M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  22. máj 2025,  meniny má Júlia/Juliana,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:01,  dnes západ slnka: 19:24
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Statívy na foto - diskusia

autor: off Hejkal
pridané: 11.7.2010 12:32

čo je lepšie monopod alebo tripod ?? .. mám canon eos 1000 D vačšinu chodím za zverou a nečakám na jednom mieste ale sa presúvam ... rozmýšľam nad monopodom keby ste mi poradili nejaký konkrétny , ďakujem

počet zobrazení: 7 765
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 65 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lubo125, 26.12.2011 o 22:25

player : vyberaj podla toho kolko bude vazit cela zostava a ak si chces bit apsolutne isti kup stativ s 2x väčšou nosnosťou ako bude vazit fotak+sklo ... manfrotto je super značka, odporúčam .... odkaz .... este si musis rozmislet aku hlavu na stativ, väčšina fotografov wildlife pouziva gulovu, vydeohlavu, alebo na velke pevne skla gimbal hlavu - tiez musis dbat na maximalnu nosnost hlavy... petere : aj monopod môzes pouzit ako triopod (: odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off player, 27.12.2011 o 16:02

co si myslite o tejto kupe, vdaka odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off berny96, 27.12.2011 o 21:49

statív mám ale chcem manopod lebo nie vždy mi treba statív a ide jednak o rozmery a váhu niekedy mi stačí len podoprieť fotoaparát o nejakú palicu a hneď je lepšia fotka ako z voľnej ruky preto chcem manopod ◄ reagovať

off 357AS, 26.8.2017 o 10:36

MK 190 je dobrý a hlavu si kúp túto:Manfrotto MVH 500AH ,výborná na video aj foto,mám ju už pár rokov chod je výborný horizontálne aj vertikálne Statívy na foto - diskusia ◄ reagovať

off lukas23, 3.8.2009 o 13:11

hm no presna ja mam takyto isty problem ja sice ten objektiv este nemam ale ked ho budem mat tak ties musim kupovat stativ a dost ma zaujima ze aky .. tak ludkovia co sa do toho rozumiete pista het :D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off samo, 3.8.2009 o 16:48

Odvaz si to kolko to vazi a vyber stativ aspon s dvojnasobnou nosnostou. Ak kupis iba akurat, budes to mat labilne. Vysku vyberaj podla dlzky noh, dodatocne vysunutie stredovej tyce taktiez stabilite neprospieva. Proste stredova tyc potesi ked potrebujes ist vyssie, ale na bezne fotenie radsej bez vysunutia. A nezabudni aj, ze v terene len malokedy rozkladas stativ na rovnej ploche, takze "prakticka" vyska moze byt o nieco mensia ako ked to budes skusat doma, alebo v predajni, lebo musis skratenim noh nerovnosti vyrovnat.
Ja mam "stary" Manfrotto MA055ProB - uz sa nevyraba. Poctivy stativ, ale aj nieco vazi a nosenie si "vychutnavam" ;) Hlavu mam gulovu tiez MA 488RC2. Mam vodovahy, panoramaticke otacanie s oznacenou stupnicou, rychloupinaciu dosticku ... Mam k nemu samostatnu brasnu na nosenie, ale nosim ho uz zaveseny na fotobatohu. Stativ ma moznost "otocenia" stredovej tyce, alebo ju mozem dat do horizontalnej polohy, ale nepouzivam to, iba som to skusal. ◄ reagovať

off Edu, 4.8.2009 o 15:50

ja mam tiež manfroto + guľovú hlavu . To ti doporučujem ako už uviedol Samo ◄ reagovať

off lukas23, 4.8.2009 o 16:41

hej nad manfroto aj ja rozmyslam ale ked kurnik ich je ponmariu a na tie "môzky" pasije kazd s tych hlav od toho isteho vyrobcu ??? ◄ reagovať

off Edu, 14.7.2010 o 19:47

Mám oba . Monopod je velmi prakticka vecička . Kvalitný kupiš aj za 30€ ked si nan nahodíš gulovu hlavu je to super ◄ reagovať

off parohac222, 11.7.2010 o 18:43

je dobre mat obidva ◄ reagovať

off petere, 12.7.2010 o 23:16

tripod mozes pouzit aj ako monopod, no monopod ako tripod nie. ◄ reagovať

off lesny muz, 5.10.2010 o 18:48

ja mám manfrotto 055xprob a super na prírodu. ◄ reagovať

off Edu, 10.10.2010 o 23:24

ja mam tiež to iste čo lesný muz . Spokojnosť ◄ reagovať

správca admin, 17.9.2011 o 12:57

Čo hovoríte na tento? odkaz ◄ reagovať

off player, 26.12.2011 o 21:47

Zdravim vas, planujem kupit si stativ na fotak ktory budem nosit na potulky prirodou, chcel by som vas teda poprosit ci mi viete nieco kontretne na zaklade vlastnych skusenosti doporucit. kedze ho budem so sebou tahat sem a tam , mal by byt teda co najlahsi a po zlozeni co najmensi.. co sa tyka ceny , na tej samozrejme zalezi: nieco perfektne , za minimum penazi.. vyjadrene v eur, do 100 dakujem za vase postrehy (aj ked nerad dakujem vopred :) ) ◄ reagovať

off player, 26.12.2011 o 22:43

lubo125, diky za info, idem si to co si mi napisal este aspon 3-4krat pomaly precitat a hladat a zorientovavat sa :) ◄ reagovať

off petere, 26.12.2011 o 22:58

Lubo :-( to by asi neslo. ◄ reagovať

správca admin, 27.12.2011 o 1:09

Ja mám aj statív aj monopod manfrotto - maximálna spokojnosť. ◄ reagovať

off berny96, 27.12.2011 o 8:43

čo poviete na túto kombináciu odkaz + odkaz ◄ reagovať

off lubo125, 27.12.2011 o 11:46

berny96 : podla toho načo by to malo bit ale na zrkadlo urcite nie ... ta hlava nevyzera moc unosne to uz racej toto za minimalne poeniaze / 50e / odkaz ... player : napadla ma este jedna moznost poobzeraj sa po kvalitnejsich kompletoch ako napríklad tu odkaz od firmy Vanguard odkaz a aby si to mal to rozhodovanie este tasie tak odkaz odkaz odkaz odkaz vela šťastia :D :D ◄ reagovať

off lubo125, 27.12.2011 o 17:53

nad znackou triopo som rozmyslal aj ja odkaz a pital som sa ludi čo su vyšie a ty mi povedali ak sa tomu chcem seriozne venovat tak treba kupit daco poriadne nie činu.... je to naozaj velmi lakave kupit stativ s nosnostou 10kg za 50e ale je potom otazne čo všetko to vydrzi, či ti fotak nebude lietat sem a tam ked zafúka len mierny vetrik ◄ reagovať

off berny96, 27.12.2011 o 18:57

lubo125, ja fotím dig. kompaktom a za manopod chcem dať maximálne 50€ ◄ reagovať

off 357AS, 27.12.2011 o 18:38

Mám tú istú zostavu čo admin,je to výborná značka osvedčená. ◄ reagovať

off lubo125, 27.12.2011 o 20:07

berny96 načo ti je na kompakt monopod ? fotil som asi rok s canon pw sx 20 IS tak viem očom to je ... kup stativovy set od Vanguard a mas ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2012 o 11:42

monopod je výborná pomôcka . Mám stativ i monopod + jednu guľovú hlavu ,ktorú prehadzujem podľa potreby . ◄ reagovať

off player, 17.1.2012 o 20:59

novy prirastok do skromnej vybavy Velbon Sherpa 600R.. aj ked neskoro ale aj tak: ak nietko pouziva , pls dajte feedback, vdaka ◄ reagovať

off neron, 13.9.2012 o 8:04

Súhlasím s Edu, používam Triopo 3228 a plná spokojnosť. Ak pri normálnom použití keď sú nohy vytiahnuté do takej výšky aby v sede bolo fotografovanie pohodlné a zaťažení foťák+obj+hlava=4,8kg a batoh s príslušenstvom=2,3kg zavesený na háčiku pod stredným stĺpikom je pevný a nijaké chvenie od vetra či od manipulácie s fotoaparátom. Môžem vrelo dopotučiť. ◄ reagovať

off peter68, 3.10.2012 o 20:55

Ja som mal manfrotto 055xprob, ale vymenil som ho za triopo GT-3228X8C hlavu manfrotto 498rc2 som si ponechal. Dôvodom výmeny bola moja potreba ľahšieho a skladnejšieho statívu s dostatočnou nosnosťou. Vzhľadom k vysokým cenám statívov z tovární Manfrotto či Gitzo sa mi Triopo zdal ako dobrá alternatíva. Tiež som mal obavy o kvalitu, ale ako amatérskemu fotografovi prírody mi úplne postačuje. Samozrejme rozdiel v porovnaní kvality s renomovanými značkami tu je, ale pomer cena výkon hrá v prospech Triopo (aspoň v prípade toho môjho kusu). Kupoval som ho na predajni v TN kde som si ho mohol vyskúšať a dali mi aj zľavu :). Vysúvanie nôh statívu hlavne pri viacsekčných nohách vždy spôsobuje zhoršenie stability ako aj vysúvanie stredového stĺpika. Ja to riešim tak, že stredový stĺpik nevysúvam vôbec (osobne používam krátky 10cm stredový stĺpik) a jednotlivé sekcie nôh nevysúvam úplne, ale čiastočne ich nechám zasunuté. PS: Aj ja som považoval foto vybavenie za tú najdôležitejšiu vec pri fotení a svoj čas som venoval hlavne čítaniu nespočetného množstva recenzií. Sníval som o profi fotografickom vybavení, ale po čase som pochopil, že profesionálny fotograf nie je ten kto má profesionálne vybavenie. Človek sa musí naučiť vyťažiť čo najviac z toho čo má! Prajem pekný deň, snáď som trochu pomohol... ◄ reagovať

off Edu, 10.9.2012 o 17:26

odkaz opravím ti odkaz . Lebo ten tvoj nefachá . Tento obchod má môj výborný kamarát Martin Lukáč . Je to dobrá voľba statívu za výbornú cenu . ◄ reagovať

off xjurkox, 10.9.2012 o 21:28

Je to síce poľská značka, ale keď porovnám v tých istých parametroch značky ako Manfrotto, Vanguard, Velbon... tak sme na cenovej úrovni úplne niekde inde. Len ako je to s kvalitou??? Zaujímali by ma skúsenosti so statívmi TRIOPO ◄ reagovať

off Margot, 11.9.2012 o 11:13

Mám osobné skúsenosti s touto značkou a v každej kategórií(titán,horčík,karbón)je to výborná voľba.Tieto statívy sa dajú vyskúšať aj priamo na predajniach v TN a BA... ◄ reagovať

off lubo125, 11.9.2012 o 13:21

ja som tiez rozmyšlal nad toto značkou, nechcelo sa mi verit ze za nejakych 80e môze byt solidny stativ čo udrzi zevraj aj 8 kg nakoniec som sa rozhodol pre manfroto ale to za uz inu cenu + manfroto hlava ◄ reagovať

off Edu, 12.9.2012 o 7:25

xjurkox s kvalitou statívu nemá čo byť je to iba trojnožka presne na tom istom princípe ako má manfroto .. Hlavu by som skôr volil značkovú . ◄ reagovať

off lubo125, 12.9.2012 o 15:25

konštrukcia ako konštrukcia pri stiahnutych nozkach môze v pohode uniest aj 10kg ale ak nozky vysunieš a bude sa to cele triast tak darmo taky staty kupovat, najlepšie odskušat ◄ reagovať

off lubo125, 13.9.2012 o 12:28

neron v takomto pripade ty bude kazdy stativ drzat ale vytiahny ho naplno a daj nanho 5kg zostavu+ hlava bez hocijakeho vešania batohu na hačik a uvidiš aka to bude trasoritka ◄ reagovať

off Fehir, 25.11.2012 o 16:52

Zdravím chcem si kúpiť statív a neviem aký bude najlepší uvažujem o statíve Velbon Sherpa 600 R odkaz chcel bi som sa spýtať či sním máte skúsenosti a či bude vhodný na fotografovanie zvery . Alebo poprípade poradte nieaký iní statív max. do 100 Euro. Dakujem ◄ reagovať

off LukasH, 25.11.2012 o 17:14

Používam tiež Velbon Shp.600R, za tie peniaze poslúži celkom dobre, no má svoje nevýhody kôli čomu ho v blízkej budúcnosti plánujem vymeniť. ◄ reagovať

off ferio, 25.11.2012 o 17:17

Statívy velbon sherpa , sú do ceny 100 eur to najlepšie čo môžeš mať.. ◄ reagovať

off petere, 25.11.2012 o 21:08

pridam svoj postreh o stativoch, mozno ti to pomoze. tiez som pouzival manfrotto 055XPROB, ale nevyhovuje mi na stative ten stredovy stlpik,koli foteniu od zeme. preto som ho urezal. cize uz by som nekupil stativ prave s tymto stlpikom,vyhodene peniaze pre mna, radsej bez stlpika. inak je to ale super stativ, ale... presiel som na Gitzo GT3532LS Series 3 6X Systematic, a to je niekde uplne inde ako to Manfrott. ale samozrejme aj jeho cena je uplne inde. osobne by som zvazil hlavne co planujes do buducna, aku vybavu, ako vazne to s fotenim myslis. co chcem povedat je, ze ak do buducna budes mat lepsiu vybavu a myslis to vazne, tak skoncim pri kupe nejakeho solidneho stativu a tym padom kupu lacneho teraz len prides o peniaze. tie pouzite sa predavaju za zlomok toho co si zan dal ty a tympadom je lepsie si ho nechat ako ho predat za par drobnych, tak som ja spravim s Manfrottom. a hlavne je podstatna nosnost stativu, ja osobne odporucam predimenzovat, takze ak ma zostava povedzme 7 kil tak stativ s nosnostou aspon 18-20kg. tak to robim ja, pretoze pevny stativ je zaklad. ◄ reagovať

off Edu, 25.11.2012 o 21:52

všetko podstatné napísal petere . Používam ten istý ako používal on 055XPROB . Dobrý statív je výborná vec . Z toho lacnejšieho je aj toto použitelne hsony-vct-60AV ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 65 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk