dnes je pondelok,  21. máj 2012,  meniny má Zina,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:02,  dnes západ slnka: 20:23

skúsenosti Steyr mannlicher classic 9,3 x 62, montaž leupold QR, puškohľad 2,5-10 x 50 Delta Titanium, Norma oryx 18,5 g - diskusia

autor: cosar
pridané: 3.6.2010 10:18
Sem Vám budem písať osobne skúsenosti, s funkčnosti tejto kombinácie.

Ale očakávam i Vaše príspevky so skúsenosti, s týmito výrobkami, alebo ich kombinácii
počet zobrazení: 4 950
počet hlasov: 0

komentáre

zobrazené 41-52 z 52 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
bodo1948, 17.6.2010 o 18:28

Nastreloval som ho priatelovi,po dvoch rokoch mu odišiel,Druhý puškohlad rovnakej konštrukcie totožný z Deltou-stál pred 2 romi 410 euro.,ale pod zn.Tasco-utopil sa pri jednom daždivom ráne(zahmlil,dostala sa donho voda-stál 380 Euro,ja osobne som mal podobný,ale pod značkou Česká zbrojovka,po roku a pol mi odpadol kríž,mal som ho na Mosine.Ja nikoho neodhováram,že si nemá kúpiť Deltu.Ja osobne by som si taký puškohlad,nekúpil a pri Cosarovi mi je to strašne čudné,že má ozaj dobrú guĺovnicu,svetovej triedy,a taký šit puškohlad.Proste mi to na tú manlicherku nepasuje.No ale každý podľa svojho...

Jayz, 17.6.2010 o 18:19

bodo - sorry, ešte raz - možno máš pravdu aj s tou čínou, ale nedá mi - výsledky poznáš z reálnych skúseností, z reálneho testovania alebo si to len myslíš, lebo čína? aby si vedel - tak pred tromi rokmi by som vedome z číny nekúpil ani gumennú loptičku; odvtedy som sa už niekoľkokrát presvedčil, že v číne sa robia minimálne komponenty ale niekedy aj celá montáž niektorých technických zariadení renomovaných svetových výrobcov; navyše aj pod made in china robia v niektorých veciach kvalitné a reklamovateľné výrobky... delta optical možno robí niečo v číne, tie lacnejšie rady, ale titanium je vraj japan; titanium ponúka tvarovo a parametrami skoro zhodné puškohľady s DD-optics a tí majú 30 ročnú záruku a kompletáž v nemecku, veľmi solídna kvalita; skôr to vidím tak, že majú spoločného pôvodcu v mieste obstarania komponentov a nižšia kjvalita ide na lacnejšie titanium, ale to je len moja špekulácia; nasvedčuje tomu tá priveľká podobnosť, akurát titanium je o dobrú tretinu lacnejší a záruka krátka; ak poznáš fakty, sem s nimi, alebo potom jasne napíš, že ide o tvoj názor

cosar, 17.6.2010 o 17:54

ved, uvidime, aky bude test, v podmienkach extremnych, mrazy, tepla, hmla, noc, sero,spoločne polovacky pady atd. poviem to tu komplet vsetko,

bodo1948, 17.6.2010 o 17:10

Prešlo mi cez ruky xy puškohľadov,venujem sa tomu,je to koníček,a puškohlady značky Delta sú tie isté,tie samé,ktoré vyrába čínska fabrika,potom ich len ologujú značkami ako Delta,Taktikal,Tasco,Hunter atď.

cosar, 17.6.2010 o 12:10

lanus: neboj, určite sa nedam znechut, nikto ma nenutil, sam sa rozhodol, a lutovat to jednoznačne nebudem, aspon, budem moct povedať, ci to co pisu a realita su rovnake lepsie, horsie, ake su chyby a podobne, ale chce to cas.

lanus, 17.6.2010 o 10:21

cosar - Praktické testovanie je záslužná činnosť; nedaj sa znechutiť "internetovými odborníkmi"!(Popis predmetného puškohľadu je tu:odkaz ).

cosar, 17.6.2010 o 9:57

Jayz: osvetleny bod je micro, absolutne neprekriva terc, vyborne sa nim mieri, pri zväčšovani sa nemení ani križ ani bod.

Jayz, 17.6.2010 o 9:42

bodo, netvrdím že s tým puškohľadom nemáš pravdu, ale tvoj výrok nemá žiadnu vypovedaciu hodnotu - máš s ním osobnú skúsenosť, alebo len nie je dostatočne drahý aby bol dobrý aj podľa tvojich kritérií? aby bolo jasné, nemám ho ani neobchodujem s nimi, akurát že mám naň skôr pozitívne recenzie cosar, osvetlený bod je maličký, alebo prekrýva veľkú plochu?

cosar, 17.6.2010 o 7:15

chcel som vyskusat takuto kombináciu, tak som zvedavy co mi s toho vyjde, zatial spokjnosť, nastrel drži, ale este málo ran, uvidime tak na konci sezony co bude.

bodo1948, 16.6.2010 o 19:50

No máš,veľmi kvalitnú zbraň,špičkové strelivo,ale puškohľad je nie bohvie čo.Je to to isté,ako keby si na mercedes osadil klietku s traktora...Ten puškohlad je z tých menej kvalitných,ale na to prídeš až časom.ináč veľa úspechov,lovu zdar.

cosar, 14.6.2010 o 7:55

Ulovený lanštiak váha cca 50 kg, cca 5m, strelený spredu na hlavu, guľa ostala na pravej strane pred lopatkou pod kožou, odovzdaná komplet energia, poškodenie minimalne. zostatkova váha strely 13 g. čiže cca 2/3 váhy zachovane. dam tu aj foto ako vyzera oryx 18,5 g, po prestrelení lebky,3 krčnych stavcov svaloviny

cosar, 3.6.2010 o 10:24

Pri nastreľovaní tejto kombinácie, absolutne žiaden problém na 100 m zastrelenie zo 4 mi nábojmi, po opakovanej skúške nastrelenia, prekriv rán. celkovo v rade vystrelených bolo 9 rán. takže spokojnosť, uvidime funkčnosť na ostro.

zobrazené 41-52 z 52 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie