huntingland.sk termovizia pixfra
dnes je nedeľa,  16. november 2025,  meniny má Agnesa,  spln: 5. december 2025,  dnes východ slnka: 07:00,  dnes západ slnka: 16:02
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Lov, vnadenie a vábenie líšok - nie norovanie - diskusia

autor: off sniper100
pridané: 9.2.2010 13:17
Viem, že podobných tém tu zopár bolo no boli akosi opomenuté, preto by som chcel túto tému zosumarizovať. Takže žiadam o tipy, nápady, finty, návody a skúsenosti z praxe. Zaujíma ma všetko, nakoľko ma lov líšok naozaj chytil a chcem sa neustále zlepšovať. Takže kde a akým spôsobom lovíte, aké používate vábenie a nástroje na vábenie, akú zbraň a optiku, maskovanie, oblečenie, ako sa dá urobiť vnadisko a ako na ňom loviť. Ako na to reagujú líšky, aké je charakteristické správanie líšok a pod. Zaujíma ma proste každá zaujímavá skúsenoť či nápad využiteľný pri love líšky, čoho sa naopak vyvarovať a pod. Zaujíma ma však klasický lov na postrižke, alebo posliedke, nie kopanie či norovanie. Ďakujem a lovu zdar.
počet zobrazení: 111 010
počet hlasov: 8
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off rado100, 6.1.2015 o 17:21

Podľa mojich skúseností to ihneď po ulovení neodhadneš. Aj veľký lišiak ktorí má hlavu ako vlčiak nemusí mať zlatú medailu. Veľkú úlohu tu zohráva veľkosť svalov lebky. Stalo sa mi viac krát že pri inak veľkom lišiakovi bola bodová hodnota iba na striebro. A naopak aj menší lišiak môže byť zlatý. Každopádne každá ulovená líška si zaslúži aby sme jej vzdali úctu úpravou trofeje, preparovaním lebky, vypracovaním kožušiny u lišiaka aj penisovej kostičky a to bez ohľadu na to či medailu dosiahne, alebo nie.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 16

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 561-600 z 609 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off korky, 4.3.2010 o 19:05

CHlapi ak strelim prašivu lišku vyberiem z rupsaku silonove vrese zabalim beriem do dediny a v nasledujuci den odnesiem na veterinu kde mi zanu zaplatia 400 sk ak nie dam spalit v kotolni na tuhe palivo ale zatial vždy zaplatia . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off posed33, 4.3.2010 o 17:23

OROL ty si bol skaut ? : )))))))))) ◄ reagovať

off orol, 4.3.2010 o 15:37

Zo 5x som spálil. Oheň máš a dreva je habadej. Musíš urobiť veľký, resp. väčší oheň. Naposledy čo si pamätám, som ako hrubšie drevo použil staré, rozbité a už nepotrebné ostrby - na nich som líšku spálil. Na zakladanie, resp. zväčšenie ohňa miesto benzínu používaš smolu zo stromov... :-) ◄ reagovať

off sniper100, 4.3.2010 o 15:27

No a povedz mi ako to na mieste spáliš,??? Nič v zlom, reálne ma to zaujíma. To máš so sebou fľašu s benzínom či ako??? ◄ reagovať

off orol, 4.3.2010 o 14:26

Poľovník väčšinou:-) nemá sebou náradie, aby prašivú líšku zakopal a potom je koľkokrát problematické na druhý, tretí, alebo štvrtý deň ísť líšku zakopať. Naviac iná zver môže byť už zákožkou svrabovou nakazená. Ja na mieste som spálil – keď to bolo ďaľeko a mal som istotu hneď, že ostatná zver sa nenakazí. Buď HLBOKO zakopať, alebo spáliť a zakopať, alebo riadne spáliť, nie hodiť do kríkov, ako správne poznamenáva solim a 100 ◄ reagovať