Poľovníctvo IBO
dnes je utorok,  29. november 2022,  meniny má Vratko,  spln: 8. december 2022,  dnes východ slnka: 07:18,  dnes západ slnka: 15:51
Sady nožov Roy.sk

Ražniči z diviaka - recept

autor: off Ricci
pridané: 20.7.2011 14:32
počet zobrazení: 3 757
počet hlasov: 4
potrebujeme:
500 g mäsa z diviaka, 200 g domácej klobásy, 150 g údenej slaniny, 3 cibule, olej, 3 borievky, citrónovú šťavu
Cesnaková pasta: 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, potlčené čierne korenie, soľ, maslo.



postup:
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky. Na niekoľko hodín odložíme na chladné miesto.
Domácu klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na väčšie kocky, cibuľu nakrájame na štvrtky a rozoberieme na lupienky.
Na drevené špajdle striedavo napichujeme klobásu, mäso, slaninu a cibuľu. Hotové ražníky potrieme cesnakovou pastou, opražíme na rozohriatom oleji a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovými šalátmi.

Cesnaková pasta: Cesnak očistíme, pretlačíme a vymiešame so soľou, maslom, čiernym korením a červenou paprikou.


kategória: diviačia zver
 

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov