Poľovníctvo IBO
dnes je utorok,  29. november 2022,  meniny má Vratko,  spln: 8. december 2022,  dnes východ slnka: 07:18,  dnes západ slnka: 15:51
Sady nožov Roy.sk

diviačia mňamka - recept

autor: off IvanPB
pridané: 12.1.2012 21:20
počet zobrazení: 9 181
počet hlasov: 25
potrebujeme:
1,5 kg diviačej krkovičky, 300g šampiňónov, sladkú sterilizovanú kukuricu, 1 pór, 1 smotanu na varenie, 0,5 litra mlieka , 2 kg zemiakov, 200 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku,soľ, korenie, rasca, mletá paprika

postup:
Diviačiu krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme, osolíme a okoreníme. Vyklepané rezne zprudka opečieme na panvici. Opečené rezne potom uložíme na vymastený plech. Na druhej panvici si osmažíme nakrájaný pór, pridáme do toho šampiňóny, cesnak a kukuricu. Všetko spolu posmažíme v panvici približne 15-20 min. V panvici to dochutíme soľou, korením, mletou rascou a mletou paprikou, téj viac. Takto pripravenú zmes naložíme v kôpkach na poukladané opečené mäsko. V trúbe takto pečieme 45 min na 200 stupňov. Potom to všetko zalejeme smotanou a posypeme tvrdým nastrúhaným syrom. A pečieme ešte 10 min. Ako prílohu si pripravíme zemiakovú kašu.

Prajem dobrú chuť!!!!!!!!
kategória: diviačia zver
 

komentáre

on radunak , 29.9.2018 o 10:33

opravdu vynikající, všem, kteří to u nás vyzkoušeli si to ohromně pochvalovali

off motuzik , 28.1.2014 o 17:55

aj napriek mojim,takmer nijakým schopnostiam sa mi toto jedlo podarilo a bolo naozaj famozne :)

on radunak , 3.9.2012 o 12:48

mám to odzkoušené a nemá to chybu!!!!

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov