dnes je utorok,  2. september 2014,  meniny má Linda,  spln: 9. september 2014,  dnes východ slnka: 06:09,  dnes západ slnka: 19:22
Predajňa poľovníckych potrieb Németh

klobasy - diskusia

autor: off ElNino91
pridané: 23.7.2008 21:00
nema niekto dobry recept na klobasy z diviny?dakujem.
počet zobrazení: 5 002
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia
 

komentáre

zoradiť
off jaro1, 20.11.2008 o 21:31

Zajtra, 21.11.08. majú byť uverejnené v denníku PRAVDA recepty - zakáľačkové špeciality + výroba klobás. Odporúčam do pozornosti.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jaro1, 7.10.2008 o 21:28

Pomer mäsa 1 ku 1,5 ( kilo diviny - poldruhakila bôčika). Divinu DOBRE ODBLANÍM a zomeliem na najmenšej, bôčik na strednej, alebo najväčšej šajbe. Koreniny a dochutenie je samozrejme DOLEŽITÉ. Dávam aj červené víno ( do dvoch deci), ak nie, dávam kvalitný koňak ( okolo deci). Trochu cukru ( rozmiešaný vo víne, alebo koňaku - nie brandy dávam do údenín VŽDY! Čiže kvalitné a vhodné mäso, jeho správny pomer, KVALITNÉ A ČERSTVO ZOMLETÉ KORENINY, dostatočné premiešania a ODSTÁTIE, dobré naplnenie do čriev, zavesenie klobások v chlade, prípadne prievane a odstátie ( aj medzi jednotlivým údením ) a KVALITNÉ ÚDENIE ( slabomodrým neštipľavým voňavým dymom). Samozrejme treba poznať, čo je teplé a studené údenie, mať najlepšie kvalitnú údiareň, určite bukové piliny, resp. olúpané drevo, ovocné, prípadne na koniec borievku a jednoducho sa S TÝM POHRAŤ! Naozaj sa netreba náhliť! ( koreniny ja dávam podľa seba, teda sa o nich nezmieňujem). Ale určite dávam aj voňavú rozdrvenú rascu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off peterkacur, 28.7.2008 o 18:09

60% bravčové(bôčik), 40% divina(jelenina)diviače neodprúčam, nechcem prekonať schopnosti nerozozonať trichinelu !!!!, akú chceš či mastnú či pôsnejšu pridávame bôčiku či odrezkov zo stehna(záleží kombinovať akú chceš), potom veľa papriky, cesnaku, korenia, veľa, veľa miešať(naozaj veľa miešať), potom chutnať, až pokiaľ ti chutí v surovom stave, musíš poznať sám podľa seba, vhodné bravčové črevo a môžme klobásku tlačiť, pri údení nechať pripiecť jemnulinko a potom nechať na miernom dyme údiť dosť dlho, treba sa tomu počas dňa venovať a ochutnávať, túto prácu mám najradšej, ináč kôli chuti niekto údi na ovocnom dreve a nakoniec nechať zavesiť na MIESTO KAM NIKTO,NAOZAJ NIKTO NEPRÍDE, INÁK BUDEŠ MAŤ PO KLOBÁSKE VEĽMI RÝCHLO, B O N A P E T I T :)))))))) apropo v tomto období je to nevhodné treba počkať pokiaľ sa ochladia aspoň rána ...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Cilan, 28.7.2008 o 17:44

presne to iste ako normalne klobasy akorat das divinu s mastnou bravcovinou

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off peterkacur, 27.7.2008 o 22:50

mam, ale idem spať ozvem sa neskor.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0