M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  12. september 2025,  meniny má Mária,  spln: 7. september 2025,  dnes východ slnka: 05:23,  dnes západ slnka: 18:01
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

žiadosť na čakateľa do poľovného združenia - diskusia

autor: off michmich
pridané: 12.1.2013 22:46

Chcem si podať žiadosť na čakateľa do PZ, vraj nemusím mať ešte poľovný lístok, stačí aby som bol členom v SPZ resp. SPK. Je to pravdivé, alebo neviete ako to je??? Pýtam sa preto, lebo onedlho mám skúšky, teda zrejme si do členskej schodze nestihnem vybavit papiere, alebo to bude tesne po.

počet zobrazení: 69 432
počet hlasov: 1

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

on WolfHunter, 17.4.2014 o 22:12

asi to nimbus ako my mladý posobíme absolvujem kurz uz som majster sveta...mozno je pravda ze zabudol vol ked telatom bol ale tých teliat medzi mladými je akosi privela a hned sa podme obuvat a merat s tými deduškami ktorý budovali tahali a len mladež to dnes zachráni...žiadna ucta rešpekt samozrejme s mierou aj tý starý maju svoje chyby ale aj mi raz budeme starý a spomenieme si pri mladých ako bolo a ako je...možno je nas 55 000 ale tých ktorý sa ozaj smu nazývat polovníkmi bude rapídne menej...urobit kurz neznamená byt polovníkom je to dlhá cesta a nekončí hned vstupom do združenia...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 19

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 126 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
on WolfHunter, 17.4.2014 o 22:12

asi to nimbus ako my mladý posobíme absolvujem kurz uz som majster sveta...mozno je pravda ze zabudol vol ked telatom bol ale tých teliat medzi mladými je akosi privela a hned sa podme obuvat a merat s tými deduškami ktorý budovali tahali a len mladež to dnes zachráni...žiadna ucta rešpekt samozrejme s mierou aj tý starý maju svoje chyby ale aj mi raz budeme starý a spomenieme si pri mladých ako bolo a ako je...možno je nas 55 000 ale tých ktorý sa ozaj smu nazývat polovníkmi bude rapídne menej...urobit kurz neznamená byt polovníkom je to dlhá cesta a nekončí hned vstupom do združenia... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 19

off milanf, 20.11.2013 o 11:41

Pokiaľ tam nemáš niekoho z rodiny,nie si podnikateľ s tučným účtom si pre združenie nepotrebný. To je v 98% PZ na slovensku! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off milanf, 18.12.2013 o 20:20

Andrejoff-máš pravdu,len to by niekto musel chcieť a to sa tak rýchlo nestane! Vieš koľko je mladých ľudí ktorý majú záujem a chuť niečo pre PZ spraviť? Každý jeden tam chce byť a urobil by preto všetko aj stým že bude 10 rokov čakateľ,bude chodiť na brigády,nepotrebuje si nič streliť len aby sa mohol prejsť po lese! Len toto vidí málokto stých starších poľovníkov a každý jeden sa bojí že sa mu potom málo újde pri delení mäsa. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off Ondrik, 31.1.2018 o 19:53

Ak ta budu chcieť zobrať môžeš byť členom z večera do rána :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off Hekler, 13.6.2018 o 9:25

tiež som nepochopil ... a to aby puškár odmietal zákazky od poľovníkov som ešte nepočul ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off jozef, 17.4.2014 o 9:35

Nechápem stále,ved je to každého osobná vec či sa stane polovníkom čiže nikto nikoho nechŕli..tak ako v minulosti tak aj teraz ak si chcel spravil si si PL..A nemal s tým nič spoločné režim..´´Nebude problém niekde inde´´ Píšete že komunisti si vedeli ustrážiť počet členov teraz je podla vás veľa polovníkov myslíte v pomere na našu rozlohu revírov...neviem či je tomu tak nakoľko poznám revíry kde si to až pýta ´´novu krv´´ no žial mentalita domácich je iného názoru..(čiže miesto pre nových čo majú záujem tu je) ALE ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Lesanek, 21.11.2013 o 9:23

Problém je kdesi inde: Novela zákona správne dala možnosť vlastníkom poľovných pozemkov rozhodovať, či budú poľovať samy, alebo revír prenájmu. Ak budú samy poľovať, musia mať založenú a zaregistrovanú poľovnícku organizáciu. Ak však vlastníci poľovných pozemkov - teda aj nepoľovníci, t.j. ich splnomocnení zástupcovia rozhodnú nadpolovičnou väčšinou hlasov o prenájme pre poľovnícke združenie - ako organizačnú zložku SPZ je to hotové nešťastie ak sa chceš medzi nich dostať ako člen - vlastník poľovných pozemkov. V tomto prípade musíš rešpektovať celú ceremóniu prijímania včetne čakacej doby a to všetko len preto, aby sa náhodou nedostal medzi členov PZ niekto, kto by videl ako sav revíri hospodári, alebo aby nezvyšoval sa počet členov PZ - veď pri rozdelení úžitkov by sa ušlo menej nenažrancom, museli by priznávať všetok odstrel ktorý previedli, a pod... . Poznám to veľmi dobré! Najmenej 28 rokov ( opravoval som množstvo chýb v novonavrhovaných materiáloch či už SPZ či SPK a upozorňoval kompetentných na ďalšie nezmyselné frázy či už v stanovách,organizačných poriadkoch, discipninárnych a iných predpisov - však zbytočne, vždy sa našli takí Lebockí ako dnes a presadili svoje - komoru, čakateľov, zakázy odstrelu vlkov - len preto, že nedokážu nevedomcov t.j. Zelený taliban presvedčiť o ich nezmyselných predstavách v oblasti chovu zveri, jej odstrelu a plánovania a pd... . Riadiace orgány sú mrtvé, chlapci a ich "šéfky" ( na MP SR ) a inde vôbec nesplňajú krutéria odbornej spôsobilosti, lesnícke školstvo, ktoré vychováva lesníkov a poľovníkov z povlania začalo žrať z ruky predstaviteľom Zeleného talibanu. Rezort životného prostredia riadi síce lesník, no prekvapuje má, že mu otec ešte nepriložil za tie ustúpky v oblasti lesníctva, či poľovníctva ( však Andrej ). Toto sú fakty o ktorých treba hovoriť a zhodnotiť ak chceme nejaký aspoň návrat k Slovenskému poľovníctvu a lesníctvu. V DEBILSKU však odborníkov politický zlikvidujeme aj najpriek vynikajúcim výsledkom, dlhodobým skúsenostiam a pod... všetci na ministerstve vedia, čo sú to za odborníci ( často vďaka ním riešili ťažké úlohy v ramci repukbliky ) no mlčia a súhlasia bez reptania s ich výmenami za politických nominantov rôznych strán včetne tejto poslednej. Skutočnosť: dobré - ľudia od počítania žiab v rámci ochrany prírody SR sa zo dňa na deň stanú prednostovia, neskôr vedúci odborov a 15 až 20 roční skúsení zamestnanci štátnej správy s dlhodobými výsledkami a podotýkam mizernými platmi, ktorí robotu robili hlavne preto, že ich nielen že baví, ale je ich srdcovou záležitosťou sú politickí neprijateľní ( ako mi bolo povedané pri jednom rozhovore s poslancom NR SR ). Hlavne že máme poslancov NR SR - lesníkov od ktorých sme očakávali trochu aktivity, čo odsedia v parlamente tichúčko celé obdobie a ešte si trúfnu kandidovať aj vo voľbách do VÚC. Okrem iného aj tu včetne médii sa nesprávne uvádza, že ideme voliť župánov, legislatíva správne uvádza predsedov samosprávnych krajov, teda predsedov vyšších územných celkov a nie županov. Dokonca som počul, že ideme voliť krajských predsedov, čo je nezmysel do neba volajúci. Ale nečuduj me sa už som naznačil - v DEBILSKU je to možné.