vodou a prikryjeme.Neskôr pridáme nakrájanú slaninu pokoreníme,popaprikujeme.Keď je to asi na 75% udusené pridáme pečeň.Podlejeme vínom a ďalej dusíme.
Ak je pochúťka hotová,dochutíme vegetou a posolíme.Môžeme pridať niečo pikantné.
Podávame s chlebom.Na zapitie je ideálne dobré červené víno.
Dobrú chuť.
kategória: diviačia zver
 

komentáre

off Jardo-TO , 19.2.2015 o 19:16

Keď je možnosť tak áno. Je to lepšie netreba to potom tak dlho dusiť.

off dusanbe , 26.4.2014 o 20:03

Jardo,to srdce s jazykom najskôr nepovaríš aspoň pol hodiny?

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov