dnes je utorok,  22. máj 2012,  meniny má Júlia/Juliana,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:01,  dnes západ slnka: 20:25

strata zraku u jazvecika - diskusia

autor: bzincan1
pridané: 17.11.2011 9:45

mam javecika hrubosrsteho v 4roku. Doposial mal vynikajuci zrak teraz sme zistili ze je skoro slepy neutrpel ziadny uraz a neprekonal ani ziadnu inu chorobu zverolekar urcil ze sa jedna o dedicnu chorobu ale je mozne aby sa to prejavilo az teraz 4roku. velmi rad bi som bol ak ma niekto daky kontakt na nejakeho odbor.zverol.Stretol sa uz niekto s tymto problemom. 

počet zobrazení: 375
počet hlasov: 0

komentáre

bzincan1, 20.11.2011 o 15:13

Otec je DAR Likry a matka DINA Arakep V piatok mu bol diagnostikovany glavkom sosoviek tzv.zbrusovanie.Ale v utorok som objednany do Trnavy dr.Fagovi tak budem vidiet.Vraj to je dobry odbornik.

pavian, 20.11.2011 o 12:10

V SKCHJ bolo o tom v minulosti dosť dusno, v ČR bolo podmienkou pre chovnosť psa (možno ešte aj je) vyšetrenie na PRA a kataraktu... Po akých rodičoch máš psa?

Natal, 19.11.2011 o 8:24

Áno, choroby súvisiace so zrakom sa zvyčajne prejavujú vo vyššom veku. Sú na očiach nejaké viditeľné zmeny? Aké dedičné ochorenie diagnostikoval veterinár? Máte psíka s rodokmeňom? Ak áno, a ochorenie je dedičné muselo sa vyskytnúť u jeho predkov. Prosím napíšte mi čo najviac, oslovím doktorov na univerzite veterinárskeho lekárstva v Košiciach.

goret, 17.11.2011 o 11:35

Ak ide o dedičnú formu katarakty = šedý zákal, tak tá sa môže prejaviť aj v neskoršom veku. Našim sukám oči vyšetruje dr.Faga z trnavskej kliniky.