sniper100
rado100, 6.1.2015 o 17:21 Podľa mojich skúseností to ihneď po ulovení neodhadneš. Aj veľký lišiak ktorí má hlavu ako vlčiak nemusí mať zlatú medailu. Veľkú úlohu tu zohráva veľkosť svalov lebky. Stalo sa mi viac krát že pri inak veľkom lišiakovi bola bodová hodnota iba na striebro. A naopak aj menší lišiak môže byť zlatý. Každopádne každá ulovená líška si zaslúži aby sme jej vzdali úctu úpravou trofeje, preparovaním lebky, vypracovaním kožušiny u lišiaka aj penisovej kostičky a to bez ohľadu na to či medailu dosiahne, alebo nie.
korky, 4.3.2010 o 19:05 CHlapi ak strelim prašivu lišku vyberiem z rupsaku silonove vrese zabalim beriem do dediny a v nasledujuci den odnesiem na veterinu kde mi zanu zaplatia 400 sk ak nie dam spalit v kotolni na tuhe palivo ale zatial vždy zaplatia . ◄ reagovať
orol, 4.3.2010 o 15:37 Zo 5x som spálil. Oheň máš a dreva je habadej. Musíš urobiť veľký, resp. väčší oheň. Naposledy čo si pamätám, som ako hrubšie drevo použil staré, rozbité a už nepotrebné ostrby - na nich som líšku spálil. Na zakladanie, resp. zväčšenie ohňa miesto benzínu používaš smolu zo stromov... :-) ◄ reagovať
sniper100, 4.3.2010 o 15:27 No a povedz mi ako to na mieste spáliš,??? Nič v zlom, reálne ma to zaujíma. To máš so sebou fľašu s benzínom či ako??? ◄ reagovať
orol, 4.3.2010 o 14:26 Poľovník väčšinou:-) nemá sebou náradie, aby prašivú líšku zakopal a potom je koľkokrát problematické na druhý, tretí, alebo štvrtý deň ísť líšku zakopať. Naviac iná zver môže byť už zákožkou svrabovou nakazená. Ja na mieste som spálil – keď to bolo ďaľeko a mal som istotu hneď, že ostatná zver sa nenakazí. Buď HLBOKO zakopať, alebo spáliť a zakopať, alebo riadne spáliť, nie hodiť do kríkov, ako správne poznamenáva solim a 100 ◄ reagovať