6,5*57R strela RWS 8,2g KS jeleň 120m takmer v ohni.rana na lopatky, doporucujem
6,5*57R strela RWS 8,2g KS jeleň 120m takmer v ohni.rana na lopatky, doporucujem ◄ reagovať
mne sa najviac osvedčilo strelivo od rws - ks 8,2 g 6,5x57 či už na diviačiu alebo jeleniu zver nepodlieva to zver hasne vynikajúco na krátku vzdialenosť najviac čo my odbehol kus asi cca 50m strelil som 4 jelene diviakov 7 ks je to dobre strelivo chcel by som vyskúšat ešte rws dk 9,1g ◄ reagovať
...s týmto kalibrom som poľoval viac ako dve desaťročia, lovil som tým všetko: srnčiu zver, muflóniu, dančiu, diviačiu až po jeleňa. Používal som výhradne náboje Sellier Bellot, gramáž strely bola pomerne malá. Dôležitým momentom pre tento kaliber je dobrý a uvážlivý stelec. Dnes je možné si zabezpečiť aj lepšie a hlavne účinnejšie strelivo. Čo ma na tomto kalibri fascinovalo a bola to pre mňa veľká výzva bolo to, že sa jedná o kaliber, ktorý nebol nikdy v histórii využívaný ako vojenský kaliber, ale ešte v 19 storočí bol vykalibrovaný len na poľovnícke účely. Stále koketujem s myšlienkou vrátiť sa k tomuto kalibru... ◄ reagovať
INFO: Pridamvam aj ja 3 skusenosti za posledny mesiac (raz 6,5x57r, 65 cm dlha hlaven, trojak). 1. (RWS KS 8,2g) kus - strielany kancek (3 roky, cca 75kg) na 35m z posedu na komoru tesne za lopatku , troska zo sikma. Kus odbehol bez farbenia 70 m od nastrelu - prestreleny diagonalne, gulka vysla pred zadnym stehnom, znehodnotenie ziadne 2. (Blaser CDP-8,2g)kus - streleny kan (4 a pol roka, 195kg)na 100 m z posedu na stred krku, tiez troska zo sikma. Kus zostal v ohni ako ked sa vytiahne zo stekra vysavac. Na nastrele velke mnostvo krvi z vstrelovej rany. Kus bol prestreleny, znehodnotenie ziadne. 3. (Blaser CDP 8,2g) kus - streleny jelen (4 roky, 175 kg) na 130 m z palice na stred komory - presne na blat stal. Kus urobil 3 kroky dozadu a 5 dopred a po 15s spadol a zhasol. Na nastrele velke mnozstvo farby ako z vedra. Kus prestreleny, ziadne poskodenie . Ovela lepsi pocit mam z tych CDPcok ako z RWS KS i ked urobia svoju robotu velmi dobre. Cim dalej pouzivam 6,5x57r sa ma zmocnuje pocit, ze vacsi kaliber ani netreba a zacina byt moj oblubeny. Tod len info. LZ ◄ reagovať
kotulko asi ta nechapem ale mam dojem ze gramaz streli je asi jeden s faktorou co rozhoduje o parametri naboja: Ale mozno tomu nerozumiem Co vsetko od RWS pripadne co dalsie si poskusal ? ◄ reagovať
Používam S&B, 8,5g SP. Na 50m skoro žiadny rozptyl /1cm/, zver prestreluje, robí malé podliatiny, bez fragmentov. Keď niečo odskoči, potom je málo farby, ale únik je cca. 50m. Keď strielaš cez lopatku srnčia a lanštiak ostáva v ohni. ◄ reagovať
Body, ak chces strelivo do 6,5x57R vo vahe nad 10,2 tak len prebijane. Najťažšia strela v tomto kalibri je Hornady RN - 10,37 gramu resp. 160 gr. Potom je Norma Vulkan a Oryx 10,11 gramu(156 gr.)a za nimi Lapua Mega 10,04 gramu (155 gr.) ◄ reagovať
Pridam aj ja cerstvu skusenost k strele kalibru 6.5x57R od vyrobcu SB,minuly tyzden streleny velky diviak o vahe okolo 130kg na vzdialenost cca 40m komorova rana priblize 5m od nastrelu velke mnozstvo farby divak odbehol asi 20m a ihned zhasol.Nedoslo k priestrelu.Na kratku vzdialenost vyzera byt strelivo SB v pohode,ale aj tak po vystrielani krabicky nabojov chcem skusit RWS KS.Pri tomto ulovku sa mi potvrdilo pravidlo,ze nieje dolezita velkost kalibru,ale prestnost zasahu... LESU A LOVU ZDAR :) ◄ reagovať
Za 7 let lovu s kulovnicí 6,5x57 jsem vyzkoušel toto střelivo: S&B SP 8,5g Přesné střílení, na lov dobré. Zvěř málo barví a tak je vhodné mít dobrého psa. Zvěřinu ani kožešinu neznehodnocuje. Liška kuna dobré, srnčí bez barvy, černá v ohni RWS KS 8,2g Velmi přesné a výkonné. Lovil jsem pouze černou od 9 do 72 kg, vždy v ohni vždy průstřel vždy barva. Nepodlévá. Lapua Mega 10,1g Přebíjené a velmi nepřesné. Rozptyl 15cm/50m. Uloveny pouze dva kusy černé - lončák 52 kg na 60 metrů komora, v pšenici odběhl 100 metrů bez viditelné barvy ve sledu, sele 28 kg na 20 metrů v lese komora, odběhl 100 metrů s barvou ve sledu. Oba kusy prostřeleny a úder kule Prvi partizan SP BT 9g Asi nejlepší střelivo v ráži 6,5x57. Uloveno nejvíc zvěře černé, srnčí a predátorů. Vzdálenost od 5 do 230 metrů. Zvěř masivně barví, zvěřina neznehodnocená. Příjemné mekké střílení. Teď chci zkusit S&B Nosler Partition 9,1g a RWS T-Mantel 6g. Zvěř zejména černá a vysoká, srnčí a predátoři jen okrajově (kulobrok 8x57JRS) ◄ reagovať
Já používám do 6,5x57R přebíjené Hornady RN 10,3g a zatím spokojenost. ◄ reagovať
Z ponuky fabrického streliva RWS KS 8,2 gramu považujem za spoľahlivé a kvalitné strelivo. Napriek jednoduchšej konštrukcii sa mi osvedčil lepšie ako 9,1 g. DK. Dobrý je aj CDP od Blaseru 8,2 g. A super mi slúžil od Hirtenbergeru Nosler Partition 9,1 g. ◄ reagovať
Pripajam sa k Tomas120. RWS KS, 8,2g na lisku, srnca, diviaka, vysoku. Bez problemov, poskodenie diviny aj u obojstranneho priestrelu lopatiek u jeliencata minimalne. Pouzivam v 6,5x57R, kde je uzsi vyber. ◄ reagovať
Kaliber 6,5x57 je dostatočný na všetku u nás žijúcu zver.Je to príjemný kaliber a dostatočne výkonný. Ja som mal tiež 7x65R, 30-06, predal som ich a zakúpil 308W. Keď človek zistí že 308W mu spraví takú istú prácu a taký istý efekt ako 30-06, tak prečo by nešiel k tabuľkovo slabšiemu kalibru, lepší komfort pri streľbe a v dnešnej dobe nie sme už len odkázaný na náboje fabriky SB, je mnoho iných a vynikajúcich výrobcov streliva, ktorý posúvajú hranice aj takej 308 čky oveľa vyššie ako firma SB. ◄ reagovať
Ale to nič nemení na fakte, že 6,5x57 na lov u nás stačí. Strelecké schopnosti, previerky a od toho odvodená zodpovednosť strelca je už iná vec, nesúvisí to s vhodnosťou či nevhodnosťou daného kalibru na lov. To, že má niekto 30-06 môže byť v dôsledku zlého zvládania spätného rázu a rešpektu pred kalibrom skôr kontraproduktívne. Útla žena alebo začínajúci strelec skôr dobre trafí 7x57, ktorej sa nebude báť ako možno 300win.mag., pri ktorom bude podvedome žmúriť pri rane a strhávať. Taktiež úspešnosť strelca je podmienená tým, či pozná limity svojho kalibru. 6,5x57 úplne stačí výkonovo na všetko u nás, avšak samozrejme má hranice niekde inde ako .300 win. mag. Pokiaľ ním strelec dodrží pravidlo, ktoré som si osvojil- čiže energia strely vo vzdialenosti na akú strieľam by mala byť aspoň 10x väčšia ako je váha zveri na ktorú strieľam, nemôže mať pri komorovom zásahu problém a myslím, že za uvedených podmienok tento kaliber odpustí aj mierne horšiu ranu. Iba tak na okraj, zasa sa to tu zahlcuje spamom, ktorý nesúvisí s témou. ◄ reagovať
V zásade sa s tým dá súhlasiť . 600 mm je taký štandard a výrobcovia zbraní ho tak trochu skracujú. Že by ekonomika ? :-D ◄ reagovať
Ano presne tak RWS to tak testuje .. klamú ludí. a to že si to zákazník musí uvedomiť pri výbere je tiež veľmi dôležité. a môžem zaručiť že obchodník mu to povie otvorene čo je dobré a čo nie kým na to sám zákazník nepríde.Len som chcel naznačiť že aspon 600 mm hlaveň je na túto ráž vhodná. ◄ reagovať
No to je známe o RWS DK a všeobecne v 6,5 kalibre DK nieje nejak chválený. Za to v 9,3 to odvádzalo veľmi slušnú prácu. Tá dlžka testovacej hlavne je pozostatok po puškách Carl Gustaf, ktoré sa robili v tejto dlžke hlavne a bol to štandard. Inak 600 a 650 u 6,5x55 u 6,5x57 komplet 600 mm . No toto si musí každý uvedomiť pri výbere. Dobrí predajca by to mal zákazníkovi aj objasniť. V konečnom dôsledku je dôležité jak to funguje v lese . Jednu vec čo neodpustím RWS je tá impotencia munície v kalibri 6,5x65 RWS to je priam hamba minimálne EVO by sa tam pýtalo. PS: arnys101 šetri výkričníkmi- zničíš klávesu . " to ako s humorom - nie posmechom " Tá 51 cm hlaveň je super na šúlačku a strelbu cca 200 m vo dne . ◄ reagovať
No čo ústovka klesne o cca 30 m/s a viac to oslňuje po výstrele lebo to nevyhorí v hlavni. Max loveckú vzdialenosť trochu skrátit o tých cca 40 m a to je asi všetko. Za optimum mám hlaveň v dlžke 56, 58 cm pre štandardné kalibre. Magnumy 60 cm + . Pamätám ako FS v 9,3x62 oslňovala a dosť , v S202 s 56 cm je to hodne lepšie a 6,5-284 v 65 cm hlavni neoslňuje vôbec. Tie krátke hlavne sú v pohode na denný lov na noc to fakt oslňuje ( s fabrickým strelivom - väčšinou ho laborujú pre 60 cm hlavne ◄ reagovať
prečo by to nemalo mať zmysel? prečo potom robia 51cm dlhé hlavne??? ◄ reagovať
palo 30-06 to napisal spravne..ak chcete použivať ťažke strely...kupte si na to kaliber... CDP v 6,5 je super strela. Ale jej najlepsie vlastnosti sa prejavia od cca 50-60m+... ◄ reagovať
ty kokso....komentar pod motaqom..a tie nad nim su skvostami pravopisu a slovenčiny...ani len elemntarne pravidla nedodržane...sialene..a tie perly o strelive CDP...uffff ◄ reagovať
jaj a aby som nezabudol odkaz pre Jager68 normalny človek to pochopi a ko... sa čuduje dobru ◄ reagovať
Robil ich aj LM, neviem či sa dajú zohnať a ešte možno Hirtenberger, zbraň v tejto ráži som už dávnejšie predal tak som stratil prehľad... ◄ reagovať
Ak možeš..kup si strelivo Blaser CDP...mne sa perfektne osvedcilo v 6,5x65R..ale ti nemeckí čuraci to v tomto kal.prestali robit.. ◄ reagovať
Kolegovia chcem sa spýtať ma niekto z vás skusenosť s 6.5 TOG od firmy Brenneke. Ďakujem ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od gabo2502, 2.2.2020 o 20:49 :
Keďže si nedal na čo to potrebuješ a čo primárne strieľaš, ake vzdialenosti a čo od toho očakávaš tak len odpovedám na tvoju otázku. No nieje toho až tak veľa, ale je aj iné ako RWS a S&B. Len treba hľadať správneho predajcu máš tam aj blaser CDP 126gr čo je na môj vkus tvrdé máš tam aj monolit Brenneke TAG 130gr poprípade ak chceš slušnú strelu tak brenneke TOG 139gr
◄ reagovať
Od posledního příspěvku v roce 2017 jsem vyzkoušel ještě střelivo RWS TM 6g: velice rychlá střela, přesná, loveno pouze srnčí a škodná na vzdálenost od 140 m do 250 m. Srnčí odskok do 20 metrů, hodně barvy a tříště při zásahu kostí, bez značení zásahu. Sellier Bellot se střelou Nosler Partiton 9,1g: jednoznačně nejlepší střelivo pro ráži 6,5x57. Přesné, ranivé. Lovena srnčí a škodná. Vzdálenost od 40 do 150 metrů. Vše v ohni a hodně barvy. Když to vše zhodnotím, tak z dnes dostupného střeliva s ohledem na cenu a dostupnost: 1. SB NSR 9,1g (40 kč/ks), 2. RWS KS 8,2g (80kč/ks), 3. Prvi Partizan SP 9,0g (26kč/ks) ◄ reagovať
Kolegovia, viem, že to sem nepatrí, ale ak by mal niekto zvyšné strelivo Blaser CDP 6,5x57R 8,2 gr. tak rád odkúpim. Ďakujem! ◄ reagovať
nooo- to bude celkom prúser zohnať . Myslím že firma W. Romey.(vyrába neštandardné raže) by ho mohla vyrábať . problém bude ale určite veľmi vysoká cena . ◄ reagovať
Predávajú ich v Rakúsku, krabička (20 nábojov) vyjde na cca 2800,- Sk. Je to pre kamaráta a chcel by nájsť predajcu aj niekde bližšie, alebo prípadne lacnejšie.Alebo aspoň poradiť niekoho, kto by to prebíjal. Tá firma W. Romey je prosím ťa odkiaľ, majú aj dáku netovú stránku? ◄ reagovať
W Romey ? hmm? neviem ti takto povedať ale je dosť možné že tie Náboje z Rakuska sú to . Romey vyrába vasi všetky neštandardné kalibre a kalibre pre tropické ráže . Neviem či to niekto vozí na do SR. Ale skús kontaktovať Nejakú vačšiu predajňu napr . fraňo nitra - či by to boli schopný zohnať . Aknie tak sa to potom nedováža . prebíjačov je tu dosť len či máš dosť nábojníc :) ◄ reagovať
dusiak - inak aj matrice budú dobre drahé. to si si nemohol vybrať naozaj iný kaliber? Zisti si, možno má 6,5x65R rovnaké stúpanie, síce bude mať určite väčšie komorové tlaky, daj si prestružiť komoru na tento náboj ak to bude technicky možné, vyjde ťa to lacnejšie (inak aj 6,5x65R RWS nepatrí medzi najlacnejšiu muníciu) ◄ reagovať
Joj- to by bolo škoda dať na tom presústružiť komoru . Určite to bude unikát nejaký - tak navrhujem bud dokúpiť náboje v Rakúsku (ved to zasa až tak daleko nieje ) . Prípadne si ju už nechať ako pamiatku . A kúpiť si inú zbraň. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.