dnes je pondelok,  21. máj 2012,  meniny má Zina,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:02,  dnes západ slnka: 20:23

Mozem chodit na posed??? - diskusia

autor: dodesbb1
pridané: 21.5.2011 17:54

Pozdravujem Vas ,

Chcem s opytat aky mate nazor na to ked na posede stretnete obycajneho cloveka nie polovnika, cloveka ktroreho bavi chodit na posedy a pozorovat zver. ??

počet zobrazení: 1 848
počet hlasov: 0

komentáre

Hronec, 8.9.2011 o 16:50

Ondrik ma pravdu,všetko je o ludoch.Ja som vlani cez ruju bol na posede,prišlo auto a zbadal som ho až ked zastalo pod posedom.Tak som zišiel dole a čakal som že bude riadny krik ale nič sa nedialo.Asi preto že ma poznal horár,bol od nás doviezol hosta na polovačku.Ten tam potom sedel,ale prišla taka burka až sa triasla aj Králova Hola takže nič nestrelil.

bugi01, 8.9.2011 o 15:35

Podla toho na koho natrafis, podla man by bolo najlepsie dohodnut sa s prislusnym PZ-kom aby nenastali problemy.

Ondrik, 26.5.2011 o 12:06

Všetko je to o luďoch

lesnik76, 26.5.2011 o 12:02

Posed je poľovnícke zariadenie,ktoré postaví napr. určité poľovnícke združenie,po dohode z vlastníkom pozemkov(napr.)...je vlastníctvom PZ,ktoré patri jemu..nikomu inému!!!..(to maš akokeby do tvojho auta čo máš na dvore nasadol hocikto)..ale unás s tým problem nemáme,ked tam sedí človek čo pozoruje prírodu,kludne prečo nie..ak príde poľovnik tak buď oddíde alebo sedia spolu.ˇMožu pozorovať obidvaja,a ked má povolenku a chystá sa streliť to čo má,tak može tam sedieť aj Spišiak pri nemu:))..niekto z tym problém ale može mať:))

Edu, 25.5.2011 o 22:19

Najmä pri sedení na posede na obed by nemusel nastať problém :-D

lubenko, 25.5.2011 o 21:35

cha,cha,cha,cha

pandur1, 25.5.2011 o 21:22

ja s tým tiež osobne problém nemám, keď sa správa slušne, ale potom tam musí so mnou vydržať až kým ja nezídem.

lubenko, 25.5.2011 o 21:19

sediet možeš,nik ti v to nemože zabranit,len ta tam nesmia chytit taky čo si myslia že im v hore všetko patri,u nas v tom problem nevidim pokial sa na posede chovaš slušne

lesny muz, 25.5.2011 o 21:09

Tak zhrnieto niekdo do jednej vety? Môžem sedieť na posede? Alebo nie.

Rempo, 25.5.2011 o 7:53

Admin: nič v zlom, ale keby bolo vyhľadávanie trošku na lepšom mieste, možno by sa to nestávalo tak často, ale len teoreticky....)))

Edu, 23.5.2011 o 22:36

:-DDD 24 tém :-DDD pekne :-DDD stavím sa že do mesiaca bude téma 25 :-DDD

admin, 22.5.2011 o 17:23

Stačilo by do vyhľadávača vľavo zadať text posed a našlo mi 24 tém.

lubenko, 22.5.2011 o 17:15

Jaro to je zbytočne ,ked sa niekomu nechce hladat budu zakladat zbytočne temy stale

Hugo, 22.5.2011 o 17:15

No je tu potom ešte jedna možnosť: chodiť tam len tak a pri návšteve poľovníka sa tváriť prekvapene :-)))

orol, 22.5.2011 o 11:16

odkaz- odkaz

dodesbb1, 22.5.2011 o 10:58

Niektorych zvas by som teda chcel stretnut na posede :)) jasne chapem Vas polovnikov ze mate nervy ,lebo ste sa stretli s vandalmi...a chcete si svoj posed,krmelec,podstriezku chranit lebo ste si to krvopotne sami spravili..taktiez viem ze ak by niektory polovnik siel na polovacku s hostom a ja by som tam sedel mali by to mozno trosku pokazene.. aj ked aj aj som tam siel a siel som potichu aby som zver nevyplasil a tak som sa aj na posede spraval byt co najnenapadnejsi...ale NECHAPEM TYCH POLOVNIKOV A ZACNU PO MNE VRIESKAT A URAZAT MA....to svedci o ich inteligencii.. uz poznam par polovnikov tam kde chodim najcastesie do revira..dokonca raz som som sa aj zucastnil mini-brigade (oprava posedu,cistenie a obrezavania stromov pre lepsi vyhlad..)uz o mne vedia a velmi rad im pojdem pomoct ked mi daju vediet.. . Tak teda Vam vsetkym vela peknych zazitkov v nasich reviroch a LOVU ZDAR :))

duso2, 22.5.2011 o 10:50

1.Riziko nesiem.clovek ma aj techniku s ktorou sa moze citit istejsie,ale nepochopim ako je mozne strielat v noci?Je to fakt v sulade s polovnickym kodexom,alebo je to vzdy na 100% pytliak,hoci aj clen z vlastnych radov?Je mozne polovat v noci,povedzme za splnu.Pocul som na to milion nazorov. 2.Potom co ked ide vylucne o sukromny revir,ked les,poda patri nejakym zbohatlikom?Tam uz podla mna vstup verejnosti nie je jednoduchy. 3.Som v nejakom cudzom regione,ako mam najst hospodara,existuje nejaka databaza revirov?Viem ze nieco ma narodne lesnicke centrum vo zvolene,ale adresy zodpovednych tam nie su. Zaverom ked sa vzijem do roli hospodara apod,tak vedmost ze sa im v reviri nachadza nejaky fotograf na posede,je pre nich dalsia komplikacia,starost,cize nemyslim si,ze tento suhlas bude vzdy bezproblemovy a bez frflania hospodara.

Hugo, 22.5.2011 o 10:34

Jasné, že v lese je možné zdržiavať sa aj v noci, prečo nie? Akurát je to na vlastné riziko. Nevidím však žiadny problém v tom, že ak sa vraciam v noci, oblečiem si pre istotu reflexnú vestu, alebo vezmem minimálne čelovku. Ja sám to tak bežne robím. Podľa mňa asi najrozumnejšie bude stretnúť sa s poľovníkmi alebo hospodárom a dohodnúť sa, minimálne preto, aby o tebe vedeli.

duso2, 22.5.2011 o 9:41

Moja skusenost u znamych v reviroch je,ze polovnici nemaju radi cudzinu na ich posedoch.Velakrat nechavaju bordel,nicia sedacky,okna apod.Posedy sa krvopotne stavaju na brigadach,tak ich clovek musi pochopit,ze su na to citlivi. Dalsia mozno podobna otazka je,aky je Vas nazor,ked cloveka bavi fotografovanie a chodi za zverou do lesa.Zacne tam stanovat,rozlozi techniku apod.Pocul som velakrat pribehy,ze bol vyhnany,dokonca bol miestnym hospodarom obvineny s pripravy na pytliacenie a velakrat sa dostal do konfrontacie,s tym ze tam nema co robit,je to polovny revir blabla...chapem ak ide o sukromne vlastnictvo (luky,lesy) miestnych clenov PZ,ktori vlozili svoje parcely do zdruzenia apod. Ale ak maju revir len prenajaty od urbara,statu Lesy SR apod tak nemaju najmensie pravo (len vykon polovneho prava) slusneho cloveka odtial vyhanat.Chapem riziko postrelenia pri polovkach apod.Vtedy by som sa v ramci vlastnej bezpecnosti pratal.Ale nechapem,ako mozem riskovat postrelenie na posede v noci?Vsak polovnicky kodex jasne zakazuje strielat na zver hodinu po zapade slnka,pokial je clovek riadny polovnik a nie pytliak.Zazil som uz ale vystrely aj o druhej nadranom pri mojich pozorovackach,to bol ale zrejma pytliak.Mal by teda aj ten fotograf zajst po spravnosti za hospodarom a zapisat sa do knihy,aby sa o nom vedelo?Je mozne sa zdrziavat v hore aj v noci ako turista-fotograf?

conty, 22.5.2011 o 2:19

je to o cloveku. dnes pozoruje, zajtra foti, pozajtra su tam traja a potom to aj tak chodi. pokial nie je clenom PZ alebo PS tak podla mna tam nema co robit.

dlhydavy, 22.5.2011 o 1:08

Ja si myslim že treba sa stretnut s nejakym polovnikom z blizkeho okolia a dat mu najavo že mam zaujem pozorovat zver ale ist na posed na ktorom som ani nemakol to by ma nebavilo Mne pomahali napr. pri zakrmovani nepolovnici a rad som jich pozval na posed

Edu, 21.5.2011 o 23:36

Posed nie je verejné zariadenie ani štátne zariadenie .

Edu, 21.5.2011 o 23:34

ak si PZ alebo člen vybuduje posed ,chatu prípadne iné zariadenie je to ich vlastníctvo . Nie je normálne aby toto vlastníctvo používala osoba len preto lebo chce . Ak však stretnem v našom PZ kohokoľvek sedieť na posede pozorovať zver fotit ju filmovať atď . Pozravím ho a poprajem veľa zdaru. Všetko je to o prístupe človeka k človeku.

sovo51, 21.5.2011 o 23:33

ked bude sedet na zemi jedine čo sa može stat ked nahodou host bude strielat ale nie len host každy polovnik že ho može trafit.. lebo ked chcem pozorovat zver tak nechodim s reflexnou vestou po hore ale som zamaskovany.. na posede je to bezpečnejšie.. radšej jednu vychadzku mat pokazenu ako niekomu pokazit cely život prinajhoršom mu ho ukončit!

petere, 21.5.2011 o 22:59

zo zeme tu zver poplasi tak isto ako z posedu. a ked tam pride polovnicky host so sprievodcom a ten clovek nebude sediet na posede ale na zemi, tak jedine co mozu robit, je vyhanat mole z kabata. kazdy aj polovnici by si mali uvedomit, ze nasa priroda patri vsetkym, nie len polovnikom. je mi jasne, ze polovnici nie su nadseni, ked vidia ludi v lese a obzvlast, ked idu polovat. ale tak ako si an nasu prirodu robia narok polovnici, tak isto si ho robime i my, nepolovnici. a aby sa niekto nechytil, tak je jasne, ze su urcite situacie a lokality, kedy je pohyb ludi v lese znacne obmedzeny. to je v poriadku a to podla mna treba respektovat. vzdy je to len o ludoch, ti rozumni sa vzdy dohodnu, no a ti menej rozumni, tak to je skoda slov.

peter764, 21.5.2011 o 22:27

ale nie je to v poriadku vtedy, keď tam sedí cez jeleniu ruju, príde tam ráno poľovnícky sprievodca s hosťom, ktorý má zaplatenú poľovačku na jeleňa a treba nevítaného návštevníka odtiaľ hnať, samozrejme, že v okolí posedu sa všetko vyruší a poľovnícky hosť má jednu vychádzku vďaka takémuto "pozorovateľovi" zmarenú. Zver môže pozorovať aj zo zeme, to mu nikto nemôže zakázať.

PetoEvka, 21.5.2011 o 21:24

Myslim ze to je v poriadku,pokial ho nenici a je tam koli pozorovaniu.