Mne je jedno ked budu povolene 2 pridam 2 ked jedna za týžden tak jednu . Ked budem mať novu pridám novu ked nebudem mať pridám starú :)
batuska, s týmto návrhom musím jednoznačne súhlasiť. pri tom množstve pridaných fotiek sa jednoducho nedá pozrieť všetky zaujímavé fotky, čo je škoda. osobne si myslím, že by v pohode stačila aj jedna fotka za dva dni a nikto by kvôli tomu neutrpel. pravdou však je, že už obmedzenie na 2 fotky denne niektorí užívatelia pociťovali ako osobnú krivdu a neskutočné obmedzenie osobnej slobody :-(
batuska - plne súhlasím s Tebou, denne je tu množstvo nových fotiek a ak človek je v práci a má aj iné koničky, tak množstvo pekných fotiek naozaj vôbec neuvidí. Aj ja som toho názoru, že nemali by sa pridávať späť už raz a vymazané fotky, len také srdcovky. Veď ak by tu chcel EDU pridať všetky staré fotky a veľmi kvalitné, tak nič nové, by už nepridal. Čo bolo, to bolo... Skôr, by som apeloval na vlastnú autocenzúru, ak nikto si na moju fotku 2 mesiace nekliknul. tak zbytočne zaberá miesto.batuska - plne súhlasím s Tebou, denne je tu množstvo nových fotiek a ak človek je v práci a má aj iné koničky, tak množstvo pekných fotiek naozaj vôbec neuvidí. Aj ja som toho názoru, že nemali by sa pridávať späť už raz a vymazané fotky, len také srdcovky. Veď ak by tu chcel EDU pridať všetky staré fotky a veľmi kvalitné, tak nič nové, by už nepridal. Čo bolo, to bolo... Skôr, by som apeloval na vlastnú autocenzúru, ak nikto si na moju fotku 2 mesiace nekliknul. tak zbytočne zaberá miesto.
Edu, dobry napad...pri tak malej fotke ako 760px moze byt i vyssia komprimacia, na kvalite fotky to nic neurobi...
Za posledné obdobie prišlo veľa kvalitných fotografov ktorí nepochybne prispievajú ku kvalita stránky . Som na 100% presvečený ,že najviacej starostí urobilo vymazanie fotiek práve adminovi ,ktorý podľa mňa pracuej veľmi pružne a kvalitne v porovnaní z desiatkami iných servrov. Fotky sa postupne nahrajú kto chce nové kto chce zasa stare .Podľa uváženia. Ja som navrhol pridávať max. 250kilove a 760pix fotografie . Nesaondievalo by to server zrýchlilo by sa 20 násobne prezeranie fotografie a kapacita servra . Tiež by som prijal keby si mohol fotku pozriet i nezaregistrovaný člen na lovu zdar a to po preposlaní linku . Takto upravených 35000 fotiek sa dá vyzálohovať na jeden 750 gigový HDD
Ak sa budú pridávať 4,5 megove fotky nielen že ich server pri zmenšení poškodí na kvalite ale zytočne tu zaberajú miesto .
na prechodne obdobie pokial sa situacia stabilizuje napr: dvoch mesiacov navrhujem upravit pravidla tak, ze je mozne denne ulozit iba jedno foto......
preco?
v sucastnosti je tu ulozenych denne vela fotografii a ak clovek pridem na stranky napr. raz za tyzden a chcem si ich pozriet a pripadne ohodnotit nie som proste schopny to zvladnut...vela penych fotografii ani nepostrehnem, ze su tu....
a mozno by to i viac prispelo k tomu, ze vyber by bol preciznejsi......a mozno by sa zasa o kusok posunula kvalita ku kvantite :-)
paliano - nie ja nerobím žiadne zálohy fotografií, pretože spočítaj si 35 000 fotografií je celkom slušný počet. Zálohu mám však zaplatenú v programe od poskytovateľov servera, u ktorých sa vlastne celý problem stal a ktorý za to všetko môžu. Nielen že mali zle zabezpečený server, ale i zálohy. Takže ma napadá či vôbec tie zálohy i skutočne robia, pretože ja mať takú firmu, tak zálohy mám na diskoch niekde mimo prístupu na internet. Čiže mám zaplatené niečo, čo nie je použiteľné. Povedali mi, že im nejaký robot-vírus napadol server a vymazal všetký súbory, ktoré mali práva 777 (ak ti to niečo hovorí), a také práva majú samozrejme fotky, keďže sú plne spravovateľné od vás. Že súbory sú zavírené a poškodené natoľko, že sa nedajú obnoviť. A že i zálohy sú zavírené. Ale, že vedia mi dať naspäť tie zavírené súbory na vlastnú žiadosť. (čo by bola samozrejme blbosť, lebo v najbližšej dobe by nám to mohlo poškodiť i chod stránky). Do takého rizika som nemohol ísť. Ide o firmu datacentre.sk, čiže ak si plánujete robiť web stránku, určite si to nedávajte k nim. Ja tiež počkám, kým ešte plynie zaplatené obdobie a tiež zmením poskytovateľa servera pre lovuzdar. Bohužiaľ to nie je prvý problém, ktorý sme s nimi mali. A myslím, že už nič vážnejšie ako prísť o 35 000 fotografií sa nemôže stať. Web stránku mám zálohovanú i ja u seba. No fotografie som nemal.
ja sa chcem opytat admina (adminov) tejto stranky:
to nerobite ziadne zalohy ?????
Dakujem za odpoved!
Plne súhlasím martintrom, Zuzkou a ďalšími. Nie je to stránka fotografií ale o poľovníctve a prírode. Pridávať späť tie svoje naj beriem, ale všetky asi je zbytočné. Aspoň ja tu pridám svoje srdcovky a potom už iba nové. Veď aj v minulosti a nie len ja ale aj mnohí ibí napr. Palol, Lapka, 11111... sami od seba vymázavali svoje foto. Ak mám foto a videlo ho cca. 100 návštevníkov a za posledné 2 mesiace nik, tak už tam je zbytočne. No Tí z najlepších môžu smelo tu dávať svoje fotky, lebo ako sú zábery Eda, Lapky, Mií, a ďalších, ktorí figuruju ako najlepší, tak Tí iba obohatia túto stránku, lebo niektorých stratených fotiek je naozaj škoda. Ja som si robol v PC históriu a tak mám veľa fotiek vo Worde cez PrySc
Neviem aky je vas názor, ale podla mňa sa to po problémoch a následnom vymazaní fotografií úplne zvrhlo. Každý nahráva fotky bezhlavo. Spomínam na dni keď bolo nahratých napr. v sekcii úlovky 10 - 15 fotografií, každú som si pozrel, ohodnotil ... ale teraz 50 za deň? Je cielom vrátiť všetky fotky späť? Šak trošku rozmýšľajte !!!! .... kvalita, dokumentačná hodnota, .....
no, ja uz som sa raz myslim s Eduom o tomto bavila. Toto nie je profi foto stranka, ale stranka pre tych, co maju radi polovnictvo a vsetko s tym spojene... ja si rada pridam aj fotku, ktora zachyti nejaky super moment napr. zo skusok, aj ked kvalita nie je taka mega perfektna...pre mna ma taky moment velky vyznam a na neho sa neda cakat niekde schovany v krikoch...a nie vzdy si moze dovolit ten kto foti tu najlepsiu polohu z pohladu svetla a pod....a jasne, ze aj o fotakoch to je. A preco iba nove foto? kazda doba, kazdy okamih, mozno kazdy zaber ma pre kazdeho z nas iny vyznam...potom sa mozno treba zamysliet nad tym, preco je tu vlastne fotogaleria pre uzivatelov tejto stranky....
pekny dnik
danka
Plne súhlasím so Zuzkou, že pridávať všetkých fotiek je nezmyselné. Veď aj ona ak to fungovala, tak z času na čas sťahovala niektoré fotky. Ak pridávať, tak tie najkvalitnejšie, taký TOP vlastny výber.
A páči sa mi myšlienka Lanstiaka, iba nové ale pokial som si prezrela nové fotky, tak takto to nefunguje...
Ja som za pridávanie len nových fotiek, tie staré si nechajme v archívoch a PC-súboroch. Pridávajme len fotky z roku 2009, januárové úlovky, februárové zhody atď,atď......, je to len na nás ,ale ako vidím už asi z toho nič nebude. Tak sa majme krásne a podporujme admina v jeho ďalšej činnosti s LOVU ZDAR.
hm, obviniť admina z úmyselného vymazania fotiek je trocha silná káva. problém s vymazaním fotiek sa týkal aj iných stránok nielen tejto "našej"... tak mi tá myšlienka príde trocha nefér :-( ďalšia vec je, že ten bordel vo fotkách tu bol, pretože niektorí jednoducho neviedia čítať, alebo rozmýšľať alebo neviem čo.
mňa osobne to vymazanie samozrejme tiež trocha mrzí, ale svet sa kvôli tomuto určite nezrúti ani na lovuzdar nezanevriem. inak pridávať všetky fotky odznova sa mi zdá trocha uletené. ale nech si každý spraví ako uzná za vhodné ;-)
bodo1948 nemáš pravdu, že mám v tom prsty, alebo, že to bol dokonca môj zámer. A mrzí ma, že ťa niečo také i napadlo.
Mám u tej firmy niekoľko webov a fotky boli vymazané na všetkých! Dnes celý deň nerobím nič iné, len sa snažím spojazdniť všetky weby, aby aspoň nevypisovali chyby na stránke kvôli vymazaným fotografiám. Už teraz som mal na lovuzdar.sk málo času, a myslíš že by som si robil robotu navyše? Mal som v pláne stránku vylepšovať a nie teraz látať diery = chyby na stránke, že ktorá časť kvôli vymazaným fotkám nefunguje a kde to píše chyby. Myslíš, že by som šiel zámerne do rizika, že teraz kvôli tomu stratím návštevníkov stránky? Je možné, že to veľa ľudí zoberie tak ako ty, a možno i len preto, že sa im nechce pridávať odznova fotky. No bohužiaľ musím tomu čeliť. Nemôžem za to čo sa stalo.
Od 1.4. nastupujem v novej práci a s časti i kvôli lovuzdar. Lebo popri súčasnej práci som na lovuzdar mal posledný rok veľmi málo času. Tak i keby som teraz stratil vás všetkých, som odhodlaný začať od začiatku, zrealizujem všetky námety na zlepšenie stránky, a keby tu malo chodiť denne čo i len 100 ľudí, tak budem rád a robiť všetko pre to aby sa tu i tých niekoľko ľudí, čo tu bude chodiť naďalej cítilo dobre a aby sa sem s radosťou vracali.
Mrzí ma čo sa stalo, ale plakať mi nepomôže.
Nejvíc je mi líto EDUA,přes 500 dobrých fotek.A doufám,že BODO 1948 nemá pravdu!!!!
Začíname odznovu,len žiaľ zase niektorý nevedia čítať pravidla pre pridávanie fotiek.
Navrhujem dočasne pridávať aspoň 5 fotiek !!!Dúfam že to nebude ako píše bodo1948 :-(
To je hodne špatné,a tak sa mi zdá,že to chceli len očistiť,lebo už toho bolo veľa,a tak to bude každé dva roky,uvidíte.....taká je bežná prax.
Nepovedal som,že za to može admin.Je to problém celého sveta počitačov.Admina to určite trápi najviac z nás.
moj nazor je v navstevnej knihe...aky rozvod? admin zato nemoze,...keby v zivote nebolo horsieho problemu ako opatovne pridanie fotiek...juuj ako by nam bolo dobre ;-)
Taky mě to mrzí a ještě chvíli mrzet bude!!!!! Velká škoda už tu bylo 35000 fotek což je dost. A některé byli fakt dobré. Snad se jich tu opět objeví tolik. Budu dávat odznova,nedá se nic dělat.Buďme rádi že se to opět spustilo. Admin děkuji.
To je ako rozvod v manželstve.Teraz choď hneď do nového vzťahu ako že, nič sa nestalo.Som dosť sklamaný.Zatiaľ zostávam.