gabo,neplačem,len konštatujem,a áno,máme tú smolu...
yegi nad čím nariekaš mal by si vedieť že najvyším orgánom v poľ.združení je ČLENSKA SCHODZA, tá si volí svoj výbor v poľ.združení - NIK INY a tým členom si aj ty , výbor predkladá návrhy členská schôdza ich schvaľuje hlasovaním alebo zamieta, takže plačeš nad rozliatym mliekom.Ak to nevyhovuje väčšine tak to zmente ak menšine tak mate smolu.U nás máme tiež bodovací systém takisto nie je celkom spravodlivý ale pomáha najmä pri udržiavaní poľovníckych zariadení a následnom delení povoleniek na lov zveri.
yegi je to o ludoch, ak je predseda ci hospodar darmozrac a cisty dement tak predsa to zdruzenie nemoze vyzerat inak, u nas mam tiez niekedy taky pocit
motag,u nás sa napr.všetka divina zo srnčej zožere na kadejakých akciách,kde sa zviditelní nejaký ten človek z výboru, a nám,väčšine členov zostane len nejaký bažant,ak vôbec.za to musím odrobiť cca 110 hod,individuálne,plus povinné brigády,nejaké krmivo,takže motivácia aká?hosťa si na poľovačku taktiež nemôžem zobrať,to len tí z výboru, tak o čom to je?
ja som to myslel tak, ze zobrat tym co nerobia aj to malo diviny... ale iste je to individualne. ak sa bodovy system pouziva a zohladnuje aj pri pridelovani odstrelu tak ma zmysel
a čo ak to množstvo diviny je mizerne málo,povedzme 2kg? v každom združení to funguje inak tak že treba prihliadnuť aj k domácemu poriadku.
jediny system podla mna ktory moze posobit a aktivovat clenou je system pridelovania odstrelu. Ak niekto nerobi nedostane nic. to by ste sa cudovali ako to funguje, divina je vzdy len divina a maso je len maso
spravodlivosť žial neexistuje tak že je to zbytočné.niekto nemusí robiť nič a má to čo iný,ktorý zato vynadal nie málo prostriedkov a energie.
Takýchto ľudí nedokážeš motivovať ničím... Takýto ľudia v poľovníctve nemajú, čo robiť, bo si neplnia svoje základne povinnosti. Jednoducho pobrať poľovné lístky, vyhodiť zo združení, celkovo vykopnúť z poľovníctva týchto "kvázi" poľovníkov a kopnúť ich do zadku.
samozrejme ,že sa nedá vyhovieť všetkým .
mozes robit ako chces vzdy to bude nespravodlive lebo sa neda vyhoviet vsedkym
bodove hodnotenie je najvedsia somarina podla mna zazil som aj bodove hodnotenie aj nie unas to funguje tak kto ma najvedsi pocet bodov tak lovy nebolo by to nic zle ale....je 40 polovnikov nemoze kazdy sediet doma maju pracu aj inde poluje unas 5 horarov a 5 ludi co robia prinych kto ma asi tak najviac bodov lebo vybor 7.ludi dostava za sedeie 10b je ich 12 do roka plus zastupovaie zdruzenia v meste 10.b skoro kazdy z vyboru zastupuje zdruzenie v meste plus nejake brigady zasluhy a tak nech je ako chce vybor ma navrch a ked sa niekto knim vysvyhne nema cas lovit lebo roby inde tak narok padne zase dole lebo unas su body aj za odstrel od 2.b za lisku po 20.b za holu za trofejovu nie za trofejovu iba ak predas a to bochran aby si strelil chovneo kusa strielame cca 100.ks v zdruzeni diviaky vysoku a srnciu podotikam ze minimalny pocet na zakladnu povolenku bol 260b otec mal 371b a vyslo mu iba prasa lebo sa to pocita z priemeru ale ten prvy mal skoro 1000.brigady len povynne a ostatol z lovu diviak vysoka vybor cize vedenie je vzdy natom najlepsie unas sa nedaju kupit body prikrmujeme diviaky/vtaky/ vynde kazdy piaty tyzden ale mozes ist iba sobotu zato mas 5.b ale ked nejdes tak -20.b niekedy bolo 260 a poloval si ked si mal cas isiel si ked nie tak si nesiel teraz je to oincom ked je brigada tak ti nikdo neda vediet lebo mas 100.b za brigadu ale pocita sa ci je jede alebo 10 ludi a ked ta zavolaju tak cez tyzden lebo to roby vybor a ony su stale doma proste je to onicom
Bodové hodnotenie je spravodlivé na toľko ako si ho členská schôdza vytvorí . Osobne som bol za to aby bol minimálny počet bodov stanovený tak vysoko aby ho nemohol ani jeden člen splniť . Potom by to dávalo zmysel a logiku . Dnes máme povinných 50 b a tých proste každý dosiahne . Keď sa potom skladáme na niečo finančne dá rovnaké financie ten čo má 50 b ako aj ten čo má 200 b . Keby bol počet bodov stanovený napríklad na 250 b ten čo má 200b by doplatil 50€ ten čo má 50b by doplatil 200€ to bol samozrejme iba príklad netreba to brať doslovne . Takto by sa pokladnica možno plnila spravodlivejšie . To je však iba môj názor .
priznám sa otvorene,... neviem si predstaviť úroveň členskej základne v PZ, kde odstrel vykonávajú len členovia výboru, alebo sa odstrel trofejovej zveri losuje,
Pripájam sa k Findulovi. Chvalabohu tieto plienkové problémy sme dávno vyriešili.
V našom PZ mame takýto sistem bodujú sa len spoločne akcie a to preto lebo v minulosti si každý písal body koľko chcel a odstrel trofejovej zveri vykonávali len členovia výboru.V súčasnosti je to tak ak si sa zúčastnil na všetkých spoločných akciách .si zaradený do losovania o odstrel trofejovej zveri, Iniciatíva mimo spoločných akcii je sledovaná a aktívny člen môže dostať odstrel naviac ak hrozí ,že PZ nesplní odstrel . Dodávka sena ,jadra a zemiakov je samozrejmosťou ,nesplnenie tej povinnosti za každý nedodaný druh krmiva člen platí 10E
Findula suhlas.
Jsem rád,že se mohu jen smát
hunterp, predstav si, že niekde sú aj takí, ktorí nie len, že nechodia na brigády, nelovia škodnú, ale nelovia ani raticovú. Riešením je iba ak sankcia, alebo motivácia
Zo skúsenosti nášho PZ,nemáš odrobené brigády,neprikrmuješ nemáš nárok na povolenku na odstrel trofejovej zveri.Inak do nedávna bolo v našom PZ že kdo nemal odrobené 4 povinné brigády musel inkasovat zo svojich prostriedkov do pokladni 70 euro.Poplatok za neodpracované brigády musel člen zaplati na najbližšej výročnej členskej schodzi.Kdo neuhradil uveděnú čiastku toho sme z PZ vyhodili.Tento problém si myslím že rieši každe PZ.Pokiaľ to ide tak sa brigád účastním ale inak mám na starosti svoje políčko z topinamburom a kukuricou ktoré som si zhotovil sám a každy rok ho obnovujem,samozrejme včetne doplnovania krmiva do zasypov,krmelcov pre,bažantiu,srnčiu,diviačiu a jeleniu zver a vynášania soli do solísk.Inak nemám problém so zhotovením sedačky a pod.Hospodár našého PZ ma dobrý prehľad kdo ako pracuje.
No nie každy ma 300€ aby ich len tak hodil na stol. Ja ich nemam ale v zdruzeni ponukam svoju pomoc no neuspesne. Bohu zial je to tak ze co peniaze maju tak lovia a co chcu pomahat tak im je to odopierane. Ja som postavil krmelec pomahal som postavit posed, pomamam priktmovat a pri roznych akciach ale povolenky som sa nedockal. citil som sa ako poskok. Raz som sa isiel opytat vedúcich ludi v PZ ze ci by mi za to nemohli dat aspon povolenku na nejakeho lanstiaka. No skoncilo to tak ze sa vsetci vykrucali a vystavit povolenku bol naramny problem. Tak som si od srdca pvedal svoj nazor, dobre som sa povadil a isiel som prec.
Nevydať povolenku!Žiadne body,zástrelné a podobné prežitky. Len cez povolenku. Nemám splnené úlohy, nedostaneš povolenku!
a keby nemali ani tie spoločné na diviaky??
sankcie /financne/ su podla mna zbytočné dnes ti polka zdruzenia hodi na stol 300 eur a povie ti nech ho ani neotravujes s dakou brigadou a pride len na spolocnu na diviaky. Podla mna nezaujem vykopnut zo zdruzenia zaberaju zbytocne miesto ludom ktori sa chcu starat o zver a nie len buchat