načo je pri fotografovani objektiv?
aj dierka je vlastne len objektiv. ohniskova vzdialenost je samozrejme jej vzdialenost od snimaca, hlbka ostrosti je urcena priemerom tej dierky, ale samozrejme cim mensia dierka a vacsia ohniskova vzdialenost tym mensia svetelnost ... a teda ta svetelnost tam je dost "zufala" ... napr. pre 50mm ohniskovu vzdialenost a 1mm otvor je F50
súhlasím s arnost-hc :-) , čím väčší objektív tým si väčší frajer (-: ale prikláňam sa aj k hawk3
S takouto otázkou na Ephoto.sk, nech ani len nepomyslí. Dostal by ovce :-)). Myslím, že ani Edu mu neporadí... Táto otázka s niečim hraničí...
matus1313: načo zakladáš takéto témy? Nepoznáš google alebo wikipediu.?
Poradím ti, spýtaj sa na Ephoto.sk tam ti určite poradia
Myslím že Edo Vám to vysvetlí keď to tu nájde. Otázka znie: Čo má táto téma, resp. jej názov spoločné s poľovníctvom?
objektiv je cisto imidzova vec, pri fotografovani vyuzitie nema:D
No Edu - raď :-)
hawk, ono to bude asi trochu komplikovanejšie, keby výrobca riešil len prašnosť, jednoducho by to napevno uzavrel a hotovo. Ten objektív tam bude asi na niečo iné...Ja by som tipoval, že to má nejaký súvis s fotením, ale aký a na čo????
Tiež by ma to zaujímalo,ja myslím že aby sa nenaprášilo do fotoaparátu,alebo ?...