Práve som sa vrátil z lesa (respektíve z poľa) a chcel by som sa s vami podeliť o zážitok s jedným "PÁNOM POĽOVNÍKOM". Odohralo sa to v PZ, ktorého názov neviem ale rozprestiera sa na poliach medzi dedinami Ďanová, Folkušová, Necpaly, v okrese Martin. O 4:00 som prišiel na miesto, sadol som si, vybalil statív a kameru, a čakal. Bola aj nejaká zver ale to v tomto príbehu nehrá rolu. S vychádzajúcim slnkom spoza mňa vyšiel aj automobil SUZUKI GRANT VITARA ZELENEJ METALÍZY a špz MT 781AF. Vystúpil z neho "PÁN POĽOVNÍK" (zrejme psychicky narušená osoba, ináč si to neviem vysvetliť) a začal mi nadávať až sa hory zelenali. Mimo iné som sa dozvedel, že som kokot (tak díky). Neostalo však len pri tom a "PÁN POĽOVNÍK" v záchvate svojej šialenosti popadol môj statív aj s kamerou. Tajne som dúfal, že ním nechce udreť mňa. Moje dúfanie sa našťastie potvrdilo, a tak som ho upozornil, že je to celkom drahá výbava. On na moje slová zareagoval v stýle, že to má v piči alebo také niečo. A v tom momente letel statív aj s kamerou na zem. Tento hod sa mu asi zdal príliš slabý, takže znova chytil moju výbavu a hodil ju druhý krát o zem. Pri dopade som zbadal ako zo statívu odletelo jedno rameno. Zrejme si to všimol aj on a usúdil, že tretí krát už hádzať nebude. "PÁN POĽOVNÍK" však v agresii neprestal a keď už nemal čo hádzať o zem, tak sa zameral na mňa a zaútočil mi na hlavu. Tento útok bol však (zrejme cielene) slabý, za čo "PÁNOVI POĽOVNÍKOVI" taktiež ďakujem a neutrpel som žiadnu fyzickú ujmu. Utrpeli však okuliare, ktoré skončili pokryvené. Ale dali sa vyrovnať, takže v pohode. Následne asi usúdil, že je dostatočne vyventilovaný, nasadol do auta a odišiel. Po celú dobu bola v aute aj druhá osoba, ktorá sa do tohto incidentu vôbec nezapájala a ďalekohľadom prečesávala okolie. Výsledok stretnutia je nepoužiteľný statív v hodnote cca 20 ojry a nepoužiteľná kamera v hodnote cca 250 ojry. O tom, že mi pokazil, tak pekne začínajúci deň sa tu nemusím baviť. Bohužiaľ nemám dôkazy takže "PÁN POĽOVNÍK" ušetrí.
Chcem upozorniť, že po celú dobu som bol slušný, pozdravil som sa, predstavil som sa, povedal som čo tam robím, ani raz som nezvýšil hlas a už vôbec som nenadával.
Mám vyštudovanú SLŠ Liptovský Hrádok a TU vo Zvolene odbor lesníctvo, som veľký fanúšik poľovníctva, divej zveri a prírody vôbec ale nie je mi súdené byť v žiadnom PZ. Tak mi to "PÁN POĽOVNÍK" prepáčte. Ja už budem radšej sedieť doma.
urcite by som mu nedovolil znicit mi techniku. takito ludia nemaju co robit v lese.
romario: to sa neboj, že by som prestal chodiť do hory. myslel som to s nadsázkou. a keď vidím čo sa deje v poslednej dobe s poľovníctvom, tak o ten revír ani nemám záujem
Nie som si isty ci public pristup do toho GISu to umoznuje. Urobili si to len pre seba. Viac menej.
Ahoj Fubonaci.Rozhodne by bola škoda,aby lesník prestal chodiť do hory,lebo ho nejaký poľovník napadol.Predsa sa nenecháš terorizovať od nejakého arogantného poľovníka.Ak chceš zistiť,v ktorom PZ si sa pohyboval, doporučujem použiť poľovnícky GIS.Keďže vieš ŠPZ auta,na Tvojom mieste by som podal trestné oznámenie na dotyčného pána,nakoľko Ťa napadol a spôsobil Ti aj hmotnú škodu.Ak vykonáva funkciu hospodára, tým horšie pre neho.Mimochodom, ak získa záznam v trestnom registri, platnosť zbrojného preukazu mu už zrejme nepredlžia.A inak nezúfaj,nie si jediný lesák bez revíru...Lesu zdar
Zaujal ma celkovo tento prispevok v uvodzovkach o PANOVI POLOVNIKOVI a celkom ma to neprekvapilo, ze tento pan takto reagoval. Je to sam pan velky hospodar, ktory hospodari "sam" v tomto reviri. Vola sa pan Kovacik a nie je turistu, fotografa, obdivovatela prirody, ktory sa pohybuje v reviri cast PZ Danova a nemal problem s PANOM POLOVNIKOM. Jeho spravanie a vystupovanie by malo byt podnetom aj pre jeho kolegov zo zdruzenia, ktorym takto robi dlhodobo hambu a zle meno vzaujme chranenia "jeho" PZ. Moj nazor na tento tvoj prispevok pokial je pravdivy je taky, ze clovek s takymto agresivnym spravanim by nemal zastupovat radu polovnikov a nie to este aby bol drzitelom zbrojneho preukazu. S pozdravom Charon
Ano nie vsetci. Ale z tychto revirov - oblastiach (rovnako na stranke) mame trosku vela sebavedomich deviantov. Skoda, ze len na TA3 to bezalo.
Vyborne. Zaklincovalo to protekcne dietatko Subiatko. Kleopatra asi nebola len tak. Dobre vediet, co od nich cakat a podla toho sa spravat. Bolo tam toho spomenute viac. Neverim, ze sa v Danove nepodava alkohol...
no jasné to by potom na konci každej reportáže o rómoch, zlodejoch, vrahoch ... muselo byť : ale nie všetci sú takí
Veľmi dobre vieš že ľud si z toho zoberie to, že poľovníci sú agresívni. Mal si to riešiť hneď a nie po mesiaci
ja viem. určite by podľa teba bolo lepšie mu rozbiť hubu, poškriabať auto, udať na políciu. alebo nechať tak, to by sa jemu podobným páčilo najviac. ale jedine keď sa o tom bude hovoriť, tak sa veci môžu pohnúť ďalej. a v reportáži sa hovorí o jednej lokalite kde sa tieto veci udiali. nie že to robia všetci poľovníci. aj ja osobne mám aj dobré skúsenosti.
Skutočne nič iné nebolo potrebné len to dať do telky. Teraz zase budú všetci poľovníci za debilov, a aj tak sa tým Tvoj problém nevyrieši. Klobúk dolu
Pozdravujem! Pozorne som si prečítal tvoju diskusiu, viem presne o čom hovoríš pretože v tom istom poľovnom revíri som mal podobné incidenty a však nikdy na mňa nezútočili, čo bolo v konečnom dôsledku aj ich šťastie... Môžem Ti poradiť jednu vec, vždy v takomto prípade volaj 158 a povedz, že ťa ohrzuje ozbrojená osoba a že máš podozrenie, že je pod vplivom alkoholu, vzdľadom na neprimerané správanie.. Policajti prídu vždy to mi ver. Ten chlap Ťa nemá právo urážať a fyzicky napádať , ani vyháňať z poľovného revíru, jednoducho niesme v stredoveku a to si niektorí páni poľovníci nevedia uvedomiť. Zákon Ti dovoluje sa pohybovať vo voľnej krajine aj na lesnom pôdnom fonde bez obmedzenia s výnimkov 3.4 a 5 stupňa ochrany. Ty si bol v poľnohospodárskej krajine, kde na SR platí 1.stupeň ochr. Nemáš právo akurát využívať poľovnícke zariadenia ( posedy atd.) a úmyselne plašiť zver. Pokiaľ dotyčný vystupoval ako poľovná stráž musí sa ti preukázať odznakom a preukazom. Ak potrebuješ zistiť meno toho človeka napíš mi cez internú poštu, vystupujem ako verejný činiteľ a podobné záležitosti som už riešil. Pokiaľ však nemáš svedka pravdy sa žiaľ nedovoláš. S pozdravom Juro
Neexistuje žiadna vyhláška, ale ako som už napísal...nehodnotím správanie daného individua ako správne, len podotýkam, že sa treba pozerať na daný incident aj z druhej stránky... Neverím, že ani s jedným poľovníkom by to nehlo, keby že príde na posed a tam niekto sedí.
Toxinko, neviem ako u vas ale tu nemame vedomost o ziadnej vyhlaske resp zakone , ktora by urcovala ludom od kedy do kedy sa mozu pohybovat po prirode. Ale necham sa poucit ...
Stopinko môj zlatý...za humna či ako to ty nazývaš chodia ľudia na prechádzky keď je vonku vidno a nie za tmy (tak si prečítaj že bol na posede o 4.00 tak to pochybujem že išiel za vidna) Ja tiež keď neidem na poľovačku tak sa neprechádzam po lese za tmy a ešte tak, že mne nikto nevie! LEON vy si urobte predovšetkým poriadky vo svojích českých spolkoch a potom sa straj o niečo iné! Lesný muž ty si poľovník? Keby nebolo poľovníkov, tak by ste si fotili tak akurát svoje sprosté hlavy!
Niektorí polovníci by si mali počas ruje schladiť hlavy!
Jaro takovým by měl okamžitě sebrat zbroják a občanku jenom za to že dokážou tohle vymyslet !!!!!!
Toxi, podla toho co pises by radsej nemal nik chodit von za humna lebo sa mu moze ujst gulka. Fakt si zadrel teraz ;)
Su ludia a ludia. Cez vykend som sa konecne dostal von, bolo treba strelit jelenicu, tak reku mozno sa podari. Zapisal som sa, prichadzam k posedu, a asi 200 m od posedu parkuje cervena dodavka(alebo nieco podobne). Pripominam ze nikto nebol zapisany v tej casti reviru. Vykrocil som pomaly k posedu. Chlap sadol do auta, nalozil psa, ktory do tej doby behal okolo a isli cestou po ktorej som prichadzal ja. Ked prechadzal okolo, spomalil, pozdravili sme sa, povedal som mu ze mu nesvieti jedno svetlo (normalna konverzacia). On odisiel, ja som isiel na posed. Nic s tej strany nevyslo (NAHODA?). Samozrejme ze som somral, ale co uz, pride na buduce. Takze este raz. Su ludia a ludia. A co sa tyka vjazdu do lesa autom. Neviem ako je to inde, ale u nas je normalna dopravna znacka ktora zakazuje vjazd do lesa, s dodadkom, ze neplati pre Lesy SR. My mame pre vykona prava polovnictva od Lesov SR "vstupku", ktora nam to opravnuje. ALE prax je taka ze kolko krat tam idem, a chodim do lesa dost casto, tak tolko krat tam vidim prechadazat alebo parkovat auta.
Všetci sa tu hrajete na fotografov...ale neviem neviem čo by ste robili keby vás trafila odrazená kuľka mierená na zver...preto, lebo o vás nikto nevedel že tam ste... fubonaci si členom tohto združenia-nie si, vedel niekto o tom že si tam??? Bol si zapísaný v knihe návštev??? Pochybujem! An jeden poľovník by ťa sladko nepozdravil, keby sa ráno zapísal do knihy, vybral na postriežku a tu naraz niekto sedí na jeho mieste... Nehovorím, že správanie tohto "pána poĺovníka" bolo správne, ale treba sa zamyslieť aj nad inými skutočnosťami.
Diskusiu treba zverejnit - najlepsie na obecnom urade. Kopiu mu daj do schranky. Treba ho polutovat - po papuli uz dostal bije staru - nepomohlo. Cholerik tazko zmenitelny. Inak parametre fubonaci mas idealne 1-2kg dole - netreba sa podcenovat... Lenze potom tam mame ublizenie atd. co by im asi nevyslo nakolko boli v presile a uz ma renome chovanca v Sucanoch. Ten zakaz asi nezrealizuje. Fakticka - "Cuperovka".: neurazajte pytliakov. Ked uz hodte pripad napadnutia turistu - fotografatorov PYTLIAKOM. Aby sme si rozsirili horizonty. Ake su tam parozky u teho Kovača.?
MILI, mám v revíru spoustu asfaltek a jsou to lesní komunikace...:))) Jednou v létě jsem něco dělal kousek vedle asfaltky v porostě, auto uprostřed cesty. Proti jeli dva mladíci autem, zastavili a hned se mě ptali, jestli bych jim nemohl uhnout. Tak jsem jim ukázal papír pro pokuty na místě nezaplacené a zeptal se, jak si to pánové přejí, jestli ihned hotově, nebo druhou možnost. Byli velmi překvapeni...:))))
Growler ten pan sa nijak nepreukazal ziadnym preukazom ani slovne sa nepredstavil a mi sme stali na krajnici, kedze to bol normalny asfalt a nie lesna cesta.Ale hned vyskocil z auta a uz do bitky ide s velkym krikom.Az ked na nas vytiahol paste potom sme odisli,to sme sa mali nechat zbit ako fubonaci???A hlavna vec,ze on neporusil zakon,ked je niekto na normalnej ceste smerom do lesa tak uz moze pan polovnik katoval hlava nehlava,oki tu to riesim nema vyznam...
Souhlasím, co se týče nějakých těch stráží, tak tam je situace jiná, každopádně by to mělo mít nějakou úroveň. Takže na nějaké "hej počekj" neslyším a proto většinou konverzaci zahajuji hláškou, že dotyčný zapomněl pozdravit, dále přecházím na oblíbené "pokud po mně něco chceš(te), tak se legitimuj(te)", následně si preventivně zapíšu jeho identifikaci ... a pak se případně prokáži já sám. Já když chci někoho "vyhodit" z lesa, tak napřed pozdravím, představím se a pak mu řeknu co je "špatně" (že např. nemá jezdit autem do lesa, že nemá krást dřevo ...) Jsme přeci lidi, tak se k sobě musíme chovat slušně a né po sobě řvát nebo se dokonce mlátit.
..podotykam este raz.. siel som autom po statnej ceste..
bezny polovnik je rovnaky civilista ako kazdy iny navstevnik lesa s tym rozdielom,ze ma pravo lovit zver,nic viac.vobec mu nemusis ukazovat doklady,kufor ... a vysvetlovat,ked sa snim neda normalne dohovorit. co sa tyka lesnej-polovnej straze,tak to si nastuduj v zakone co vsetko moze ... aj u nas je zakazane jazdit po lese bez povolenia.
Jen uvedu, že u nás v ČR je zakázáno Lesním zákonem jezdit po lese, tedy i lesních cestách, takže bacha na to, kde necháváte stát auto. Je to taková jedna z prvích věcí, na kterou vás může někdo nachytat, pokud nemáte povolení. Jinak les má jak produkční, tak i mimoprodukční funkce a k těm např. patří rekreace a na tu má nárok každý. Pak už se jen můžete dohadovat, kdo koho ruší při jeho zájmové činnosti :-) Pravdu budou mít buď obě strany nebo ani jedna (rekreace jako rekreace).
..taktiez som mal par podobnych prihod ako opisuje fubonaci...( nie vsak s takym zaverom, lebo to by som niekomu kosti ponapraval) .. ale nieco podobne to bolo.. 1 prihoda je z minuleho roku pocas jelenej ruje na Cergove.. kedy mna a brata z lesa vyhanal polovnik ( pravdepodobne sprievodca), lebo v aute sedel host z Ciech.. ze vraj tam nemame co robit a mame okamzite odist.. tak som mu este kludnym hlasom vysvetlil, kto sme, co sme, ukazal som doklady .. kufor.. vsetko pokojnym hlasom a s kludom.. ze sme dosli len popozerat a pofotit .. a ze ideme po turistickom chodniku smerom na Mincol.. no jeho to absolutne nezaujimalo.. a postupne panko zvysoval hlas... ze on tu nikoho nechce ani vidiet.. lebo mu vraj odplasime jelene.. este stale pokojnym hlasom som sa ho pytal, ze ktorym smerom maju v plane ist, aby sme sa rozdelili, a sli opacnymi smermi a tym padom si nic nebudeme rusit.. no on stale rezolutne namietal, ze toto cele je jeho revir .. a ze on si nezela aby tu niekto bol.. tak som sa ohradil na ten turisticky chodnik a ,,pan polovnik,, sa ma s krikom pytal, ci je normalne aby sli turisti do lesa rano o pol 5... a vtedy to uz trosku cloveka vytoci, ked na vas niekto 15 minut ziape a pritom trepe uplne bludy... tak po som pomaly ..ale stale relativne s kludom vysvetlil situaciu este raz, pomaly.. no pan to opat nepochopil... pomaly zacal zistovat, ze totu slovnu bitku nevyhra..a nasiel si iny dovod.. zacal tvrdit, ze parkujeme autom na jeho pozemku.. tak som sa ho opytal, ze ci aj ta cesta patri jemu...s udivom odpovedal, ze cesta je statna.. tak som to musel vyriesit tak, ze som auto preparkoval o 10 metrov dalej na stastnu cestu ..a zobral si veci a odkracal som z bratom po turistickom chodniku do lesa.. panka islo rozdrapit od hnevu... a ked sme sa po par minutach z bratom otocili .. tak sme videli oboch panov ako si svizne vykracuju uplne opacnym smerom do lesa.. a teraz mi povedzte vazeni.. stoji toto niekomu za to strapnenie? je taketo spravanie sa potrebne? Ake prava ma v lese takyto polovnik.. ? Ako mu oponovat v takom pripade? poradte?? 2. pripad je este cerstvy .. Odohral sa v byvalom vojenskom obvode Javorina pri Tichom Potoku... pokial ma informacie neklamu ..ako vojensky obvod bol zruseny k 1.1.2011... a pokial viem je verejnosti pristupny... opravte ma ak sa mylim... vybrali sme sa tam s kamosmi cez vikend, opat s umyslom fotografovania... tymto vojenskym obvodom prechadza cesta ( skratka ) do Levoce.. a denne po nej prejde relativne desiatky aut.. aj ja som tadialto prechadzal uz minimalne 50krat avsak taku prihodu som este nemal ..s kamosmi nas tam rano o 5 pocuvali jelene na jednej krizovatke, ked sa na nas vyrutil Defender Lesnej straze, s dialkovymi nam priam prepalil cele auto a vystupil z neho ,,drsny pan,,... okamzite sa preukazal odznakom.. spytal sa co tu robime a ani necakal na odpoved a vyzval nas aby sme okamzite odisli, lebo ze tam bol zakaz vjazdu a ze na nas zavola policiu... (tabulkA ZAKAZU VJAZDU tam ostala este po byvalom vojenskom pasme) ale kedze sa mi s nim hadat nechcelo, tak sme radsej odisli inde.. zaujimavost je ze den predtym som tam bol s manzelkou vecer poopekat a taktiez sa pri nas zastavil clen lesnej straze.. iny pan .. a spytal sa nas len ci tu ostaneme na noc, lebo ze im tam chodia pytliaci a ze si mame davat pozor a nasadol do auta a odisiel.. ja chapem, ze si lesna straz plni svoje povinnosti .. a nic proti tomu nemam .. ale niekedy im chyba ludsky pristup ..a kazdeho, kto vstupy z rana tej oblasti podozrievaju s pytliactva... nie som ani debil.. ani nejaky poondiaty pytliak.. v lese som vyrastal od mala .. a zveri by som urcite neublizil.. a fotak este strielat neviem pokial viem.. a pan si to ani vysvetlit nenechal.. kebyze sa som pytliak .. urcite nejdem vlastym autom po takej frekventovanej komunikacii, nepreukazem sa dokladmi, nenecham si skontrolovat kufor auta a vybavenie... ale ako sa vravi ,, neprije..s , nevysvetlis... ,, .. raz darmo .. s niektorymi sa proste neda... Preto sa opat pytam .. ako postupovat v takom pripade? Co smie a nesmie lesna straz? .. ake prava maju fotografy? da sa vybavit nejaky celoslovensky preukaz a fotenie v prirode ? .. ma niekto nejaky info o byvalom vojenskom obvode Javorina??? dakujem za info .. a Vsetkym prajem .. aby takychto ludi v prirode pocas svojich potulok stretli co najmenej... Fotolovu zdar..
dolina: veru keby, keby... Keby sa všetci ľudia k sebe správali slušne, keby on tam je sám a mi dvaja, kebyže mám o 20cm a 30kg viac, kebyže som majster sveta v thajskom boxe, keby tu platili zákony... Môžem ti garantovať, že sa to stalo tak ako píšem. A napíšem ti aj prečo som nereagoval, ako píšeš, adekvátne. Aj keď som to už písal nižšie. Mimochodom zaujímalo by ma ako by podľa teba mala vyzerať adekvátna reakcia. 1. Mám 178cm, 75kg (takže žiadny rambo)a v živote som sa nebil. Z toho usudzujem, že v tom nie som dobrý. 2. Tí páni tam boli dvaja. Z toho plynú dve veci. Aj keby som v sebe objavil bojovníka tak ich nedobijem a ak aj áno tak policajti asi uveria im. 3. Mám doma mále dieťa a nespravím z neho polosirotu kvôli nejakým hrdinstvám. A budem sa citovať, rozbiť mu držku, majetok alebo volať políciu by uškodilo len mne.
fubonaci, ak je pravda co si napisal,tak normalny clovek by si svoj majetok branil.Clovek ktory ma hrdost nedovoli,aby len tak niekto cudzi ho tak slovne napadol.Myslim si ,ze tvojmu pribehu nieco chyba,nieco si nam zabudol spomenut - skutocny dovod reakcie polovnika.Ak by aj tvoj pribeh bol pravdivy,tak vyhladaj odbornu pomoc - psychologa! Pretoze ked pride niekto k tridsiatnikovi,poskodi mu stativ,kameru a este mu vulgarne nadava a tridsiatnik v danej chvili nereaguje adekvatne - nespravi absolutne nic,tak si myslim ze nieje vobec normalny,a nutne potrebuje pomoc.Keby si mal aspon trosku hrdosti tak mu tym stativom aspon raz jebnes po hlave. Keby,keby....
fubonaci Ked som to začal čítat,skoro ma vyvratilo zo stoličky čo sa ti stalo,len prečo si sa nebránil?Ked ti začal nadávat hned by som mu niečo povedal,uražat by som sa nenechal a kebyže mi ide hodit foták o zem tak to už určite nebude normálny človek a určite by som sa nepozeral...Ešte v živote som také niečo nečital ako je tento príbeh...na teba fyzicky zautočil špina jedna no nemám slov...
MILI - preco teba (a vacsinu slovakov) v prvom rade zaujima to co robia iny a nie ty.ty si porusila zakon s neopravnenym vstupom mot.vozidla do lesa a este sa citis dotknuta.co,ked dany pan bol lesna - polovna straz a snazil sa vas zastavit kedze ste reagovali utekom pri jeho zaregistrovani.
Preco odbocenie od temy?Vravim,ze nas zdrapil v rychlosti,keby som spadla tak by to asi dobre nedopadlo,je to tiez utok.A keby sa isiel kludne rozpravat tak urcite by sme rychlo nesli prec,ale on na nas paste vytahuje?Ktory normalny clovek by sa nedal na utek?Ale dobre tu to asi nevyriesim.Sme slusny,kazdemu sme sa pozdravili,a nekrizime lesne cesty krizom krazom,ako iny motorkari.A viem ze su aj slusny polovnici,ale to zavisi od cloveka...
Práva?? Tie poznáme iba tie svoje!! A povinnosti?? Iba tých druhých :)
Mila Mili, nezda sa Ti, ze trosku prehanas? A vobec, cela tato diskusia smeruje k indentifikacii a rieseniu fubonaciho problemu. Je jednoduche niekoho obvinovat, no horsie je zaujat objektivne stanovisko. Skus si predstavit par inych variant. Co ked si sa nachadzala v reviri, kde pytliacia na stvorkolkach a pan Vas chcel zadrzat za ucelom identifikacie a Vy ste mu unikli. Mozno si to cele vysvetlujes zle. Mozno to bol vazne jeden z tych kktov, co robia hanbu. Kazdopadne ries to inde a tymto z mojej strany uzatvaram toto odbocenie od temy uplne ineho problemu. PODLA MNA JE NEPOROVNATELNY PRIAMY UTOK NA FOTOGRAFA PRIRODY A ZATIAL NEZISTENY DRUH KONTAKTU SO STVORKOLKARMI V UZAVRETOM PRIESTORE LESNYCH CIEST. Lovu zdar! :)
Horarik ja si nic nepletiem,isli sme po asfaltke a pes bol od nas na 2metre dalej sa sam aj boji,ale asi nevies citat a drzis s kazdym polovnikom.A zato na nas maju kricat a bit nas mas pravdu.A ked sa niekto objavi v zakaze vjazdu s jeepom tak je to automaticky polovnik,ktory ma povolenie a mam sa z neho pototo.A Growlerko mozno by sme mali pokutu nejakych 60eur ze sme v zakaze vjazdu a on by ju mal tiez ked nemal povolenie a plus by isiel na sud za ublizenie na zdravi,ale zbytocne sa tu budem rozpisovat kde su sami polovnici zabubaceny,a kazdy si drzi zo svojim.Jedine asi edu je trosku viac rozhladeny.
touto témou som nechcel docieliť aby sa tu písalo o poľovníkoch ako o zlých ľuďoch. Poznám veľa poľovníkov, ktorí sú dobrí ľudia. Dokonca moji najbližší priatelia sú poľovníci. Chcel som aby sa vedelo konkrétne o tomto jednom a jemu podobných, či je to poľovník alebo niekto iný. A keby si aspoň jeden podobne zmýšľajúci po prečítaní uvedomil, že veci by sa mali riešiť slušne budem rád.
já bych dokonce řekl, že spousta lidí ani nezná pravidla silničního provozu, natož pak nějaký zákon :-)
Spousta lidí asi neví, že existuje taky nějaký Lesní zákon...:)))