dnes je utorok,  22. máj 2012,  meniny má Júlia/Juliana,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:01,  dnes západ slnka: 20:25

jazvec - diskusia

autor: luciferPB
pridané: 28.7.2008 20:24
páni potrebuje radu_mam vyhliadnute jazvečie diery(no dosť ale 8)a chystam sa ich zachytit hmmmm--len ako--- filmoval alebo fotil niekto už jaz----kto ma stym skusenosť???? kedy vyliezaju je to noč živoč:::: na čo si dať pozor HMMMMMMMM:::::::diky moc________bude to pecka ak sa to podari
počet zobrazení: 881
počet hlasov: 0

gps obojok

komentáre

Edu, 28.3.2011 o 16:39

prešiel rok nedá mi sa opýtať koľko si tých jazvecov pri tej diere nafotil ???

m-a-j-l-o, 5.8.2009 o 18:37

mne vysli ajzvece von a bolo 19.00 a to je este aj dost dobre svetlo

Edu, 20.6.2009 o 11:49

pošli budem rad.

riso11, 20.6.2009 o 11:33

ak chces poslem ti foto na mail...

Edu, 20.6.2009 o 11:16

Nj super gratulujem

riso11, 20.6.2009 o 10:57

=D Edu sak to este ani cas som nemal hladat =D ale raz ked stretnem tak to tu dam inak kamarat stretol za bieleho dna celu rodinku tusim 3-clennu a ma i fotku ked chces pridam to tu no za bieleho dna asi to uz bolo poobede... ale nema to chybu mal i stastie kusok...

Edu, 20.6.2009 o 10:24

riso 11 tak ako si nafotil tých jazvecov mladých ???

Edu, 25.2.2009 o 12:44

riso 11 ďakujem veľmi ma to totiž zaujíma .:))

riso11, 25.2.2009 o 11:16

Edu dam ti vediet...=D

Edu, 24.2.2009 o 17:00

Osobne si myslím ,že žiadneho jazveca neuvidíš . Potom sa ozvi či som mal pravdu . :))))

riso11, 23.2.2009 o 17:27

Jasné, vďaka všetkým.

kejsy, 21.2.2009 o 12:36

ahoj.ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti tak pockaj kym budu mat jazvece mlade a tie vyliezaju aj cez den.radi sa vyhrievaju na slniecku a hraju sa takisto ako aj liscata.

cerebellum, 17.1.2009 o 15:26

Ak môžem poradiť, pri nore by som to neriskoval- stačí maličkosť a jazveca už neuvidíš. Lepšie je zistiť si, kadiaľ jazvece chodia- najlepšie po daždi odstopovať po lesných cestách. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že viacmenej dodržujú pravidelné trasy. V lete sú relatívne krotké, ako sa blíži jeseň zbystrejú. Aby som len nekecal, tu je dôkaz (je to natočené fotoaparátom Olympus C-760UZ, takže ospravedlnite kvalitu): odkaz

Edu, 17.1.2009 o 9:26

tak zasa spoznať jazvečiu noru nie je až také ťažké :))) vypadá ako bobová draha :)) vyšuchaný mastný tunel ide do nej :)) Lenže fotiť jazveca respektíve čakať na neho nie je jednoducha vec .Isto nepojde za svetla von .

riso11, 29.11.2008 o 18:09

okej diky jaro1

jaro1, 28.11.2008 o 22:29

Jazvec si spravidla poupratuje blízke okolie nory, líška nie. Spí nepravým zimným spánkom a pred jeho uložením sa nájdeš v okolí nory materiál, s ktorým si vystiela pelech ( kúsky suchej trávy, slamu, seno, lístie ). Mimo hlavnej nory má viac takzvaných vetracích otvorov , ktorými v prípade nebezpečenstva môže prípadne uniknúť. Ďaľšími pobytovými a dominantnými znakmi – či je jazvec v nore, resp. ju obýva sú chodníčky – prte, ktoré sú vychodené a jazvec rád dodržiava ich prechody. V neposlednom rade sú stopy a iné pobytové znaky, ktoré pozorné oči poľovníka a jeho šiesty zmysel objavia. Jazvečia nora taktiež spravidla „nesmrdí“ oproti nore líšky. Toho sa až tak ale netreba až tak pridŕžať, pretože sú známe prípady, keď noru obýva spoločne jazvec s líškou, alebo naopak a to aj v skupinách – spoločenstvách.. Jazvec trus zahrabáva, čiže ho nenájdeš. Je ešte viac detailov, ktoré si má poľovník všímať a ktoré vedú ku odpovediam, ale to sa naučíš praxou, resp. keď urobíš skúšky z poľovníctva. Tam sa prípadne aj naučíš, kde treba hľadať nory, aby si bol trošku viac v obraze. Ináč hodne kníh o tom pojednáva a tak nejdem písať knihu.

riso11, 28.11.2008 o 16:59

Ľudia! Mám len jednu otázku. Ako spoznám, že nora na ktorú som natrafil je jazvečia. Lebo ja veľmi nory nerozoznávam. A kde by som mohol nájsť takéto nory, lepšie povedané kde sa najčastejšie nachádzajú vchody do takýchto nôr. Vopred vďaka

jaro1, 28.11.2008 o 15:20

Ondrík, neviem či by skôr nezareagoval na tekuté hrušky, alebo jablká...... by si nemusel ani strieľať.

casster444, 2.11.2008 o 18:03

ked sme boli s dedom na postriezke na diviaky,tak nedaleko posedu mali jazvece noru,a suchotali toam,my sme si mysleli ze su to mysi,no ked v tom vybehol s pod nas obrovsky jazvec,inak tam u nas na juhu´je jazvecov plno,,,,,ked neuvidime tak aspon najdeme stopy a nori po nich..

Ondrik, 7.10.2008 o 8:47

a co tak mu priniest nejake tie hrusky, jablcka..mazno ho to vytiahne skor von...

findula, 30.7.2008 o 10:36

Nevím jak u vás,ale pokud mají trochu klidu jsou po čtvrt na devět v tuto dobu už z nory venku.Koukám na ně obden.

Cilan, 29.7.2008 o 23:17

ziadna vabnicka, jednoducho nic, ao vravim sadni si rano a len trpezlivost, vacsinou budes pocut uz za uplnej tmy ze ide spat, ale sem tam nie a vtedy treba pockat aj dve tri hodiny po rozvidneni a samozrejme pozor na vietor

luciferPB, 29.7.2008 o 19:24

no ved zase pre nejaky cierny chumac sa mi tam neoplati ani ist___s baterku svietit to isto nie to musi byt prirodzeny zaber___cez night shot som uz tocil ruč jelena -- zaber bol jasny lenze us to seka bolo to na p__ mnnoooo najlepsie by bolo ist rano_len ci vyde__-neda sa ho nejak inak dostat von hmm...nejaka vabnicka nic???

Cilan, 29.7.2008 o 13:18

no podla mna mas lepsie tam prist tak pol hdku pred rozvidnenim a cakat ze budes mat stastie a niekde sa zabavi, vecer dost pochybujem ze ti vyjde za takej viditelnosti aby si ho este odfotil, natocil

damo, 29.7.2008 o 12:23

ja som točil zo zemel 8 krokov od nory, viditeľnosť bola už slabšia, ale pri použití funkcie night shot, boli zábery celkom dobré - teda jasné.

juraj22, 29.7.2008 o 9:31

vylieza ale budes potrebovat lampu aby si ho natocil ked nanho budes svietit tak vacsinou neutecie.najlepsie keby si viliezol na strom a odtial ich fotil alebo tocil,teda ked tam strom je.presne ako povedal damo nechod dalko od dier,najdi si take miesto kde budes vidiet na vsetky vchody nor a dobre ich sleduj jazvec ked vychadza von tak vystrci hlavu a chvilu cucha a sleduje.ked sa zlakne alebo sa mu nieco nezda tak zalezie dnu ale pochvili zase vylieza,moze pouzit aj iny vychod.vela stastia

damo, 29.7.2008 o 7:39

V tomto čase by mali vychodiť už neskôr, po 21. hod. Netreba sedieť ďaleko od nory stačí do 15 m niekedy i bližšie, treba sa primaskovať, a predovšetkým ctiť si vietor.