Ktore auto je lepsie posud te sami
jo a ta dacia se v Rakousku aby zvýšili zájem opravdu prodává se znakem Renault.
on ale papká aj samuraj.já mám taky nivu,super vozítko.
Ja mám Rusku cárovnú Nivu... som s ňou spokojný, je pravda, že majú trošku slabšie podvozky, ale dá sa to..... akurát nevýhoda je že veľa papká.... potvora jedna :o))) Ale inak som fakt veľmi spokojný
a toto dokaze HAMMERRR alebo samurajj odkaz
ano v3s najspolahlivejsie auto do terenu :-)
Pred dvoma rokmi som sa v Rumunsku viezol v novodobej Dácii. Mal som pocit, že sa veziem v plechovici od makrel.
Marco2204 toho by som sa neobával .Ja sa dám dosť ťažko oklamať mudrcom :-D Ale na druhej strane tiež sa radšej vozím v 14 ročnom mercedese E classe ako v tej spomenutej škodovke :-D
na take inzeraty akosi dal odkaz by som si dal bacha,ta cena nie je realna pozri si oficialny cennik dacie,podobne inzeraty su vatsinou robota podvodnikov ktory ta do niecoho namotaju a pripravia ti mile prekvapenie
za tie peniaze co stoji novy duster,by som si osobne radsej kupil dvojrocneho patfindera alebo navaru,a to je ina liga ako hovory moj kamarat automechanik lepsi 5 rocny mercedes ako nova skodovka
Edu ale ja to vsetko viem, a ani netvrdim, ze je dacia zle auto a ani to ze robia to iste co kedysi.
tak ako hovoris, len tie znacky sa za to "nehambia" ze ich robia iny, renault ale hovori ze dacia je powered by renault ale nie je to renault, asi vedia preco, ale tym nechcem povedat ze dacia je to co bola dacia kedysi, je to uplne nieco ine
Edu, MSmarian ma pravdu Duster sice v predaji je ale naozaj sa na caka lebo je on velky zaujem a nestihaju vyrabat. co sa tyka kvality je to v pohode ale stale je to dacia a robia ju rumuni aj ked je to licencia renault tak to renault nie je, keby to bola kvalita renault by to predaval priamo pod svojo znackou a to by sa predavalo za tu cenu este lepsie. Inak je to za tu cenu zaujimava alternativa, len netreba od toho oakavat zazraky, taky teran ako prejte duster prejde kopec aut na trhu napr suzuki SX4... je to Hyundai ix35 a pod.
Dacia už dávno nie je Čaučeskova pomsta :-D Je to francúzka licenčná značka renault . Myslím ,že zodpovedá všetkým europskym kriteriám . Po stránke kvality i ceny . Určite by som ju neporovnával s ladou niva ktorá celé desaťročia nezaznamenala žiaden vývoj ani pokrok. Proste krabica z čias ZSSR. Je normálne predajná bez čakacej doby .V časoch bolševizmu samozrejme boli čakacie doby na všetko. Dnes sú radi ,že predajú. Stačí navštíviť predajňu ak nemá zákazník špecialne prianie je dacia duster bežne v predaji.odkaz
na Duster je čakacia doba ako na Porche. Ja moc rumunským autám nedôverujem.
Edu v pohode, nie je to zle, za tie peniaze, ale len pre bezny lahsi teren, polne lesne cesty... len treba dat pozor cena co si dal link bola za 2WD 94x20 pohon jednej napravy za 4x4 treba trosku priplatit novy duster 4x4 zacina od 11990.
100% LADA NIVA
len pozor to je len 2WD. inak za tu cenu v pohode auto pokazit sa moze rovnako ako akekolvek drahe auto
vsetko sa vybavuje na obvodnom urade oddelenie dopravy, tam si musis dat ziadost, oni by ti mali vsetko vysvetlit ale budes potrebovat ist na STK, EK a samozrejme originalitu, potrebujes TP z krajiny kde si auto kupil, idealne by bolo mat COC nie je podmienka, a ak je to take auto, ze na urade ci STK nebudu mat vsetky udaje a ani v tom TP nie su tak mozno budes potrebovat potvrdenie udajov od importera. Na obvodnom urade ked budes mat vsetky formality a kontroly za sebou ti vystavia TP a ty ides na policiu kde auto zaevidujes.
Lubos2 - vieš, na ktoré úrady treba zájsť, čo všetko je nutné vybaviť?
ak si tie papierovačky obeháš sama, tak Ťa to bude stáť od 350,- do 380,- €. Tie zvyšné €-čka sú "provízia"...:)))
premvadasz, ťažko sa daju ojazdene auta porovnať. Možno, že nie o polovicu. Určite sú lacnejšie.
MSmarian auta v Cesku su lacnejsie ale o polovicu urcite nie to trosku prehanas
stk je jedna vec, treba este originalitu, .... treba pocitat tak ako pisal premvadasz cca 500 E k cene za prihlasenie v sr a najst si cas cele to obehat, nie je to az tak zlozite ale treba mat cas
Ojazdené autá v Česku sú minimálne o polovicu lacnejšie ako u nás.
MILI, väčšina áut má platnú STK. Keď prejdú českou STK, určite aj slovenskou.
urcite ano su na to machri ktory ti to bez problemov prihlasia na slovenske SPZ pocitaj plus este cca 500eur
Dakujem za odkaz,su pekne aj lacnejsie ako tu,len ci mi to prejde kontrolou,lebo chcem ho dat na znacky..
No to som potrebovala pocut,ale musim si pockat na lepsiu ponuku,lebo zatial co som videla tak z 89r. a dost vela si pytal.Chcela by som nieco novsie 94,95r,ale este som nepredala svoje auto takze sa nacakam:(chcela som vitarku uz teraz v zime.
Mili vitara je výborné a pristranné auto .Malá spotreba vcelku fajn pohodlie. Hrdzavie každé auto . Nemyslím ,že vitara by mala hrdzaviet nejako obzvlášť oproti iným autám.
A co si myslite o suzuki vitara? Ma niekto stym skusenosti? Pocula som ze casto hrdzavie,ale inac ze v pohode sa nekazi.
Niva: slabé ukotvenie zadnej nápravy ku karosérií, slabá odolnosť prednej nápravy,bez uzavierky predného a zadného diferenciálu. Opravy: kompletná výmena prednej nápravy,diferenciál,prídavná prevodovka-trhá sruby na ukotvení.To su pripomienky môjho kamaráta k nive. Po necelých dvoch rokoch uzívania sa jej zbavil. Ako sám povedal "priniesla mu viac starostí ako radostí z jazdy".Auto bolo denne v teréne.