dnes je pondelok,  21. máj 2012,  meniny má Zina,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:02,  dnes západ slnka: 20:23

Jazvečia masť - diskusia

autor: ziak.stano
pridané: 13.10.2007 8:07
Počul som, že jazvečia masť je dobrá na priedušky a rany. Vedel by mi niekto povedať viac?
Poraďte mi nejaké recepty ako používať jazvečiu masť. Díky.
počet zobrazení: 7 246
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

komentáre

Edu, 30.9.2009 o 21:45

steve ,ale blbovia nevedeli ,že keď sa potrú bravčovou masťou na nebíčko môžu zabudnúť :) Ano jazvečie sadlo má liečivé účinky najlepšie je zo svišťa . Podobne učinky ma i masť so psa.

steve, 25.2.2008 o 21:02

Este jedna zaujimavost na tuto temu: dlhodobo som posobil v Turecku. Domaci si k nam chodili pytat bravcovu mast (ktoru sme si doniesli z domova, tam ju nedostanete). Vzdy chceli len malicko, za naprstok. Vraj je to vynikajuce na kozne ochorenia a herpes na perach.

ziak.stano, 15.2.2008 o 20:03

V novembri mi dal kamarát asi pol litra jazvečej masti, bol som zúfalý malá kašlala asi mesiac, žiadne lieky jej nepomáhali. Potom som jej začal dávať masť do čaju malú lyžičku, natrel som jej aj na chlieb a na dve noci sme jej natreli aj hruď a za víkend bola zdravá a vôbec nekašle. Moja manželka tomu veľmi neverila ale po tejto skúsenosti uverila.

zabka, 13.2.2008 o 10:03

Ahoj, ja mám s jazvečou masťou dobré skúsenosti. Najmä pri prechladnutiach, tak ako píše Kalo. Ja som ju rozpustila v teplom kúpeli. Potom ju takú teplú, ako znesieš (teplá, nie však veľmi horúca), natrieš na priedušky, prikryješ tenkým sáčkom, na to dáš pánsku vreckovku, skladanú vatu a uterák a celým si obviažeš hrudník. Veľmi dobre to pomáha pri vykašliavaní hlienov najmä u malých detí. Keď to už vychladne, zopakuješ to. Tento recept sa mi osvedčil aj keď som mala krvnú zrazeninu na nohe z pádu. Neviem, či to bolo práve tým, že bola z jazveca, lebo sa osvedčila aj husacia. Zrejme ide najmä o to prehriatie postihnutého miesta. Starká si ju natiera aj na miesta, postihnuté ekzémom a pomáha jej to.

steve, 11.2.2008 o 18:47

Na tuto temu som s rozpraval so starym farmaceutom, bohuzial uz nie je medzi nami. Povedal, ze sa urobilo vela roznych testov, ale ziadny nedokazal liecive vlastnosti jazvecieho (aj liscieho a psieho) tuku. Uskodit by to ale nemalo. Takze efekt je viac psychologicky.

Kalo, 22.11.2007 o 15:50

Jazvečiu masť s mliekom a lyžičkou medu zohreješ aby sa to roztopilo, zmiešaš a vypiješ... alebo si ju natrieš na hruď, preložíš sáčkom, utierkou a previažeš obväzom - to je najlepšie dávať na noc ;)