dnes je piatok,  18. máj 2012,  meniny má Viola,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:05,  dnes západ slnka: 20:20

ohlasenie - diskusia

autor: ceiro
pridané: 29.1.2010 19:47
zdravím všetkých, nevie niekto poradit....

bolo nahlasene na obecnom urade(konečne po asi 5 upozornení) že si ma každý zabezpečit svojich psov aby sa netulali po obci a už vobec nie po cudziom pozemku- záhrade, ale i tak to nepomohlo a došla trpezlivost mame domacu hydinu a psi furt doražali, tak prišla na rad brokovnica. Onedlho nato prišla policia že to bolo hlasené a bolo mi povedane že ked zastrelim cudzieho psa na vlastnom pozemku že to musim nahlasit sám na policii preto sa na Vás obraciam s prosbou ako to vlastne je
vopred dakujem za rady
počet zobrazení: 318
počet hlasov: 0
okruh tém: legislatíva

komentáre

zelenySimpanz, 30.1.2010 o 18:22

Co to tu tato lesnica hutory.
To clovek abo dako priserisko.
Ste jak tu tako mozec pisac.

Finist, 30.1.2010 o 0:22

Každé použitie zbrane v nutnej obrane,alebo ako v tomto prípade v krajnej núdzi sa musí nahlásiť bezodkladne.

lesnica1, 29.1.2010 o 20:10

cita má pravdu. môžeš ho akurát odviesť do lesa a tam streliť ako pytliačiaceho psa. to by bolo akože podľa zákona v pohode. Inak nemáš používať zbraň na poľovné účely mimo plochy uzanej OLÚ za poľovnú plochu. Môžeš len v prípade krajenj núdze, nutnej obrany a to tento prípad nie je. Iba k by ťa ten pes napadol. Ale- použitie zbrane musíš hlásiť

ceiro, 29.1.2010 o 20:06

oprava ked to nenahlasim ja ale sused

ceiro, 29.1.2010 o 20:05

takže ked zastrelim psa na zahrade a nahlasim to policii tak je to ok. Ked to nenahlasim ja ale sused tak je to priestupok???

cita, 29.1.2010 o 19:59

Pokud je mi známo, tak lovecká zbraň slouží k výkonu práva myslivosti, aspoň v ČR to tak je. Takže, když např. soused bude chtít, abych mu zastřelil prašivou kočku, tak to nelze, jednal bych protizákoně. A lov na nehonebním pozemku, to už by bylo další téma.

lesnica1, 29.1.2010 o 19:50

áno, použitie zbrane musíš hlásiť